Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Διαιτολόγος

Η Μαρκούση Ι. Μαριέττα είναι Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc, απόφοιτος του τμήματος Κλινικής Διαιτολογίας- Διατρ

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

 • ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  MSc ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ώρες λειτουργίας

 • Δέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού πατώντας το κουμπί "Προβολή Τηλεφώνου" ή κάνοντας χρήση του αυτοματοποιημένου συστήματος με βάση τις διαθέσιμες ώρες που αναγράφονται δεξιά.

Υπηρεσίες/Θεραπείες

 • Κλινική Διατροφή- Ασθένειες
 • Αθλητική Διατρφή- Ασκούμενοι
 • Απώλεια/ Πρόσληψη Βάρους
 • Εγκυμοσύνη- Οικογένεια
 • Μεταβολισμός

Έξτρα Παροχές

 • Πλήρης ανθρωπομετρικός έλεγχος μέσω μηχανημάτων Λιπομέτρησης αλλα και πλήρης υπολογισμός των θερμιδικών απαιτήσεων του οργανισμού σας μέσω μετρήσης του Μεταβολισμού Ηρεμίας αλλά και μέτρηση της Μέγιστης Πρόσληψης Οξυγόνου με Εργομετρικά Τεστ.
Αναξαγόρα 9 και Νικολάου Πλαστήρα, Νέα Ερυθραία, Αθήνα TK 18900

Ο Διαιτολόγος

Η Μαρκούση Ι. Μαριέττα είναι Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc, απόφοιτος του τμήματος Κλινικής Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκοπείου Παν/μιόυ Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο τμήμα Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας- Διατροφής με ειδίκευση στη Διατροφή και Άσκηση.
Από το 2008 έως το 2009 ήταν υπεύθυνη διαιτολόγος στα Διατολογικά γραφεία Απίσχνανσις στις περιοχές του Κολωνακίου και Πατησίων και από το 2010 έως σήμερα διατηρεί γραφείο στην περιοχή της Αθήνας (Σπάρτης 4, Αθήνα) ενώ από τον Απρίλιο του 2013 διατηρεί μία νέα Διαιτολογική Μονάδα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας (Αναξαγόρα 9 & Ν. Πλαστήρα).
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον προσδιορίζεται σε θέματα « Διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα βάση των αρχών της Μεσογειακής Διατροφής» , το οποίο αποτέλεσε τον τίτλο της πτυχιακής της διατριβής, καθώς και «Tα επίπεδα υδάτωσης στην βελτίωση της ποδηλατικής απόδοσης» που αποτέλεσε τον τίτλο της μεταπτυχιακής της διατριβής.
Κατά την κλινική της εμπειρία συνεργάσθηκε με τα κάτωθι:
 Εθελοντική εργασία στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» στην Ενδοκρινολογική Κλινική, στο τμήμα Σακχαρώδη Διαβήτη & Παχυσαρκίας, υπό την επίβλεψη του κου Φενέκου
 Πρακτική Άσκηση σε πέντε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.
• Κ.Α.Τ. Γενικό Νοσοκομείο Αττικής- Καρδιολογική κλινική & Μονάδα Εντατικής θεραπέιας & Μονάδα Εγκαυμάτων
• Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο- Πνευμονολογική Κλινική και Μονάδα Εντατικής Θεραπέιας
• Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Σίτιση Μαζικής εστίασης με Catering
• Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο». Α’, Β’ & Γ΄ Παθολογική Κλινική (αντιμετώπιση περιστατικών Σακχαρώδη Διαβήτη)
• Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Γαστρεντερολογική & Νεφρολογική Κλινική
Επιπλέον, το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό φαίνεται και από το γεγονός ότι αποτέλεσε μέλος της Εθνικής ομάδας καταδύσεων από το 1996 έως το 2000 με πολλές επιτυχίες σε Πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα. Τέλος, εργάστηκε εθελοντικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» στον τομέα των καταδύσεων και σήμερα παρέχει ενημέρωση για την προσφορά της διατροφής στην αθλητική απόδοση σε νεαρούς αθλητές καταδύσεων και ενόργανης- ρυθμικής γυμναστικής.

Το Ιατρείο

Ο εξελιγμένος χώρος βρίσκεται Αναξαγόρα 9 & Ν. Πλαστήρα στο κέντρο της Ν. Ερυθραίας και είναι πλήρως επανδρωμένος με υπερσύγχρονα μηχανήματα Λιπομέτρησης και Μεταβολισμού κατά την ηρεμία και κατά την άσκηση εξασφαλίζοντας έτσι μία απολύτως ακριβή και ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών του δικού σας οργανισμού.

Υπηρεσίες θεραπείες

 • Κλινική Διατροφή- Ασθένειες
 • Αθλητική Διατρφή- Ασκούμενοι
 • Απώλεια/ Πρόσληψη Βάρους
 • Εγκυμοσύνη- Οικογένεια
 • Μεταβολισμός

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.