Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Γιατρός

Η φροντίδα των ψυχο-νοητικών λειτουργιών μπορεί να μας προφυλάξει από αναρίθμητα προβλήματα στην προσωπική και επαγγελμα

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

 • Πτυχιούχος Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου.
 • Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Κλινική Νευροψυχολογία Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Health Sciences Center, Houston, USA.
 • Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ώρες λειτουργίας

 • Δέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού πατώντας το κουμπί "Προβολή Τηλεφώνου" ή κάνοντας χρήση του αυτοματοποιημένου συστήματος με βάση τις διαθέσιμες ώρες που αναγράφονται:
 • Δευτέρα: 3:00μμ έως 8:00μμ
 • Τετάρτη: 3:00μμ έως 8:00μμ
 • Πέμπτη: 3:00μμ έως 8:00μμ

Υπηρεσίες/Θεραπείες

 • ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για τη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης και των αλλαγών στις νοητικές λειτουργίες και τη συμπεριφορά.
 • ΕΞΕΤΑΣΗ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ μνήμης - μάθησης, προσοχής, συγκέντρωσης, λόγου και επικοινωνίας, κ.ά. σε εφήβους και ενήλικες
 • ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ειδικών προγραμμάτων νοητικής ενδυνάμωσης / αποκατάστασης για τις δυσκολίες μνήμης, προσοχής, κτλ και παρέμβασης για τις αλλαγές στη συμπεριφορά και τη διάθεση.
Οδυσσέα Ανδρούτσου 152 και Βασιλέως Γεωργίου, Πειραιάς, Αθήνα TK 18535

Ο Γιατρός

Η φροντίδα των ψυχο-νοητικών λειτουργιών μπορεί να μας προφυλάξει από αναρίθμητα προβλήματα στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Κλινικός νευροψυχολόγος είναι αυτός ακριβώς ο πιστοποιημένος επαγγελματίας ο οποίος θα αξιολογήσει αλλά και θα αποκαταστήσει γνωστικές και συναισθηματικές λειτουργίες που προωθούν άμεσα την ποιότητα της ζωής μας. Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Η Φωτεινή Χρηστίδη είναι Ψυχολόγος – Κλινική Νευροψυχολόγος και υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Παν/μιο με υποτροφία επίδοσης και μετεκπαιδεύτηκε επί σειρά ετών στην αξιολόγηση και αποκατάσταση ψυχο-νοητικών λειτουργιών. Ολοκλήρωσε ως πρωτεύσασα Μεταπτυχιακό στην Κλινική Νευροψυχολογία (Ιατρική Σχολή Αθηνών & Health Sciences Center, University of Texas USA) και έλαβε εξειδίκευση σε σύγχρονες τεχνικές νευροαπεικόνισης στις ΗΠΑ. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και είναι επιστημονική συνεργάτης της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, με περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις και ομιλίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Υπηρεσίες θεραπείες

 • ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για τη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης και των αλλαγών στις νοητικές λειτουργίες και τη συμπεριφορά.
 • ΕΞΕΤΑΣΗ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ μνήμης - μάθησης, προσοχής, συγκέντρωσης, λόγου και επικοινωνίας, κ.ά. σε εφήβους και ενήλικες
 • ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ειδικών προγραμμάτων νοητικής ενδυνάμωσης / αποκατάστασης για τις δυσκολίες μνήμης, προσοχής, κτλ και παρέμβασης για τις αλλαγές στη συμπεριφορά και τη διάθεση.

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.