Αποστολακόπουλος Γρηγ. Παναγιώτης
Μικροβιολόγος
Αρεταίου 22, Πανόρμου, Αθήνα TK 11522
http://www.apostolakopoulos.gr
Όνομα κλινικής ή διαγνωστικού κέντρου
Διαγνωστικό κέντρο Παναγιώτη Γρηγ. Αποστολακόπουλου
Ασφαλιστικά ταμεία
ΕΟΠΥΥ επίσκεψη**Σώμ. Ασφ. & Ένοπλ. Δυν.28/11/2012 Σπερμοδιάγραμμα- Καλλιέργεια σπέρματος. Ποιους κανόνες πρέπει να τηρήσω; διαβάστε περισσότερα »
Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:
Ο Γιατρός
Ο Παναγιώτης Αποστολακόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1967.
Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή Νεάπολης της Ιταλίας κ
Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά
- 1985 Φοίτηση στο «Universita per Stunieri» της Perugia Ιταλίας για την απόκτηση της γλωσσικής επάρκειας.
- 2/1997 Έλαβα το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του «II Universita degli Studi di Napoli» με βαθμό «Λίαν Καλώς» 7,95.
- 1997 Μετά την απόκτηση του πτυχίου πήρα μέρος στις προβλεπόμενες από το νόμο κρατικές εξετάσεις της Ιταλίας για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος όπου και επέτυχε βαθμό «Αριστα» 81/90.
- 3/98-3/99 Αγροτικός Ιατρός στο Π.Ι. Μενετών-Αρκάσας του Κ.Υ. Καρπάθου.
- 8/99 Ανέλαβα υπηρεσία ως έμμισθος ειδικευόμενος Βιοπαθολογίας στο Α.Ο.Ν.Α. “Ο Άγιος Σάββας” όπου και ολοκλήρωσα την ειδίκευσή μου τον 10/2004.
- 10/2004 Πέρασα επιτυχώς τις προβλεπόμενες από τον νόμο εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας.
Κατά τα τελευταία έτη των πανεπιστημιακών μου σπουδών υπηρέτησα ως εσωτερικός βοηθός στις παρακάτω Κλινικές-Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νάπολης - 5/95-2/96 Εργαστήριο Φαρμακολογίας-Τοξικολογίας, Prof.France¬sco Rosii-Dott. Amelia Filippeli (Πιστ. 7, 8, σελ. 26,27,28,29).
- 9/95-1/96 Εργαστήριο Καρδιομυολογίας, Prof. Giovanni Nigro (Πιστ. 9, σελ. 30,31).
- 1/96-4/96 Νευροψυχιατρική Κλινική Παίδων, Prof. A.Pascotto (Πιστ. 10, σελ. 32,33).
- 4/96-12/96 Τμήμα Νευροραδιολογίας, Prof. F.P.Bernini (Πιστ. 11, σελ. 34,35).
- 5/1996 Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Osp. Nuovo Pelle grini, Διευθυντής Prof. M.Visconti (Πιστ. 12, σελ. 36,37).
- 2/97-5/97 Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου ως ιατρός-συνεργάτης (Πιστ. 13, σελ. 38,39).
13/12-23/12/2004 Μετεκπαίδευση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας σε θέματα μικροβιολογικής ανάλυσης νερού (Πιστ. 13α, σελ. 39α).
Ώρες λειτουργίας
- Καθημερινά από 7:00 πμ το πρωί έως 2:00 μμ το μεσημέρι και από 5:00 μμ έως 7:00 μμ το απόγευμα
- Παρασκευή από 7:00 πμ το πρωί έως 2:00 μμ το μεσημέρι.
- Σάββατο από 8:00 πμ το πρωί έως 1.00 μμ το μεσημέρι.
Μέλος Συλλόγων
-
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
-
Ελληνική Μικροβιολογική Εταιρεία
Video Gallery
Photo Gallery
Σπερμοδιάγραμμα- Καλλιέργεια σπέρματος. Ποιους κανόνες πρέπει να τηρήσω;
28/11/2012-Αποχή από σεξουαλική επαφή ή αυνανισμό 3-5 ημέρες.
-Αποφυγή χρήσης υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ.
-Σχολαστικός καθαρισμός γεννητικών οργάνων με σαπούνι και νερό. Σκούπισμα με αποστειρωμένη γάζα.
-Το σπέρμα συλλέγεται σε αποστειρωμένο κύπελλο (ουροσυλλέκτης), μετά από αυνανισμό και όχι διακεκομμένη συνουσία.
-Προσέχουμε να συλλέξουμε όλη την ποσότητα.
-Τους χειμερινούς μήνες τυλίγουμε εξωτερικά το κύπελλο με βαμβάκι και το μεταφέρουμε στο εργαστήριο προσέχοντας να μην εκτεθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες.
-Η μεταφορά στο εργαστήριο πρέπει να γίνει σε μισή ώρα
Επηρεάζει το κάπνισμα τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου;
28/11/2012Με το κάπνισμα ενός τσιγάρου διεγείρεται ο μυελός και ο φλοιός των επινεφριδίων. Η γλυκόζη αυξάνεται σε 10min και η αύξηση κρατάει 1 ώρα. Η αυξητική ορμόνη διπλασιάζεται σε 30 min.
Είναι προτιμότερο να μην καπνίσουμε πριν την αιμοληψία.
Μπορούμε να πάρουμε τα φάρμακα μας πριν την αιμοληψία;
28/11/2012Κάποια φάρμακα παρεμβαίνουν στο μεταβολισμό ορισμένων ουσιών ή στην αντίδραση της ανάλυσης.
Τέτοια φάρμακα είναι:
Αγχολυτικά- υπνωτικά (Librium- Valium- Hipnosedal).
Σαλικυλικά.
Αντισυλληπτικά (προκαλούν αύξηση του σιδήρου, της ολικής χοληστερόλης και μείωση της HDL-χοληστερόλης).
Αντιυπερτασικά- διουρητικά (Hygrotou- Lasix).
To αντιεπιληπτικό φάρμακο (Εpanutiu).
Θυρεοειδικά
Σιδήρου (10 μέρες διακοπή)
8 τρόποι να μειώσετε την χοληστερόλη σας!
20/11/2012Διαβάστε το άρθρο στο nowdoctor.gr
Διαβάστε το άρθρο στο enikos.gr
Διαβάστε το άρθρο στο markos.tv
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ
18/1/2012Η υπερλιπιδαιμία είναι η αύξηση των λιπιδίων ( χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL-χοληστερόλη, LDL- χοληστερόλη ) του αίματος κ αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο. Η καθημερινή εμπειρία στο εργαστήριο, μας έχει δείξει ότι οι περισσότεροι, ανεξαρτήτως ηλικίας, άνθρωποι που υποβάλλονται σε ένα συνηθισμένο προληπτικό έλεγχο παρουσιάζουν κάποια μορφή δυσλιπιδαιμίας. Η δυσλιπιδαιμία είναι μια διαταραχή του μεταβολισμού των λιπιδίων, η οποία όταν συνδυάζεται και με άλλους παράγοντες κινδύνου( π.χ. κάπνισμα) διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παθογένεια της αθηρωματικής νόσου, αποτέλεσμα της οποίας είναι τα καρδιαγγειακά επεισόδια . Όπως όλοι καταλαβαίνουμε όσο πιο έγκυρα διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί η δυσλιπιδαιμία τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε στην πρόληψη των επεισοδίων αυτών. Η αύξηση των λιπιδίων, που είναι το αποτέλεσμα κακού μεταβολισμού αυτών, ξεκινά από παρά πολύ μικρή ηλικία και είναι σύνηθες στο εργαστήριο σε μικρά παιδιά να βρίσκουμε αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκερεδίων. Διεθνείς μελέτες έδειξαν ότι η αθηρωματική νόσος ξεκινά τώρα από την ηλικία των επτά ( 7 ) ετών. Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε αυτό, ο πιο συνηθισμένος όμως είναι η διατροφή. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα τα οποία περιέχονται σε πολλές τροφές τις οποίες όλοι μας καταναλώνουμε καθημερινά συμβάλλουν στην αύξηση της λεγόμενης κακής χοληστερίνης (LDL-χοληστερόλη). Να πούμε εδώ ότι υπάρχουν και τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία από την μεριά τους μειώνουν την κακή χοληστερίνη και αυτό το σημειώνουμε στο σημείο αυτό μιας και η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια από αυτά. Ιδιαίτερη σημασία έχει να ακλουθούμε όσο πιο πολύ μπορούμε τη διατροφή αυτή ουτοσώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο. Η μείωση του κινδύνου αυτού με τη διατροφή είναι απαραίτητο να συνδιαστεί και με την αποφύγη άλλων παραγόντων κινδύνου ,που είναι η παχυσαρκία , το κάπνισμα , ο διαβήτης, η αυξημένη κατανάλωση οινοπνεύματος και η μειωμένη σωματική δραστηριότητα .Συμπερασματικά να πούμε ότι από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να προσέχουμε την διατροφή μας όσο περισσότερο μπορούμε συμβουλεύοντας τα μικρά παιδιά καθημερινά και προσπαθώντας να γίνει τρόπος ζωής η σωστή διατροφή , η άσκηση και η αποφυγή των παραγόντων κινδύνου. Συνοπτικά θέλουμε να ρίξετε μια ματιά στον πίνακα που υπάρχει στο site μας και που διανέμουμε σε όλους τους ασθενείς μας .Προσπαθήστε να τον ακολουθήσετε όσο πιο πιστά μπορείτε.
ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ
18/1/2012Η υπερουριχαιμία είναι η αύξηση της συγκεντρώσεως του ουρικού οξέος στο πλάσμα και στον ορό. Το ουρικό οξύ είναι το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των πουρινονουκλεοτιδίων. Η πιο εμφανής εκδήλωση της αύξησης αυτής είναι η ποδάγρα κατά την οποία σχηματίζονται κρύσταλλοι οι οποίοι αποτίθενται στους χόνδρους, στους αρθρικούς υμένες και το αρθρικό υγρό. Η ποδάγρα είναι αρκετά επώδυνη και συνδέεται από κινητικά προβλήματα. Ένα άλλο σύμπτωμα της υπερουχιμαιμίας είναι η νεφρολιθίαση. Η υπερουριχαιμία συναντάται συνήθως στους παχύσαρκους και στις υψηλότερες οικονομοκοινωνίκες ομάδες. Αυτή δημιουργείται ή από αυξημένη πρόσληψη τροφών, υψηλής περιεκτικότητας σε πουρίνες, ή από ελαττωμένη απέκκριση των πουρινών αυτών από τον οργανισμό. Από τα προηγούμενα είναι προφανές ότι για ακόμη μία φορά η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μιας νόσου. Σημαντικό είναι λοίπον να ελέγχουμε και να προσαρμόζουμε την διατροφή μας στις ανάγκες του οργανισμού, σκεπτόμενοι πάντα ότι η υπερκατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να αποδεχτεί βλαβερή για τον οργανισμό μας. Θα δώσουμε μερικές οδηγίες για την αποφυγή της υπερουριχαιμίας οι οποίες φυσικά πρέπει να συνδυαστούν και με τυχόν άλλες διατροφικές οδηγίες για άλλα νοσήματα όπως η υπερλιπιδαιμία και ο διαβήτης.
• Τροφές που απαγορεύονται σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:
Εντόσθια ( συκώτι, νεφρά), σάλτσες και ζωμός κρέατος. Σαρδέλες, μύδια , αυγοτάραχο, αντζούγιες
Κυνήγι, αμύγδαλα, ζύμη.
• Τροφές που επιτρέπονται με μέτρο σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:
Κρέας, γαλοπούλα, ψάρια, κοτόπουλο
Φασόλια, ντομάτα, σπανάκι, αρακάς μανιτάρια
• Τροφές που επιτρέπονται σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:
Γάλα, γιαούρτι, λάδι, τσάι ,τυρί
Ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, καλαμπόκι
Μέλι, ξηροί καρποί, χόρτα, φρούτα .
Ο Γιατρός
Ο Παναγιώτης Αποστολακόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1967.
Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή Νεάπολης της Ιταλίας και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Βιοπαθολογία – Μικροβιολογία στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» όπου και ολοκλήρωσε με άριστα την εκπαίδευσή του.
Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ερευνητικές εργασίες, έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα και έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία επιστημονικές διημερίδες στην χώρα μας.
Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τρόποι πληρωμής
Visa,MasterCard,Μετρητά