27/6/2013 Πλαστική χειρουργική μετά την εγκυμοσύνη διαβάστε περισσότερα »

Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Γιατρός

Ο Γεώργιος Ζαμπάκος γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Αποφοίτησε πρώτος από το

διαβάστε περισσότερα

Ώρες λειτουργίας

 • Δέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού πατώντας το κουμπί "Προβολή Τηλεφώνου"

Συνεργασία με νοσοκομεία

 • logo
  ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική
 • logo
  ΙΑΣΩ General
 • logo
  Ευρωκλινική Αθηνών
 • logo
  ΜΗΤΕΡΑ
 • logo
  ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ
 • logo
  Βιοκλινική Αθηνών
 • logo
  City Clinic
 • logo
  ΙΑΣΩ

Μέλος Συλλόγων

 • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
 • Ελληνική Εταιρεία Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής
  Ελληνική Εταιρεία Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής
 • ISAPS
  ISAPS
 • IPRAS
  IPRAS
 • HESPRAS
  HESPRAS
 • GENERAL MEDICAL COUNCIL
  GENERAL MEDICAL COUNCIL
Σκουφά 27, Κολωνάκι, Αθήνα TK 10673

Πλαστική χειρουργική μετά την εγκυμοσύνη

27/6/2013

Το άρθρο του γιατρού στο nowdoctor.gr

Το άρθρο του γιατρού στο enikos.gr

Το άρθρο του γιατρού στο real.gr

Το άρθρο του γιατρού στο markos.tv

Ο Γιατρός

Ο Γεώργιος Ζαμπάκος γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Αποφοίτησε πρώτος από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και έγινε δεκτός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Πήρε το πτυχίο της ιατρικής το 1992 και στη συνέχεια, υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό από όπου απολύθηκε με το βαθμό του εφέδρου ανθυποπλοιάρχου. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, συνεργάστηκε στενά με την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε στη Β' Χειρουργική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία του με την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής.

Το Φεβρουάριο του 1999, μετέβηκε στη Μεγάλη Βρετανία όπου εργάστηκε στη Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Derriford στο Plymouth.. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του νοσοκομείου ΚΑΤ και στη συνέχεια επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία όπου εργάστηκε επί σειρά ετών.

Διετέλεσε Επιμελητής στα νοσοκομεία:

- Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων, Νοσοκομείο Derriford, Plymouth, Μεγ. Βρετανία
- Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο Addenbrooke's, Cambridge, Μεγ. Βρετανία
- Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο Wexham Park, Λονδίνο, Μεγ. Βρετανία

και Αναπληρωτής Διευθυντής στα νοσοκομεία:

- Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων, Νοσοκομείο Derriford, Plymouth, Μεγ. Βρετανία
- Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο Royal London, Λονδίνο, Μεγ. Βρετανία
πριν επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα. Έκτοτε μετακαλείται τακτικά στο νοσοκομείο Derriford στο Plymouth ως επισκέπτης διευθυντής όπου ασχολείται κυρίως με την επανορθωτική χειρουργική του μαστού.

Έχει εξειδικευθεί στην αισθητική και επανορθωτική χειρουργική του μαστού, στην αισθητική χειρουργική, στη χειρουργική του καρκίνου του δέρματος και των μαλακών μορίων, στη μικροχειρουργική, στη χειρουργική της άκρας χείρας, και στις εφαρμογές των Laser.

Ειδικότερα ασχολείται με:

- Αισθητική Χειρουργική σε όλο το φάσμα της
- Χειρουργική του μαστού, αισθητική και επανορθωτική
- Καλοήθεις και κακοήθεις όγκους του δέρματος και των μαλακών μορίων
- Αγγειακές ανωμαλίες, αιμαγγειώματα και αγγειοδυσπλασίες
- Εγκαύματα, άμεση και απώτερη αντιμετώπιση και αποκατάσταση δυσμορφιών
- Παραμορφώσεις από τραυματισμούς
- Συγγενείς ανωμαλίες και παραμορφώσεις
- Μικροχειρουργική
- Χειρουργική της άκρας χείρας
- Μεταμόσχευση μαλλιών
- Εφαρμογές Laser (Αισθητικές και Επανορθωτικές)

Έχει συγγράψει δύο βιβλία, δεκάδες επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και, κυρίως, διεθνή περιοδικά, και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 70 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Έχει βραβευτεί για τις επιστημονικές εργασίες του με τα ακόλουθα βραβεία:

- Τιμητική διάκριση της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας το 1998
- Έπαινο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας το 2000
- το Βραβείο «Ν. Παπανικολάου» της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας το 2002
- το Βραβείο «Μιλτιάδη Σταυράκη» της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής το 2003.
- και το Certificate of Excellence for Best Journal Article της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS) το 2011.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών για την έρευνά του στη διάγνωση του κακοήθους μελανώματος με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Είναι μέλος των εξής επιστημονικών εταιρειών

- της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής
- της Βρετανικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (British Association of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons - BAPRAS)
- της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (American Society of Plastic Surgeons - ASPS)
- της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (European Association of Plastic Surgeons - EURAPS)
- της ΕυρωπαΪκης Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (European Society of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery - ESPRAS)
- της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (International Confederation for Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery - IPRAS)
- της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (International Society of Aesthetic Plastic Surgery - ISAPS)
- της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος
- της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής
- της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής του Χεριού
- της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας
- ενώ είναι και Πλήρες Μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συμβουλίου (General Medical Council - GMC)

Σήμερα ασκεί την Πλαστική Χειρουργική ιδιωτικά και συνεργάζεται με τα νοσοκομεία «Ιασώ General», «Ευρωκλινική Αθηνών», «Μητέρα», «Ρέα», «Ερρίκος Ντυνάν», , «Βιοκλινική (Γενική Κλινική Αθηνών)», «Κεντρική Κλινική Αθηνών», «Νέο Αθήναιον», «Ιασώ Παίδων», «Ευρωκλινική Παίδων», «Λευκός Σταυρός», «City Clinic» και «Μαιευτήριο Λητώ». Οργάνωσε και διηύθηνε επί σειρά ετών το Χειρουργικό Τμήμα της Β' Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο «Αττικόν, ενώ παράλληλα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Δ' Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίσης στο Νοσοκομείο «Αττικόν.

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.