17/4/2020 Θεραπεία φλεβικών παθήσεων με σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους διαβάστε περισσότερα »

Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

  • Btn-facebook
  • Tweet
  • Btn-email

Ο Γιατρός

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Μετεκπαιδευθείς στην ενδαγγειακή χειρουργική εις University Medical Cent

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

  • Σπουδές
  • Ολοκλήρωση της μέσης εκπαίδευσης στο πρότυπο Λύκειο της Ιωνιδείου σχολής Πειραιά με άριστα. Εισαγωγή μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο του 1989 στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτηση τον Ιούλιο του 1995. Έκδοση άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στις 12/10/1995. Φοίτηση στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού (ΣΕΥ). Εκπαίδευση ως γενικός ιατρός σε κλινικές και το τμήμα επειγόντων του 401 ΓΣΝ Αθηνών (για ένα έτος).
  • Ειδικότητα – Μετεκπαίδευση
  • Το Νοέμβριο του 1998, έναρξη της ειδικότητας της αγγειοχειρουργικής με συμπλήρωση των δύο ετών της Γενικής Χειρουργικής στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ και το τρίτο έτος στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο υπό τη Δ/νση του Καθηγητή Ηλία Μπαστούνη. Το Δεκέμβριο του 2001 διορισμός εκ νέου στην ίδια Κλινική σε θέση Ειδικευομένου Ιατρού για τη συμπλήρωση των τεσσάρων ετών άσκησης στην Αγγειοχειρουργική. Στις 18 Μαρτίου του 2006 ολοκλήρωση της ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής.
  • Μετεκπαίδευση σε κέντρο του εξωτερικού μετά τη λήψη ειδικότητας
  • Από 25 Σεπτεμβρίου 2008 και για ένα έτος Endovascular Fellow (κλινική θέση) στην Αγγειοχειρουργική Κλινική – Κλινική Ενδαγγειακής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Groningen της Ολλανδίας (University Medical Center, Hospital of Groningen, Netherlands) υπό την καθοδήγηση του Pr E.L. Verhoeven. Εκπαίδευση στην ενδαγγειακή χειρουργική, την ελάχιστα επεμβατική ενδαγγειακή τεχνική αντιμετώπισης παρανεφρικών και θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτά ενδομοσχεύματα (Fenestrated – Branched) καθώς επίσης και στη νέα μέθοδο αναίμακτης αντιμετώπισης των κιρσών με Radio Frequency Ablation υπό τοπική αναισθησία. Πραγματοποίηση μεγάλου αριθμού ενδαγγειακών επεμβάσεων, ειδικότερα επεμβάσεων για ανευρύσματα κοιλιακής και θωρακικής αορτής, RFA ablation σε επεμβάσεις κιρσών αλλά και κλασικών αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων.
  • Διδακτορική διατριβή
  • Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με τίτλο: «Συμβολή στη μελέτη της Ve-Cadherin (Vascular Endothelial Cadherin) στην αθηρωματική καρωτιδική πλάκα», στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο τμήμα Ιστολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2005). Αναγόρευση σε διδάκτορα της Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών τη 18η/5/2005 με επίδοση «Άριστα».

Ώρες λειτουργίας

  • Δέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού πατώντας το κουμπί "Προβολή Τηλεφώνου" ή κάνοντας χρήση του αυτοματοποιημένου συστήματος με βάση τις διαθέσιμες ώρες που αναγράφονται δεξιά.

Υπηρεσίες/Θεραπείες

  • Αγγειολογική εξέταση, Doppler - Triplex αρτηριών φλεβών
    Σκληροθεραπεία ευρυαγγειών - φλεβεκτασιών
    Μικροθερμοπηξία ευρυαγγειών κάτω άκρων, των κόκκινων κηλίδων (κόκκινα στίγματα-red spots) και της ροδόχρου νόσου (ευρυαγγείες προσώπου-ρινός).
    Προγραμματισμός και εκτέλεση όλων των κλασικών αγγειοχειρουρικών επεμβασεων (στένωση καρωτίδας, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, στενώσεις αρτηριών, κιρσεκτομές, bypass) καθώς και των ελάχιστα επεμβατικών πράξεων (stent-μπαλονάκι αρτηριών, ενδαγγειακή αντιμετώπιση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, αντιμετώπιση κιρσών - φλεβικής ανεπάρκειας με Laser, με σκληρυντικό αφρό ή με κόλλα).

Μέλος Συλλόγων

  • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
    Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 122, Αθήνα TK 11526

Θεραπεία φλεβικών παθήσεων με σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους

17/4/2020

Τι είναι η φλεβική ανεπάρκεια;

Η φλεβική ανεπάρκεια οφείλεται σε ανεπάρκεια των βαλβίδων των φλεβών των κάτω άκρων. Μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές όπως είναι οι κιρσοί (διατεταμένες και ελικωμένες ή οφιοειδείς φλέβες – «φλεβίτιδα»), οι φλεβεκτασίες και ευρυαγγείες, ενώ σε πιο προχωρημένο στάδιο το οίδημα (πρησμένα πόδια), το έλκος, η δερματίτιδα από φλεβική στάση ή ακόμη και η θρόμβωση.
Η παλινδρόμηση και η «λίμναση» του αίματος εντός των περιφερικών φλεβών προκαλεί μία σειρά συμπτωμάτων όπως το αίσθημα βάρους και κόπωσης, το κάψιμο και τον πόνο με ιδιαίτερη επιδείνωση τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ευρυαγγείες αποτελούν διατεταμένα φλεβικά τριχοειδή που εμφανίζονται ως μικρές κόκκινες, μωβ ή μπλε φλέβες κάτω από την επιδερμίδα με πολύ μεγάλη συχνότητα στις γυναίκες. Παρουσιάζονται είτε ως μεμονωμένοι φλεβικοί κλάδοι είτε ως μεγάλοι φλεβικοί σχηματισμοί (spider veins). Συνήθως δημιουργούν αισθητικό μόνο πρόβλημα, ενώ σπανιότερα προκαλούν ήπια συμπτώματα (μούδιασμα, κάψιμο, αίσθημα βάρους).
Η επέμβαση
Σε περίπτωση ανεπάρκειας των μεγάλων φλεβών και σε συνδυασμό με την κλινική εικόνα του ασθενή προτείνεται η καλύτερη δυνατή θεραπευτική επιλογή. Εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι θεραπείας των φλεβικών προβλημάτων (Laser-RFA-σκληρυντικός αφρός-ενδοφλέβια κόλλα) υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση. Με τις μεθόδους αυτές η κινητοποίηση, η ανάρρωση και η επάνοδος των ασθενών στις καθημερινές τους δραστηριότητες είναι ταχύτατη, ο πόνος και τα ενοχλήματα μετά την επέμβαση υποχωρούν άμεσα, ενώ και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο.

Χειρουργικοί χρόνοι
• Από την περιοχή της κνήμης εισάγεται διαδερμικά στη σαφηνή φλέβα η οπτική ίνα του Laser ή ο καθετήρας του RFA, οι οποίοι προωθούνται κεντρικά ως το ύψος της σαφηνομηριαίας συμβολής.
• Καθώς η ίνα ή ο καθετήρας αποσύρεται προοδευτικά, διαχέει ακτινικά ενέργεια ή θερμότητα, η οποία συρρικνώνει ομοιογενώς τα φλεβικά τοιχώματα και σφραγίζει πλήρως τη φλέβα. Μετά το κλείσιμο της πάσχουσας φλέβας η κυκλοφορία αποκαθίσταται μέσα από τις υγιείς φλέβες του δικτύου.
• Στη συνέχεια πραγματοποιούνται μικροφλεβεκτομές (από τομές χιλιοστών με μικροχειρουργική τεχνική αφαιρούνται οι περιφερικοί κιρσοί της κνήμης) και ακολουθεί η σύγκλειση των τομών χωρίς ράμματα αλλά με steril strips (αυτοκόλλητα χάρτινα ράμματα).
• Ακολουθεί ελαστική επίδεση του σκέλους
Αναισθησία

Το ενδοφλέβιο Laser και RFA (ραδιοσυχνότητες) αποτελούν αναίμακτες επεμβάσεις που πραγματοποιούνται με όλα τα είδη της αναισθησίας (γενική ή περιοχική), αλλά το πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορεί να εκτελεστούν και με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό και με μέθη, υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση, με ασφάλεια και ακρίβεια, ενώ η εφαρμογή τους απαιτεί πολύ ακριβή σχεδιασμό και χαρτογράφηση με υπέρηχο της πάσχουσας φλέβας πριν την επέμβαση.
Διάρκεια επέμβασης
Η συνολική διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά. Σε περίπτωση που η επέμβαση περιλαμβάνει και φλεβεκτομές αυτές απαιτούν περίπου άλλα 40 λεπτά.
Παραμονή στην κλινική
Ο ασθενής κινητοποιείται σχεδόν άμεσα μετά την επέμβαση και σε συνεννόηση με τον ιατρό του μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια μέρα πλήρως κινητοποιημένος και στις δραστηριότητές του σε 2-3 ημέρες με εξαίρεση την εξαντλητική άσκηση.
Αποτέλεσμα
Οι μέθοδοι αυτοί είναι σχεδόν αναίμακτες και ανώδυνες κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία, δεν υπάρχουν τομές ή ράμματα, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Η κινητοποίηση, η ανάρρωση και η επάνοδος των ασθενών στις καθημερινές τους δραστηριότητες είναι ταχύτατη, ο πόνος και τα ενοχλήματα μετά την επέμβαση υποχωρούν άμεσα, ενώ και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο.
Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις
Μετά την επέμβαση (4 εβδομάδες αργότερα) και εφόσον συνυπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως φλεβεκτασίες και ευρυαγγείες μπορούν να εφαρμοστούν και άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης των μικρότερων αυτών προβλημάτων, όπως η σκληροθεραπεία με αφρό και η μικροθερμοπηξία.

Μετεγχειρητικές οδηγίες
• Αυστηρή αποφυγή ορθοστασίας και έκθεσης στον ήλιο ειδικά την πρώτη εβδομάδα
• Ανάρροπη θέση των κάτω άκρων (σε 1-2 μαξιλάρια) κατά τη διάρκεια του ύπνου και την καθιστική θέση
• Άφθονη ενυδάτωση
• Καθημερινή βάδιση
• Μετά την αφαίρεση των επιδέσμων σε 4-5 ημέρες, εφαρμογή ελαστικών καλτσών για 3-4 εβδομάδες

Συχνές ερωτήσεις
• Tι είναι κιρσοί και πως αντιμετωπίζονται;
Οι κιρσοί αποτελούν διατεταμένες και οφιοειδείς φλέβες (μεγαλύτερου εύρους από τις ευρυαγγείες) που φαίνονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αποτελούν μία πολύ συχνή πάθηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, προκαλούν μέτριο έως έντονο πόνο, κάψιμο και αίσθημα βάρους των κάτω άκρων, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ μπορεί να συνοδεύονται και από επιπλοκές όπως θρόμβωση ή έλκη του δέρματος. Η αντιμετώπισή τους σε προχωρημένο στάδιο είναι επεμβατική (χειρουργική επέμβαση, ενδοφλέβιο Laser ή RFA)
• Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες;
Διάφοροι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών και ευρυαγγειών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται το οικογενειακό ιστορικό (κληρονομικότητα), η ηλικία, το φύλο, η εγκυμοσύνη, το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία, η έλλειψη κίνησης, η καθιστική ζωή και η ορθοστασία.
• Οι κιρσοί μετά τη θεραπεία υποτροπιάζουν;
Oι κιρσοί με όποιο τρόπο και αν αντιμετωπιστούν μπορεί να υποτροπιάσουν στο ίδιο ή και γειτονικά σημεία ειδικά στις γυναίκες που έχουν προδιάθεση και μετά από εγκυμοσύνη. Το ποσοστό υποτροπής ποικίλει (περίπου 10% στην 5ετία).

ΤΙPS--Πως μπορώ να προλάβω την επιδείνωση ή την υποτροπή της φλεβικής ανεπάρκειας;
Η φλεβική ανεπάρκεια είναι μία νόσος που συνεχώς επιδεινώνεται και δεν αναστρέφεται. Ωστόσο, μπορείτε να καθυστερήσετε την επιδείνωση εφαρμόζοντας κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.
o αποφύγετε όρθια ή καθιστή θέση για μεγάλα χρονικά διαστήματα,
o αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, τα ζεστά ποδόλουτρα και γενικά οτιδήποτε ζεστό ή καυτό στα πόδια σας (ιαματικά λουτρά, χαμάμ,..)
o διατηρήστε ικανοποιητική σωματική δραστηριότητα και καθημερινή άσκηση (κολύμπι, περπάτημα, ποδήλατο, τζόκιν…),
o χάστε βάρος (εάν είστε υπέρβαρη),
o αποφύγετε τα στενά ρούχα και τα ψηλά τακούνια.
o μετά από ένα κρύο ποδόλουτρο στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας τοποθετήστε τα πόδια σας σε ανάρροπη θέση (σε 1-2 μαξιλάρια) ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου.
o χρησιμοποιείστε ελαστικές κάλτσες συμπίεσης και σε σοβαρότερες καταστάσεις ειδικά φλεβοτονικά φάρμακα και gel εάν ο γιατρός σας το συστήσει.
Αλήθειες / ψέματα
Ψέμα: Οι περισσότεροι ασθενείς πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα η θεραπεία των φλεβικών παθήσεων γιατί σχεδόν πάντα υποτροπιάζουν.

Αλήθεια: Το ποσοστό υποτροπής είναι πολύ μικρό και εξαρτάται από το κατά πόσο αμελήσει κάποιος τα μέτρα πρόληψης ακόμη και μετά από επιτυχή θεραπεία.

Ψέμα: Η θεραπεία των κιρσών δεν είναι απαραίτητη αν δεν έχεις συμπτώματα (πόνο, κάψιμο, πρήξιμο,…).
Αλήθεια: Οι κιρσοί πρέπει να θεραπεύονται και προληπτικά για την αποφυγή της φλεβικής θρόμβωσης και αποφυγή της επιβάρυνσης του εν τω βάθει φλεβικού δικτύου σε χρόνιες περιπτώσεις.

Θεραπεία κιρσών με Laser

17/4/2020

Η θεραπεία των κιρσών με ενδοφλέβιο Laser* είναι μία σχεδόν αναίμακτη επέμβαση που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση, με ασφάλεια και ακρίβεια. Από την περιοχή της κνήμης εισάγεται διαδερμικά στη σαφηνή φλέβα η οπτική ίνα του Laser, η οποία προωθείται κεντρικά ως το ύψος της σαφηνομηριαίας συμβολής. Καθώς η οπτική ίνα αποσύρεται προοδευτικά, διαχέει ακτινικά ενέργεια, η οποία συρικνώνει ομοιογενώς τα φλεβικά τοιχώματα και σφραγίζει πλήρως τη φλέβα. Μετά το κλείσιμο της πάσχουσας φλέβας η κυκλοφορία αποκαθίσταται μέσα από τις υγιείς φλέβες του δικτύου.
Η συνολική διαδικασία διαρκεί 20-50 λεπτά, δεν υπάρχουν τομές ή ράμματα και δεν προξενείται πόνος στον ασθενή κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Ο κίνδυνος αποχρωματισμού, καψίματος, μετεπεμβατικών εκχυμώσεων ή άλλων επιπλοκών είναι ελάχιστος ειδικά με τη νέα γενιά οπτικής ίνας. Ο ασθενής σε συνεννόηση με τον ιατρό του μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του ακόμη και την ίδια μέρα ή το πρωί της επομένης και στις δραστηριότητές του σε 2-3 ημέρες (με εξαίρεση την εξαντλητική άσκηση).

Ενδαγγειακή αντιμετώπιση "δύσκολων" ανευρυσμάτων

17/4/2020

Η ενδαγγειακή αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων κοιλιακής και θωρακικής αορτής αποτελεί μια λιγότερο επεμβατική τεχνική που εφαρμόζεται με επιτυχία την τελευταία δεκαετία. Κατά τη μέθοδο αυτή, σχεδιάζεται με ειδικό λογισμικό και με βάση την αξονική αγγειογραφία της θωρακικής και κοιλιακής αορτής του ασθενούς ειδικό μόσχευμα, που ταιριάζει στο συγκεκριμένο ασθενή. Το μόσχευμα αυτό μπορεί να ενσωματώνει θυρίδες (fenestrations) ή και πλάγιους κλάδους (branches), οι οποίοι σχεδιάζονται έτσι ώστε να αντιστοιχούν στη θέση έκφυσης των σπλαχνικών αρτηριών όταν το ενδαγγειακό μόσχευμα τοποθετηθεί μέσα στην αορτή του ασθενούς υπό ακτινοσκόπηση. Όλη η επέμβαση εκτελείται από τρεις μικρές τομές (δύο στις βουβωνικές χώρες και μία στη μασχαλιαία κοιλότητα) όλες μήκους 4-5 εκατοστών.
Αφού τοποθετηθεί το κύριο μόσχευμα από τη μία μηριαία αρτηρία, στη συνέχεια από την άλλη μηριαία και τη μασχαλιαία αρτηρία καθετηριάζονται μέσα από το μόσχευμα και τις θυρίδες ή τους πλάγιους κλάδους τα σπλαχνικά αγγεία που αναφέρθηκαν και στη συνέχεια τοποθετούνται νέα stents που γεφυρώνουν τα αγγεία με το μόσχευμα. Με τον τρόπο αυτό όλη η επέμβαση γίνεται ενδαγγειακά με μικρότερη επιβάρυνση του ασθενούς. Η μέθοδος αυτή συνοδεύεται από χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας και νοσηρότητας σε σχέση με την ανοικτή επέμβαση. Ο ασθενής έχει ανάγκη από μικρότερη ή καθόλου μετάγγιση αίματος, ο χειρουργικός χρόνος είναι μικρότερος, όπως και ο συνολικός χρόνος νοσηλείας.

Σκληροθεραπεία ευρυαγγειών

17/4/2020

Η σκληροθεραπεία αποτελεί την παλαιότερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία των ευρυαγγειών και ειδικότερα αυτών με μεγάλη και μεσαία διάμετρο. Περιλαμβάνει την έγχυση σκληρυντικής ουσίας σε ευρυαγγείες μεγαλύτερες του ενός χιλιοστού με χρήση πολύ λεπτής βελόνας. Η σκληρυντική ουσία είτε σε μορφή αφρού είτε σαν διάλυμα προκαλεί ίνωση του τοιχώματος των ευρυαγγειών και σύγκλεισή τους. Με τον τρόπο αυτό το αίμα δεν μπορεί να εισέλθει ξανά εντός του λεπτού αγγείου και παύει πλέον να είναι ορατό. Η βελτιωμένη τεχνική της σκληροθεραπείας προσφέρει σε σύντομο σχετικά χρόνο άμεσα αποτελέσματα (2-6 συνεδρίες αναλόγως την έκταση του προβλήματος), με σχεδόν ανώδυνο τρόπο.
Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι απαιτείται εφαρμογή ελαστικής επίδεσης ή κάλτσας αμέσως μετά τη θεραπεία και προφύλαξη από τον ήλιο γι αυτό και εφαρμόζεται συνήθως όλες τις εποχές του χρόνου εκτός από το καλοκαίρι.

Η μέθοδος αυτή βρίσκει πλέον και εφαρμογή με τη χρήση σκληρυντικού αφρού σε μεγαλύτερα προβλήματα όπως τις φλεβεκτασίες, σε υποτροπή κιρσών ή υπολειμματικούς κιρσούς μετά από χειρουργική αποκατάσταση, όπου εφαρμόζεται κάτω από καθοδήγηση υπερήχων σε επίπεδο ιατρείου. Με τη χρήση τοπικού αναισθητικού με τη μορφή κρέμας ή σπρέι, η θεραπεία είναι σχεδόν ανώδυνη και αποδεκτή για όλες τις γυναίκες ακόμη και τις πιο ευαίσθητες.
Η σκληροθεραπεία μπορεί ιδανικά να συνδυαστεί με μία καινούρια μέθοδο, τη μικροθερμοπηξία για την εξαφάνιση ακόμη και των πιο λεπτών ευρυαγγειών που σπανίως παραμένουν μετά από τη θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις.

Μικροθερμοπηξία ευρυαγγειών

17/4/2020

Η μικροθερμοπηξία με το σύστημα TC3000 αποτελεί μια καινοτόμο μέθοδο που αλλάζει δραματικά το πεδίο θεραπείας των λεπτών ευρυαγγειών. Δίνει λύση στη θεραπεία ευρυαγγειών για κάθε περιοχή του σώματος, σε κάθε τύπο δέρματος, όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς τον κίνδυνο παρενεργειών και με απόλυτη ασφάλεια. Η εφαρμογή της έχει θεαματικά αποτελέσματα στη θεραπεία των ευρυαγγειών με πολύ μικρή διάμετρο (0.1 μέχρι 0.9 mm), των τριχοειδικών αγγείων (telangiectatic matting), των κόκκινων κηλίδων (κόκκινα στίγματα –red spots – κερασοειδή αιμαγγειώματα) και της ροδόχρου νόσου (ευρυαγγείες προσώπου – ρινός).
Το σύστημα TC3000 παράγει κύματα υψηλής συχνότητας (4 million Hertz) και μέσω μιας πολύ μικρής βελόνας (διαμέτρου 0,075- 0,15 χιλ) αποδίδει με παλμικό τρόπο θερμική ενέργεια που προκαλεί εστιασμένη θερμοπηξία διακόπτοντας τη ροή του αίματος μέσα στα αγγεία. Με τον τρόπο αυτό «σβήνει» την ευρυαγγεία χωρίς κανένα κίνδυνο ή βλάβη για το δέρμα. Αμέσως μετά τη θεραπεία οι ευρυαγγείες εξαφανίζονται άμεσα, ενώ στα επόμενα λεπτά αρχίζουν να εμφανίζονται ερυθρές βλατίδες. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές μετά από 48 ώρες, όμως τα ίχνη της θεραπείας (μικροσκοπικές εφελκίδες) παραμένουν ορατά για μερικές ημέρες μέχρι και 3-4 εβδομάδες (ανάλογα με τον τύπο του δέρματος) πριν την οριστική τους εξαφάνιση.
Μετά από μακροχρόνια κλινική εμπειρία στην Ευρώπη με εντυπωσιακά αποτελέσματα, το σύστημα TC3000 αλλά και το αντίστοιχο Veinwave στις ΗΠΑ, εγκρίθηκε από τον FDA ως αποτελεσματική καινοτόμος μέθοδος για τη θεραπεία των ευρυαγγειών, των κόκκινων κηλίδων (κόκκινα στίγματα-red spots) και της ροδόχρου νόσου (ευρυαγγείες προσώπου-ρινός).
Η μέθοδος της θερμοπηξίας προσφέρει σε σύντομο χρόνο άμεσα αποτελέσματα. Δεν απαιτεί ελαστική επίδεση και προφύλαξη από τον ήλιο μετά τη θεραπεία γι αυτό και εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο Γιατρός

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Μετεκπαιδευθείς στην ενδαγγειακή χειρουργική εις University Medical Center of Groningen, Netherlands.

Θέσεις ως ειδικευμένος Αγγειοχειρουργός

Aπό τον Ιούνιο 2006 Τμηματάρχης Χειρουργικού τμήματος περιφερειακού Στρατιωτικού νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Από τον Ιανουάριο 2008 επιμελητής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής του 401 ΓΣΝΑ και 417 ΝΙΜΤΣ.
Από το Σεπτέμβριο 2008 επιμελητής (endovascular fellow) στην Αγγειοχειρουργική Κλινική – Κλινική Ενδαγγειακής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Groningen της Ολλανδίας (University Medical Center, Hospital of Groningen, Netherlands.
Από τον Οκτώβριο 2009 επιμελητής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής του 401 ΓΣΝΑ.
Από το 2013 Αναπληρωτής Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής και Διευθυντής του τμήματος Ενδαγγειακής Χειρουργικής του 401 ΓΣΝΑ.
Από το Σεπτέμβριο 2016 Αναπληρωτής Διευθυντής του Αγγειοχειρουργικού τμήματος του 417 ΝΙΜΤΣ.
Από τον Οκτώβριο 2017 Διευθυντής τμήματος Ενδαγγειακής Χειρουργικής και Μοσχευμάτων του Mediterraneo Hospital.
Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής κλινικής Ευρωκλινικής Αθηνών

Το Ιατρείο

Το ιατρείο του Αγγειοχειρουργού Γεώργιου Βουρλιωτάκη βρίσκεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 122, Αθήνα 11526 (Πλησίον Μετρό – Αμπελοκήπων, 1ος όροφος – 1ο γραφείο. Δίπλα στον κινηματογράφο “Αθήναιον”).

Τηλέφωνο Ιατρείου: 217 700 8002
(Δέχεται απογευματινές ώρες κατόπιν ραντεβού)
Συμβεβλημένος με τις κλινικές
Eυρωκλινική Αθηνών – Αγγειοχειρουργική Κλινική Τηλέφωνο ραντεβού: 210 6416041 Fax: 210 6416579, [email protected], Αθανασιάδου 7-9, Αθήνα, ΤΚ 115 21.
Mediterraneo Hospital – Τμήμα Ενδαγγειακής Χειρουργικής & Μοσχευμάτων Τηλέφωνο ραντεβού: 210 911 7000 (Εσωτερικό: 815, 830) Fax : 210 9117014 Email: [email protected] Ηλείας 8 -12, Γλυφάδα, ΤΚ 166 75.

Υπηρεσίες θεραπείες

  • Αγγειολογική εξέταση, Doppler - Triplex αρτηριών φλεβών
    Σκληροθεραπεία ευρυαγγειών - φλεβεκτασιών
    Μικροθερμοπηξία ευρυαγγειών κάτω άκρων, των κόκκινων κηλίδων (κόκκινα στίγματα-red spots) και της ροδόχρου νόσου (ευρυαγγείες προσώπου-ρινός).
    Προγραμματισμός και εκτέλεση όλων των κλασικών αγγειοχειρουρικών επεμβασεων (στένωση καρωτίδας, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, στενώσεις αρτηριών, κιρσεκτομές, bypass) καθώς και των ελάχιστα επεμβατικών πράξεων (stent-μπαλονάκι αρτηριών, ενδαγγειακή αντιμετώπιση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, αντιμετώπιση κιρσών - φλεβικής ανεπάρκειας με Laser, με σκληρυντικό αφρό ή με κόλλα).

Τρόποι πληρωμής

Visa,MasterCard,Μετρητά,Πιστωτική

Δραστηριότητες

  • Ο Στρατιωτικός Αγγειοχειρουργός Γεώργιος Βουρλιωτάκης είναι πτυχιούχος του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άσκηση ειδικότητας Αγγειοχειρουργικής στην Ά Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Groningen της Ολλανδίας και εκπαίδευση στην ενδαγγειακή χειρουργική, στην ελάχιστα επεμβατική ενδαγγειακή τεχνική αντιμετώπισης παρανεφρικών και θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με θυριδωτά ενδομοσχεύματα καθώς επίσης και στη νέα μέθοδο αναίμακτης αντιμετώπισης των κιρσών με RFA υπό τοπική αναισθησία. Με ολοκληρωμένες σπουδές και συνεχή επιμόρφωση σε αγγειοχειρουργικά ζητήματα προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, έγκαιρη διάγνωση και υπεύθυνη συμβουλευτική. Το ιατρείο του Δρ Γεώργιου Βουρλιωτάκη βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, Λεωφόρος Β. Σοφίας 122.

  • Προσκεκλημένος εισηγητής σε στρογγυλές τράπεζες συνεδρίων
    “Τεχνικές διαφορές μεταξύ των θυριδωτών μοσχευμάτων”: στρογγυλό τραπέζι: Προβλήματα και λύσεις σε σύνθετες ενδαγγειακές αορτικές επεμβάσεις: 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας, Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 14 – 16 Μαρτίου 2019, Αθήνα.
    “Ενδαγγειακή αντιμετώπιση παρανεφρικού ανευρύσματος κοιλιακής αορτής με θυριδωτή τεχνική (fenestrated technique)”: στρογγυλό τραπέζι: Καρδιά και Αγγεία στην εκπαιδευτική ημερίδα: Ομάδες Καρδιάς & Αορτής – Παρόν και μέλλον, 10 Νοεμβρίου 2018, Αθήνα.
    “Planning a juxtarenal aortic aneurysm for fenestrated EVAR” στο διεθνές συνέδριο: LIVE 2018 – ESCVS SUMMER SCHOOL, 24-26 May 2018, Patra Greece.
    “Εχθρικός κεντρικός αυχένας & παρανεφρικά ανευρύσματα. Σύγχρονη αντιμετώπιση-τεχνική FEVAR”, 17ο πανελλήνιο συνέδριο-αγγειακής και ενδαγγειακής χειρουργικής-αγγειολογίας, 15-18 Μαρτίου 2018, Θεσσαλονίκη.
    «Moving EVAR upwards: Fenestrated stent-graft repair for complex AAΑ» στο διεθνές συνέδριο: LIVE 2017, 11-14 May 2017, Thessaloniki Greece.
    «Παρανεφρικά Ανευρύσματα: Τεχνική – Ενδείξεις: Θυριδωτά – Με κλάδους», 16ο πανελλήνιο συνέδριο αγγειολογίας-αγγειακής και ενδαγγειακής χειρουργικής, 3-5 Μαρτίου 2017, Αθήνα.
    «Αντιμετώπιση θωρακοκοιλιακού ανευρύσματος τύπου ΙΙ με διακλαδούμενο μόσχευμα “off the shelf” Στην Επιστημονική Εκδήλωση με τίτλο: «ΕΝΔΑΓΓΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ» 10-11 Φεβρουαρίου 2017, Λάρισα.
    “Ποιες οι ενδείξεις αποκατάστασης των παρανεφρικών ανευρυσμάτων με ανοικτή μέθοδο, με θυριδωτά ή με πλάγιους κλάδους μοσχεύματα (fenestrated, side-branched) και δίκην καπνοδόχου (chimney);” 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2016, Αθήνα.
    “Δευτερογενείς επεμβάσεις μετά από ΤEVAR”, 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2016, Αθήνα.
    “Ενδαγγειακή αντιμετώπιση παρανεφρικών και θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων (θυριδωτή τεχνική και πλάγιοι κλάδοι)” στα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, 18 Φεβρουαρίου 2016, Λάρισα.
    “Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο – Στένωση Καρωτίδων” σε στρογγυλό τραπέζι για τη διάγνωση- διαφορική διάγνωση και Αντιμετώπιση οξέων αγγειολογικών περιστατικών, Γ’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσαν οι SOS ΙΑΤΡΟΙ και η ΕΕΕΕΙ, 28 Νοεμβρίου 2015, Αθήνα.
    “Ποιοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα του ελέγχου θρομβοφιλίας; Ποιοι θρομβοφιλικοί παράγοντες πρέπει να επανελέγχονται; ” Επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής με θέμα: Πάλη κατά της θρομβοεμβολής, 21-23 Ιουνίου 2015, Αθήνα.
    “Fenestrated and branched endografting of pararenal and thoraco-abdominal aortic aneurysms” LIVE 2015 symposium (Leading Innovative Vascular Education), 21-23 May 2015, Heraklion Crete , Greece.
    «Αντιμετώπιση θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με πλάγιους κλάδους» 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 13-16 Μαρτίου 2014, Αθήνα.
    «Ενδαγγειακή αποκατάσταση θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων. Μοσχεύματα με πλάγιους κλάδους» Ημερίδα Αγγειακής Χειρουργικής, Α΄Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, 25 Ιανουαρίου 2014, Αθήνα.
    «Αντιμετώπιση θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με ενδαγγειακή και υβριδική μέθοδο» 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 22-24 Μαρτίου 2012, Αθήνα.
    «Ανευρύσματα κοιλιακής αορτής – Σύγχρονη αντιμετώπιση. Ραγέν Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής» 12η Πανελλήνια επιστημονική συνάντηση του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών, 28-30 Ιανουαρίου 2011, Καλαμπάκα.
    «Θυριδωτά μοσχεύματα Ενδείξεις – Σχεδιασμός – Εφαρμογή» Ημερίδα Ελληνικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρίας με θέμα: Σύγχρονη αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων της κοιλιακής αορτής – θεωρία και πράξη, 16 Οκτωβρίου 2010, Αθήνα.
    «Ραγέντα ανευρύσματα κοιλιακής αορτής: H ενδαγγειακή αντιμετώπιση ελαττώνει τη θνησιμότητα;» 4o Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών, 16-17 Απριλίου 2010, Αθήνα.
    Συμμετοχή στο προεδρείο προφορικών ανακοινώσεων στο XXIII World Congress of the International Union of Angiology, 21-25 Jun 2008, Αθήνα.
    «Αντιμετώπιση της Περιφερικής Αρτηριακής Νόσου» Eλληνική Αγγειοχειρουργική εταιρία, Αγγειοχειρουργικό τμήμα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κλινικό φροντιστήριο για την Περιφερική Αρτηριακή Νόσο, 13η Ιουνίου 2007, Ιωάννινα.
  • Επιστημονικό έργο
  • Συγγραφή 37 δημοσιεύσεων σε διεθνή αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά
    Συγγραφή δημοσιεύσεων σε ελληνικά ιατρικά περιοδικά
    Συγγραφή 3 κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα ιατρικά βιβλία
    Συγγραφή 4 κεφαλαίων σε ελληνικά πανεπιστημιακά συγγράμματα
    Ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια
    Ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια
    Μέλος οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής ιατρικών συνεδρίων
    Reviewer (κριτής) σε διεθνή αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά
    Ελληνικές δημοσιεύσεις
    Ξένες δημοσιεύσειςEndovascular laser treatment of incompetent saphenous veins using the 1470 nm diode laser and radial fiber. Vourliotakis G, Sahsamanis G, Evagelidis P, Aivatidi C. Ann Med Surg (Lond). 2017 Dec 7;25:12-16. doi: 10.1016/j.amsu.2017.12.002. eCollection 2018 Jan.
    Primary stenting of right sided subclavian artery stenosis presenting as subclavian steal syndrome. Report of three cases and literature review. Sahsamanis G, Vourliotakis G, et al. Ann Vasc Surg. 2018 Feb 5. pii: S0890-5096(18)30071-2. doi: 10.1016/j.avsg.2017.11.033. [Epub ahead of print]
    Fenestrated stent-graft after previous open surgical repair of abdominal aortic aneurysm: case report and review of the current literature. Vourliotakis GD, Sahsamanis G, et al. Open J Clin Med Case Rep: Volume 3 (2017).
    Endovascular Treatment of Infrarenal Isolated Abdominal Aortic Dissection with Application of the Kissing Stents Technique: A Case Report and Review of the Literature.
  • Sahsamanis G, Vourliotakis G, et al. Ann Vasc Dis. 2017 Sep 25;10(3).
  • Fenestrated and Branched Stent Grafting in Complex Aneurysmatic Aortic Disease: A Single-Center Early Experience. Vourliotakis GD, et al. Ann Vasc Surg. 2016 Nov 24.
    Endovascular Treatment of Type Ib Endoleak after Evar Using the IBD Device: A Case Report. Vourliotakis G, Theodoridis PG, et al. Ann Vasc Dis. 2016;9(3):209-212.
    Large isolated internal iliac artery aneurysm. Vourliotakis G, Kantounakis I, et al. Intern Med. 2015;54(8):983-4.
    Rare Abdominal Aortic Aneurysm in Marfan’s Pathology. Solakis EP, Theodoridis PG, Vourliotakis GD, Tzilalis VD. Intern Med. 2015;54(9):1157-8.
    A modified technique for Gore Excluder limb deployment in difficult iliac anatomy during endovascular abdominal aortic aneurysm repair. Vourliotakis G, Katsargyris A, Tielliu IF, Zeebregts CJ, Verhoeven EL. Vascular. 2014 Mar 25. [Epub ahead of print]
    Popliteal artery entrapment syndrome: a common cause of a rare clinical entity–critical leg ischemia in the young.
    Tsilogianni Z, Grapatsas K, Papanikolaou Z, Kokkini-Paschou A, Tsantilas A, Tsiligiris V, Vourliotakis G. Mil Med. 2014 Jan;179(1):e124-6.
    Endovascular treatment for isolated acute abdominal aortic dissection. Kouvelos GN, Vourliotakis G, Arnaoutoglou E, Papa N, Avgos S, Peroulis M, Papadopoulos G, Matsagkas MI. J Vasc Surg . 2013 Jul 3. [Epub ahead of print]
    Endovascular reconstruction of iliac artery bifurcation atherosclerotic disease with the kissing technique.
    Vourliotakis G, Mantas G, Katsargyris A, Aivatidi C, Kandounakis Y. Vascular. 2013 Mar 14. [Epub ahead of print]
    Unusual collateral vein circulation and vena cava aplasia. Vourliotakis G, Tzilalis VD, Patouras P, Tsiligiris V. Intern Med. 2011;50(18):2049-50.
    Use of an amplatzer vascular plug in embolization of a pulmonary artery aneurysm in a case of hughes-stovin syndrome: a case report. Tzilalis VD, Vourliotakis G, Tsironis IA, Tsiligiris VD, Brountzos EN. J Med Case Reports. 2011 Sep 1;5(1):425.
    Iliac branched device implantation in tortuous iliac anatomy after previous open ruptured aortic aneurysm repair.
    Vourliotakis G, Bracale U, Sondakh A, Tielliu IF, Prins T, Verhoeven EL.J Cardiovasc Surg (Torino). 2011 Jul 19. [Epub ahead of print]
    Results of Endovascular Repair of TAAA in the First 50  Patients. Verhoeven E, Tielliu IF, Zeebregts CJ, Bekkema F, Vourliotakis G, Ritter W, Zipfel B, Renner H.Zentralbl Chir. 2011 Jul 15.[Epub ahead of print]
    Oxidative stress during abdominal aortic aneurysm repair – Biomarkers and antioxidant’s protective effect: a review. Aivatidi C, Vourliotakis G, Georgopoulos S, Sigala F, Bastounis E, Papalambros E. Eur Rev Med Pharmacol Sci 2011;15(3):245-252.
    Urgent endovascular management of a subclavian artery trauma after a gunshot injury. Tzilalis VD, Vourliotakis G, Pirgakis KM, Tsiliggiris V. Eur J Cardiothorac Surg. 2010 May 15. [Epub ahead of print]
    Hybrid endograft solution for complex iliac anatomy: zenith body and excluder limbs. Bos WT, Tielliu IF, Sondakh AO, Vourliotakis G, Bracale UM, Verhoeven EL. Vascular. 2010 May-Jun;18(3):136-40.
    Stent fractures in the Hemobahn/Viabahn stent graft after endovascular popliteal aneurysm repair. Tielliu IF, Zeebregts CJ, Vourliotakis G, Bekkema F, van den Dungen JJ, Prins TR, Verhoeven EL. J Vasc Surg. 2010 Apr 10.
    Fenestrated Stent Grafting for Short-necked and Juxtarenal Abdominal Aortic Aneurysm: An 8-Year Single-centre Experience. Verhoeven EL, Vourliotakis G, Bos WT, Tielliu IF, Zeebregts CJ, Prins TR, Bracale UM, van den Dungen JJ. Eur J Vasc Endovasc Surg. 2010 Mar 2. [Epub ahead of print]
    Endovascular management of an arteriovenous malformation using an occluder stent graft. Vourliotakis G, Xanthopoulos D, Arnaoutoglou HM, Michalis LK, Matsagas MI. Vascular. 2009 Nov-Dec;17(6):336-9.
    Mortality of ruptured abdominal aortic aneurysm with selective use of endovascular repair. VERHOEVEN EL, KAPMA MR, BOS WT, VOURLIOTAKIS G, BRACALE UM, BEKKEMA F, VAHL AC, Van Den DUNGEN JJ. J Cardiovasc Surg (Torino). 2009 Oct;50(5):587-93. Review.
    Thoracic endovascular aortic repair for aortobronchial or aortoesophageal fistulas: permanent or temporary salvage or not an option at all? Verhoeven EL, Vourliotakis G. J Endovasc Ther. 2009 Aug;16(4):441-2.
    Intraoperative salvage of a renal artery occlusion during fenestrated stent grafting. Vourliotakis G, Blanch M, Zeebregts CJ, Cohen T, Prins TR, Verhoeven EL. J Vasc Surg. 2009 Dec;50(6):1481-3. Epub 2009 Aug 12.
    Fenestrated and branched endograft repair of juxtarenal aneurysms after previous open aortic reconstruction.
    Beck AW, Bos WT, Vourliotakis G, Zeebregts CJ, Tielliu IF, Verhoeven EL. J Vasc Surg. 2009 Jun;49(6):1387-94.
    Fenestrated stent-grafting after previous endovascular abdominal aortic aneurysm repair. Vourliotakis G, Bos WT, Beck AW, Van Den Dungen JJ, Prins TR, Verhoeven EL. J Cardiovasc Surg (Torino). 2009 May 19. [Epub ahead of print]
    Malondialdehyde as an indicator of oxidative stress during abdominal aortic aneurysm repair. Papalambros E, Sigala F, Georgopoulos S, Paraskevas KI, Andreadou I, Menenakos X, Sigalas P, Papalambros AL, Vourliotakis G, Giannopoulos A, Bakoyiannis C, Bastounis E. Angiology. 2007 Aug-Sep;58(4):477-82.
    Infected femoral artery pseudoaneurysm in drug addicts: the beneficial use of the internal iliac artery for arterial reconstruction. Klonaris C, Katsargyris A, Papapetrou A, Vourliotakis G, Tsiodras S, Georgopoulos S, Giannopoulos A, Bastounis E. J Vasc Surg. 2007 Mar;45(3):498-504. Epub 2007 Jan 24.
    Abdominal aortic aneurysm repair in patients with end stage renal disease. Bakoyiannis CN, Vourliotakis G, Georgopoulos SH, Klonaris CN, Skrapari IC, Felekouras EL, Bastounis EA. Acta Chir Belg. 2006 May-Jun;106(3):341-3.
    Heregulin, cysteine rich-61 and matrix metalloproteinase 9 expression in human carotid atherosclerotic plaques: relationship with clinical data. Sigala F, Georgopoulos S, Papalambros E, Chasiotis D, Vourliotakis G, Niforou A, Kotsinas A, Kavantzas N, Patsouris E, Gorgoulis VG, Bastounis E. Eur J Vasc Endovasc Surg. 2006 Sep;32(3):238-45.
    Primary aortoduodenal fistula without abdominal aortic aneurysm in association with psoas abscess. Klonaris C, Vourliotakis G, Katsargyris A, Tsiodras S, Bastounis E. Ann Vasc Surg. 2006 Jul;20(4):541-3.
    Lower extremity bypass procedures in diabetic patients with end-stage renal disease: is it worthwhile? Georgopoulos S, Filis K, Vourliotakis G, Bakoyannis C, Papapetrou A, Klonaris C, Papalambros E, Bastounis E. Nephron Clin Pract. 2005;99(2):c37-41.
    Changes in circulating levels of vascular endothelial growth factor and vascular endothelial growth factor receptor-2 after carotid endarterectomy. Papalambros E, Georgopoulos S, Sigala F, Vourliotakis G, Chrisostomidis G, Venetsanou K, Hadjoulis G, Felekouras E, Bastounis E. Int J Mol Med. 2004 Jul;14(1):133-6.
    Vascular endothelial cadherin expression in human carotid atherosclerotic plaque and its relationship with plaque morphology and clinical data. Sigala F, Vourliotakis G, Georgopoulos S, Kavantzas N, Papalambros E, Agapitos M, Bastounis E.
    Eur J Vasc Endovasc Surg. 2003 Nov;26(5):523-8.
    Open treatment versus endovascular repair for aortic abdominal aneurysm-keeping the balance. Bos W, Cohen T, Vourliotakis G, van Sambeek M, Verhoeven E. Ann Vasc Dis. 2009;2(2):95-9.
    Acute Upper Extremity ischemia due to hematoma compression after physiotherapy. Klonaris C, Katsargyris A, Vourliotakis G, Georgopoulos S, Liasis N, Bakoyiannis C. Chirurgia. 2006;19:275-278.
  • Ελληνικές δημοσιεύσεις
  • Βουρλιωτάκης Γ., Αϊβατίδη Χ. Θυριδωτά ενδαγγειακά μοσχεύματα για “δύσκολα” ανευρύσματα κοιλιακής αορτής. Ιατρικά Νέα, υπό έκδοση
    Γ. Βουρλιωτάκης, Δ. Ξανθόπουλος, Ε. Αρναούτογλου, Ι. Παπακώστας, Γ. Κούβελος, Γ. Παπαδόπουλος, Μ. Ματσάγκας. “In situ” αρτηριακές παρακάμψεις σε ασθενείς με κρίσιμη ισχαιμία των κάτω άκρων. Ελληνική Αγγειοχειρουργική 2008; 13:90-97.
    Βουρλιωτάκης Γ, Ματσάγκας Μ. Ενδαγγειακή αντιμετώπιση ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής – Ανασκόπηση.
    Ελληνική Αγγειοχειρουργική 2006; 5:147-157.
    Βουρλιωτάκης Γ, Σιγάλα Φ., Γεωργόπουλος Σ., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Ο ρόλος των μορίων συγκράτησης των ενδοθηλιακών δεσμών στη συμπτωματική αθηρωματική καρωτιδική πλάκα. Ιατρική Επιθεώρηση Ενόπλων Δυνάμεων 2005; vol 39, (4-6), Ιουλ-Δεκ: 39: 89-96.
    Σιγάλα Φ., Βουρλιωτάκης Γ. , Αγαπητός Μ., Καβαντζάς Ν., Παπασπύρου Σ., Κουρκούνη Α., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Συσχέτιση μεταξύ της συμπτωματολογίας των υπερηχογραφικών ευρημάτων και της ιστοπαθολογικής έκφρασης των μορίων VEGF και VE-Cadherin σε ασθενείς με καρωτιδική νόσο. Ελληνική Αγγειοχειρουργική 2002;11(1):31-37.
    Μπακογιάννης Χ., Βουρλιωτάκης Γ., και άλλοι. Ανατομικές παραλλαγές των μειζόνων φλεβικών στελεχών και ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Ελληνική Χειρουργική 2002;74, συμπλ. 6ο
    Κλωνάρης Χ., Βουρλιωτάκης Γ., και άλλοι. Αντιμετώπιση ανευρυσμάτων της θωρακοκοιλιακής μοίρας της αορτής – Πρώιμη εμπειρία. Ελληνική Χειρουργική 2002;74, συμπλ. 6ο
    Σιγάλα Φ., Βουρλιωτάκης Γ., και άλλοι. Ο ρόλος της αγγειογένεσης στη συμπτωματική νόσο των καρωτίδων. Ελληνική Χειρουργική 2002;74, συμπλ. 6
    Βουρλιωτάκης Γ., Χατζηκωνσταντίνου Κ., και άλλοι. Συμβολή των απεικονιστικών μεθόδων στη διάγνωση των ανευρυσμάτων της ιγνυακής αρτηρίας. Κλινικά Χρονικά 2002;25, συμπλ.1:34.
    Βοηθός στην οργάνωση, επιμέλεια και έκδοση του περιοδικού της ΣΣΑΣ (Προσεγγίσεις), με γενικό και κυρίως επιστημονικό περιεχόμενο, όταν φοιτούσα στη Σχολή 1990-1993. Αρθρογράφος της μόνιμης στήλης του περιοδικού «Μικρά-Μικρά».
  • Ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια
  • X. Agrogianni, A. Lintzeri, G. Vourliotakis, V. Ponirakos, I. Lintzeris. CHRONIC PANCREATITIS AND PERSISTENT PLEURAL EFFUSION- AN UNCOMMON CLINICAL ENTITY. XVII Annual Meeting of the European Society of Surgery. Malta, 21-23 November 2013.
    ELG Verhoeven, G. Vourliotakis, AW Beck, CJAM Zeebregts, IFJ Tielliu, TR Prins, JJAM van den Dungen. Updated Experience With Fenestrated And Branched Endografts For Pararenal And Thoracoabdominal Aneurysms: Do They work After Previous Open AAA Repair Or Evar? 36th VEITH Annual Symposium on Vascular and Endovascular Issues. New York, 18-22 November 2009.
    C.J. Zeebregts, I.F.J. Tielliu, J.J.A.M. van den Dungen, T.R. Prins, W.T.G.J. Bos, A.O. Sondakh, H. Alkefaji, F. Bekkema, G. Vourliotakis, E.L.G. Verhoeven. Thoraco-abdominal aortic aneurysm (TAAA): branched and fenestrated grafts are the safest options? Controversies and updates in vascular surgery. Paris, 30-31 January 2009.
    Kouvelos G., Xanthopoulos D., Vourliotakis G., Arnaoutoglou E., Papas N., Papadopoulos G., Michalis L., Matsagas M. Hybrid operations in the management of patients with critical limb ischemia due to complex multifocal peripheral arterial disease (XXIII World Congress of the International Union of Angiology), Athens, 21-25 June 2008.
    Kouvelos G., Xanthopoulos D., Vourliotakis G., Papas N., Sintou E., Papadopoulos G., Michalis L., Matsagas M. Hybrid operations in the management of patients with critical limb ischemia due to complex multifocal peripheral arterial disease (ICE 2007 – Ioannina Cardio-Vascular Education), Ioannina, 6-8 December 2007.
    Vourliotakis G., Papacostas J., Arnaoutoglou H., Xanthopoulos D., Kouvelos G., Papas N., Papadopoulos G., Matsagas M. In situ bypass procedures in patients with lower limb critical ischemia (ICE 2007 – Ioannina Cardio-Vascular Education), Ioannina, 6-8 December 2007.
    Georgopoulos S, Fragiska S, Papalambros E, Chasiotis D, Vourliotakis G, Niforou A, Kotsinas A, Gorgoulis V, Bastounis E. Heregulin, Cysteine Rich-61 and Matrix Metalloproteinse 9 Expression in Human Carotid Atherosclerotic Plaques: Relationship with Clinical Data. (XIX Annual Meeting of European Society for Vascular Surgery) Ελσίνκι, Φιλανδία, 16-19 Σεπτεμβρίου 2005.
    Clonaris C., Vourliotakis G., Papapetrou A., Bramis J.,Bastounis E. Arterial complications in intravenous drug abusers (21st World Congress of the International Union of Angiology), Rome, Italy, May 22-26, 2004.
    Sigala F., Vourliotakis G., Georgopoulos S., Kavantzas N., Papalambros E., Agapitos M., Bastounis E. Vascular Endothelial Cadherin expression in human carotid atherosclerotic plaque and its relationship with plaque morphology and clinical data.(XVI Annual Meeting of European Society for Vascular Surgery) Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 26-29 Σεπτεμβρίου 2002.
    Xeromeritis N., Bakoyiannis C., Vourliotakis G., Papapetrou A., Georgopoulos S., Clonaris C., Papalambros E., Bastounis E. Αneurysms of the extracranial carotid artery: Twenty-year experience (XII Mediterranean Congress of Angiology and Vascular Surgery) Πάφος, Κύπρος, 22-26 Μαϊου 2002.
    Xeromeritis N., Vourliotakis G., Bakoyiannis C., Papapetrou A., Georgopoulos S., Clonaris C., Nicolaou A., Papalambros E., Bastounis E. Bypass procedures in patients with end stage renal disease (XII Mediterranean Congress of Angiology and Vascular Surgery) Πάφος, Κύπρος, 22-26 Μαϊου 2002.
    Κλωνάρης Χ., Παπαπέτρου Α., Βουρλιωτάκης Γ., Μιχαλόπουλος Γ., Μπράμης Ι., Μπαστούνης Η. Πρωτοπαθής Αορτοεντερική επικοινωνία-Ενδιαφέρον περιστατικό (5ο Ελλαδο-Κυπριακό Χειρουργικό συνέδριο) Λευκωσία , Κύπρος, 25-27 Οκτωβρίου 2001.
    Αρβελάκης Α., Τζόγιος Γ., Βουρλιωτάκης Γ., Καστανάκης Μ., Μιχαήλ Π., Μπαστούνης Η. Εκτίμηση της θρέψης των χειρουργικών ασθενών κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Μελέτη επί 100 περιπτώσεων (5ο Ελλαδο-Κυπριακό Χειρουργικό συνέδριο) Λευκωσία , Κύπρος, 25-27 Οκτωβρίου 2001.
    Πέππας ΧΑΔ., Αγγελάκας Ι., Σταματελόπουλος Α. Χαλκιάς Α., Βουρλιωτάκης Γ., Τσιλιγγίρης Β. Αρτηριοφλεβικές επικοινωνίες στη Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια (6ο Ελληνο-Ιταλικό Συνέδριο Αγγειολογίας Αγγειοχειρουργικής και Γενικής Χειρουργικής) Μύκονος, 5-12 Ιουλίου 2000.
    Πέππας ΧΑΔ., Τσιλιγγίρης Β., Αγγελάκας Ι., Βουρλιωτάκης Γ., Χαλκιάς Α., Σταματελόπουλος Α. Καρωτιδική αρτηριακή νόσος: Η εμπειρία μας κατά την τριετία 1997-1999 (6ο Ελληνο-Ιταλικό Συνέδριο Αγγειολογίας Αγγειοχειρουργικής και Γενικής Χειρουργικής) Μύκονος, 5-12 Ιουλίου 2000.
    Βουρλιωτάκης Γ., Πέππας ΧΑΔ., Τσιλιγγίρης Β., Αγγελάκας Ι., Χαλκιάς Α., Σταματελόπουλος Α. Παθήσεις “ισθμού” ιγνυακής κοιλότητας (6ο Ελληνο-Ιταλικό Συνέδριο Αγγειολογίας Αγγειοχειρουργικής και Γενικής Χειρουργικής) Μύκονος, 5-12 Ιουλίου 2000.
    Βουρλιωτάκης Γ., Πέππας ΧΑΔ., Αγγελάκας Ι., Τσιλιγγίρης Β., Χαλκιάς Α., Σταματελόπουλος Α. Σύνδρομο Klippel-Trenaunay (6ο Ελληνο-Ιταλικό Συνέδριο Αγγειολογίας Αγγειοχειρουργικής και Γενικής Χειρουργικής) Μύκονος, 5-12 Ιουλίου 2000.
    Aggelakas JA, Peppas CAD, Tsiligiris B, Kouridakes P, Vourliotakis G, Lioupis A. Carotid Artery Disease: our experience on 63 concecutive cases (Διεθνές Ιορδανο-Ελληνικό Ιατρικό Συνέδριο)Αμμάν Ιορδανία,10-12 Μα’ί’ου 2000.
    Nanos E, Vlaxos A, Karalis G, Alepas P, Vourliotakis G, Zaravinos S. 2500 Laparoscopic Cholocystectomies: Results and long term follow-up (Διεθνές Ιορδανο-Ελληνικό Ιατρικό Συνέδριο) Αμμάν Ιορδανία,10-12 Μα’ί’ου 2000.
    Ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια
    Γ. Βουρλιωτάκης. Ενδαγγειακή αντιμετώπιση θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων με το τυποποιημένο «o -the-self» Τ-Brach ενδομόσχευμα με πλάγιους κλάδους. Τεχνικές διεγχειρητικές πτυχές και ενδείξεις χρήσης του. 17ο πανελλήνιο συνέδριο-αγγειακής και ενδαγγειακής χειρουργικής-αγγειολογίας, 15-18 Μαρτίου 2018, Θεσσαλονίκη.
    Σαχσαμάνης Γ., Καλαμπαλίκης Α., Αϊβατίδη Χ., Ευαγγελίδης Π., Βουρλιωτάκης Γ. Αποκατάσταση χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας κάτω άκρων με την χρήση ενδοαυλικού Laser. 17ο πανελλήνιο συνέδριο-αγγειακής και ενδαγγειακής χειρουργικής-αγγειολογίας, 15-18 Μαρτίου 2018, Θεσσαλονίκη.
    Βουρλιωτάκης Γ., Τζώρτζης Σ., Τσιλιγγίρης Β., Κωνσταντόπουλος Θ., Τσίγγανος Γ.,Μωχάμεντ Ν., Λαζαρίδης Κ. Αντιμετώπιση οξέος επιλεγμένου με σπλαχνική ισχαιμία διαχωρισμού κατιούσης θωρακικής αορτής. 17ο πανελλήνιο συνέδριο-αγγειακής και ενδαγγειακής χειρουργικής-αγγειολογίας, 15-18 Μαρτίου 2018, Θεσσαλονίκη.
    Γ. Βουρλιωτάκης, Π. Θεοδωρίδης, Γ. Σαχσαμάνης, Κ. Πυργάκης, Α. Χαλκιάς, Α. Λέκκας, Κ. Παλαιολόγος, Π. Κουτουκόγλου, Β. Τζιλαλή. ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΧΑΛΩΤΟΥ ΕΝΔΟΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΘΕΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΕΤΕΡΟΠΛΕΥΡΟ ΣΚΕΛΟΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟ ΑΟΡΤΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ. 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2016, Aθήνα.
    Π. Θεοδωρίδης, Β. Τζιλαλής, Μ. Παναγιώτου, Γ. Βουρλιωτάκης, Α. Χαλκιάς, Κ. Πυργάκης, Π. Κουτουκόγλου, Μ. Σπυριδάκης, Χ. Κωτούλας. Παρουσίαση 2 σύνθετων περιπτώσεων ασθενών με ανεύρυσμα θωρακικής αορτής που αντιμετωπίστηκαν υβριδικά. 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2016, Aθήνα.
    Γ. Βουρλιωτάκης, Γ. Σαχσαμάνης, Π. Θεοδωρίδης, Κ. Πυργάκης, Α. Χαλκιάς, Σ. Σαμαράς, Ι. Καντουνάκης, Χ. Στούμπος, Β. ΤζιλαλήςΕΝΔΑΓΓΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΝΕΦΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑ- ΑΝΑΣΤΟΜΩΤΙΚΟΥ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ ΜΕ ΘΥΡΙΔΩΤΟ ΕΝΔΟΜΟΣΧΕΥΜΑ.15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2016
    V. Tzilalis, C. Tserkezis, G. Vourliotakis, A. Chalkias, L. Kalampalikis, E. Dimopoulos, P. Theodoridis, G. Dimitrakopoulos. Primary endovascular treatment for single lesions of infrarenal aorta (14o Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής), Αθήνα, 13-16 Μαρτίου 2014.
    V. Tzilalis, L. Kalampalikis,2, G. Vourliotakis, A. Chalkias, C. Tserkezis, P. Theodoridis, G. Dimitrakopoulos. Thoracoscopic sympathectomy on T2 as a treatment for primary palmar hyperhidrosis – initial experience of a vascular surgery department (14o Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής), Αθήνα, 13-16 Μαρτίου 2014.
    G. Vourliotakis, V. Tzilalis, L. Kalampalikis, I. Kantounakis, C. Stoumpos, E. Dimopoulos, G. Tsiganos, U. Sereti, S. Patrinou, V. Tsiligiris. Fenestrated and branched endovascular repair of juxtarenal abdominal and thoracoabdominal aortic aneurysms (14o Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής), Αθήνα, 13-16 Μαρτίου 2014.
    Βουρλιωτάκης Γ., Τζιλαλής Β., Καντουνάκης Ι., Μαντάς Γ., Σπυριδάκης Ε., Τσίγγανος Γ., Σερέτη Ο., Τσαρούχα Β., Πατρινού Σ., Τσιλιγγίρης Β. ΕΝΔΑΓΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΛΟΚΩΝ ΠΑΡΑΝΕΦΡΙΚΩΝ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΝΙΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΝΔΟΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ (FENESTRATED BRANCHED ΕNDOGRAFTS) (28o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής – Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2012), Αθήνα, 21-24 Νοέμβριος 2012.
    Βουρλιωτάκης Γ., Μαντάς Γ., Τζιλαλής Β., Kανελλάκης Κ., Τσιλιγγίρης Β. Σύνθετη ενδαγγειακή αντιμετώπιση εκτεταμένων ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής, κοινών και έσω λαγονίων αρτηριών με ταυτόχρονη διατήρηση της βατότητας έσω λαγονίου αρτηρίας με χρήση ενδοαυλικού μοσχεύματος με πλάγιο κλάδο (13o Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής), Αθήνα, 22-24 Μαρτίου 2012.
    Τσιλιγγίρης Β., Τζιλαλής Β., Βουρλιωτάκης Γ., Χουλιάρας Ε., Μαντάς Γ.,Τριανταφυλλίδης Α., Παπαευσταθίου Ε.. Τσίγκανος Γ. Ιδανική χειρουργική αποκατάσταση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής σε ασθενή με πεταλοειδή νεφρό τύπου IV κατά Eisendrath (13o Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής), Αθήνα, 22-24 Μαρτίου 2012.
    Παπαευσταθίου Ε., Τζιλαλής Β., Βουρλιωτάκης Γ., Χαλκιάς Α.,Μαντάς Γ., Τσιλιγγίρης Β. Φυσική εξέλιξη της παγίδευσης της ιγνυακής αρτηρίας (13o Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής), Αθήνα, 22-24 Μαρτίου 2012.
    Τριανταφυλλίδης Α., Τζιλαλής Β., Μιχαηλίδης I., Παπαδημητρίου K., Βουρλιωτάκης Γ., Τσέλκας Ο., Δουνδουλάκης Κ., Τσιλιγγίρης Β. Παθολογία έσω καρωτίδας στη βάση του κρανίου-τρόποι αντιμετώπισης (13o Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής), Αθήνα, 22-24 Μαρτίου 2012.
    Λιντζέρης Ι., Αγρογιάννη Ξ., Βουρλιωτάκης Γ., Σικαλιάς Ν., Γεωργίου Σ., Σπυροπούλου Α.,Τσαγκαράκη Α., Πονηράκος Β. Ο ρόλος των επιθεμάτων στην επούλωση τραυματικών επιφανειών (5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επούλωσης τραυμάτων και ελκών), Αθήνα, 17-18 Μαρτίου 2011.
    Καφέζα Μ., Κατσαργύρης Α., Ματθαίου Α., Ψαρρός Β., Μαρκάτης Φ., Βουρλιωτάκης Γ., Μπακογιάννης Χ., Γεωργόπουλος Σ., Κλωνάρης Χ., Παπαλάμπρος Ε. Ενδαγγειακή αντιμετώπιση παρα-αναστομωτικού, παρανεφρικού ανευρύσματος με τοποθέτηση θυριδωτού μοσχεύματος (4o Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών), Αθήνα, 16-17 Απριλίου 2010.
    Βουρλιωτάκης Γ., Ξανθόπουλος Δ., Αρναούτογλου Ε., Κούβελος Γ., Σίντου Ε., Παπαδόπουλος Λ, Παπαδόπουλος Γ., Ματσάγκας Μ. Η αποτελεσματικότητα της λαγονο-μηριαίας παράκαμψης σε ετερόπλευρη απόφραξη του αορτολαγόνιου άξονα (11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας Αγγειοχειρουργικής) Θεσσαλονίκη, 18-20 Ιανουαρίου 2008.
    Βουρλιωτάκης Γ., Παπακώστας Ι., Αρναούτογλου Ε., Ξανθόπουλος Δ., Παπάς Ν., Κούβελος Γ., Παπαδόπουλος Γ., Ματσάγκας Μ. Ιn situ αρτηριακές παρακάμψεις σε ασθενείς με κρίσιμη ισχαιμία κάτω άκρων (11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας Αγγειοχειρουργικής) Θεσσαλονίκη, 18-20 Ιανουαρίου 2008.
    Κλωνάρης Χ., Παπαπέτρου Α., Μπακογιάννης Χ., Βουρλιωτάκης Γ., Τσεκούρας Ν., Μαρκάτης Φ., Γεωργόπουλος Σ., Λαμπαδαρίου Α., Τσινάρη Κ., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Αντιμετώπιση θωρακικών και θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων. Εμπειρία πέντε ετών (10ο Πανελλήνιο συνέδριο Αγγειοχειρουργικής Αγγειολογίας), Αθήνα, 20-22 Ιανουαρίου 2006.
    Κλωνάρης Χ., Βουρλιωτάκης Γ., Παπαπέτρου Α., Μπακογιάννης Χ., Μαρκάτης Φ., Ζιώγα Β., Ψαρρός Β., Γεωργόπουλος Σ., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Ενδοαγγειακή αντιμετώπιση παθήσεων των περιφερικών αρτηριών. Άμεσα αποτελέσματα (10ο Πανελλήνιο συνέδριο Αγγειοχειρουργικής Αγγειολογίας), Αθήνα, 20-22 Ιανουαρίου 2006.
    Κλωνάρης Χ., Γεωργόπουλος Σ., Βουρλιωτάκης Γ., Μαρκάτης Φ., Παπαπέτρου Α., Μπακογιάννης Χ., Τσεκούρας Ν., Κατσαργύρης Α., Νικολάου Α., Μουστάρδας Μ., Βερύκοκος Χ., Λιάπης Χ., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Ενδοαυλική αντιμετώπιση ανευρυσμάτων της κοιλιακής αορτής (ΑΚΑ). Τριετής εμπειρία / Λαϊκό Νοσοκομείο (10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειοχειρουργικής Αγγειολογίας), Αθήνα, 20-22 Ιανουαρίου 2006.
    Κλωνάρης Χ., Μπακογιάννης Χ., Βουρλιωτάκης Γ., Παπαπέτρου Α., Νικολάου Α., Τσεκούρας Ν., Καρανικόλα Ε., Ξηρομερίτης Κ., Λιάπης Χ., Μπαστούνης Η. Αντιμετώπιση επαναστενώσεων έσω καρωτίδων με ενδοαυλικούς νάρθηκες (10ο Πανελλήνιο συνέδριο Αγγειοχειρουργικής Αγγειολογίας), Αθήνα, 20-22 Ιανουαρίου 2006.
    Σιγάλα Φ., Γεωργόπουλος Σ., Ανδρεάτου Ι., Μενενάκος Χ., Σιγάλας Π., Βουρλιωτάκης Γ., Τσεκούρας Ν., Αϊβατίδη Χ., Γιαννόπουλος Α., Τσιγκρής Χ., Αίσωπος Α., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Η μαλονδιαλδεΰδη ως δείκτης του βαθμού του οξειδωτικού στρες κατά τη διάρκεια της χειρουργικής αποκατάστασης των ανευρυσμάτων της κοιλιακής αορτής (10ο Πανελλήνιο συνέδριο Αγγειοχειρουργικής Αγγειολογίας), Αθήνα, 20-22 Ιανουαρίου 2006.
    Μπακογιάννης Χ., Βουρλιωτάκης Γ., Τσεκούρας Ν., Παπαπέτρου Α., Γεωργόπουλος Σ., Κλωνάρης Χ., Παπαλάμπρος Ε., Φελέκουρας Ε., Μπαστούνης Η. Όγκοι καρωτιδικού σωματίου – Αντιμετώπιση (Ετήσιο 31ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο) Αθήνα, 17-21 Μα’ί’ου 2005.
    Μπακογιάννης Χ., Βουρλιωτάκης Γ., Τσεκούρας Ν., Παπαπέτρου Α., Γεωργόπουλος Σ., Κλωνάρης Χ., Φελέκουρας Ε., Πικουλής Ε., Μπαστούνης Η. Χειρουργική αντιμετώπιση ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής και αμφοτερόπλευρων ανευρυσμάτων έσω λαγονίων αρτηριών (Ετήσιο 31ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο) Αθήνα, 17-21 Μα’ί’ου 2005.
    Βουρλιωτάκης Γ., Μπακογιάννης Χ., Μαρκάτης Φ., Παπαπέτρου Α., Κλωνάρης Χ., Γεωργόπουλος Σ, Γκρινιάτσος Ι., Παπακωνσταντίνου Ι., Μπαστούνης Η. Αρτηριακές επιπλοκές σε χρήστες τοξικών ουσιών (Ετήσιο 31ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο) Αθήνα, 17-21 Μα’ί’ου 2005.
    Βουρλιωτάκης Γ., Μπακογιάννης Χ., Παπαπέτρου Α., Ψαρρός Β., Μαρκάτης Φ., Γεωργόπουλος Σ., Κλωνάρης Χ., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Διαβητική φλεγμονή άκρου ποδός – Αντιμετώπιση (Ετήσιο 31ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο) Αθήνα, 17-21 Μα’ί’ου 2005.
    Βουρλιωτάκης Γ., Σιγάλα Φ., Γεωργόπουλος Σ., Καβαντζάς N., Παπαλάμπρος E., Αϊβατίδη Χ., Χρυσοστομίδης Γ., Σιγάλας K., Γιαννόπουλος Α., Μπαστούνης Η. Ο ρόλος των μορίων συγκράτησης των ενδοθηλιακών δεσμών στη συμπτωματική αθηρωματική καρωτιδική πλάκα (20ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων), Θεσ/νίκη, 18-21 Νοεμβρίου 2004.
    Κλωνάρης Χ., Βουρλιωτάκης Γ., Παπαπέτρου Α., Γεωργόπουλος Σ., Μπράμης Ι., Μπαστούνης Η. Φλεγμονώδες ψευδοανεύρυσμα μηριαίας αρτηρίας από χρήση ενδοφλέβιων τοξικών ουσιών-αγγειοπλαστική με εμβάλωμα από τμήμα της έσω λαγονίου αρτηρίας (9ο Πανελλήνιο συνέδριο Αγγειοχειρουργικής Αγγειολογίας), Αθήνα, 23-25 Ιανουαρίου 2004.
    Παπαλάμπρος E., Γεωργόπουλος Σ., Σιγάλα Φ., Βουρλιωτάκης Γ., Χρυσοστομίδης Γ., Βενετσάνου Κ., Φελέκουρας Ε., Μπαστούνης Η. Μεταβολή της συγκέντρωσης του αγγειακού αυξητικού ενδοθηλιακού παράγοντα (VEGF) και του υποδοχέα του (VEGF-2R) στον ορό ασθενών με καρωτιδική στένωση μετά από ενδαρτηρεκτομή (9ο Πανελλήνιο συνέδριο Αγγειοχειρουργικής Αγγειολογίας), Αθήνα, 23-25 Ιανουαρίου 2004.
    Κασάμπαλης Γ., Βουρλιωτάκης Γ., Γεωργόπουλος Σ., Μιχαήλ Π. Απόστημα πνεύμονος οφειλόμενο σε εισρόφηση πετρελαίου σε ασθενή πάσχοντα από μεταστατικό καρκίνο του προστάτη (Ετήσιο 29ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο) Αθήνα, 20-24 Μα’ί’ου 2003.
    Βουρλιωτάκης Γ., Χατζηκωνσταντίνου Κ., Μπακογιάννης Χ., Παπαπέτρου Α., Χρυσοστομίδης Γ., Γεωργόπουλος Σ., Μπαστούνης Η. Συμβολή των απεικονιστικών μεθόδων στη διάγνωση των ανευρυσμάτων της ιγνυακής αρτηρίας (3ο Πειραϊκό Ιατρικό Συνέδριο) Νίκαια, 13-16 Νοεμβρίου 2002.
    Κλωνάρης Χ., Βουρλιωτάκης Γ., Παπαπέτρου Α., Μπακογιάννης Χ., Γεωργόπουλος Σ., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η., Τσινάρη Κ., Ρόζεμπεργκ Β., Νούτσου Χ., Λαμπαδαρίου Α., Θωμόπουλος Γ., Παυλέας Ι., Καραφουλίδου Α., Τσουκαλά Α. Αντιμετώπιση ανευρυσμάτων της θωρακοκοιλιακής μοίρας της αορτής – Πρώιμη εμπειρία (23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής) Αθήνα, 9-12 Νοεμβρίου 2002.
    Μπακογιάννης Χ., Βουρλιωτάκης Γ., Παπαπέτρου Α., Χρυσοστομίδης Γ., Γεωργόπουλος Σ., Ξηρομερίτης Ν., Μπαστούνης Η. Ανατομικές παραλλαγές των μειζόνων φλεβικών στελεχών και ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής) Αθήνα, 9-12 Νοεμβρίου 2002.
    Σιγάλα Φ., Βουρλιωτάκης Γ., Γεωργόπουλος Σ., Καβαντζάς Ν., Παπαλάμπρος Ε., Χουντάλα Α., Αγαπητός Μ., Μπαστούνης Η. Ο ρόλος της αγγειογένεσης στη συμπτωματική νόσο των καρωτίδων (23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής) Αθήνα, 9-12 Νοεμβρίου 2002.
    Παπαπέτρου Α., Βουρλιωτάκης Γ., Μπακογιάννης Χ., Ξηρομερίτης Ν., Γεωργόπουλος Σ., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Στένωση ανωνύμου αρτηρίας με ανώμαλη έκφυση της αριστεράς κοινής καρωτίδος από το στέλεχός της. Χειρουργική αποκατάσταση (19ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων) Θεσ/νίκη, 7-10 Νοεμβρίου 2002.
    Βουρλιωτάκης Γ., Μπακογιάννης Χ., Παπαπέτρου Α., Γεωργόπουλος Σ., Κλωνάρης Χ., Ξηρομερίτης Ν., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και πεταλοειδής νεφρός: υπερεικοσαετής εμπειρία (19ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων) Θεσ/νίκη , 7-10 Νοεμβρίου 2002.
    Παπαλάμπρος Ε., Βουρλιωτάκης Γ., Παπαπέτρου Α., Μπακογιάννης Χ., Κλωνάρης Χ., Χατζηκωνσταντίνου Κ., Μπαστούνης Η. Αορτοεντερική Επικοινωνία (8ο Πανελλήνιο συνέδριο Αγγειολογίας Αγγειοχειρουργικής) Αθήνα, 25-27 Ιανουαρίου 2002.
    Μπακογιάννης Χ., Παπαπέτρου Α., Βουρλιωτάκης Γ., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Ασυνήθης μαζική θρόμβωση παλαμιαίου δικτύου σε ασθενή μετά από εκλεκτική αγγειογραφία κλάδων αορτικού τοξου (8ο Πανελλήνιο συνέδριο Αγγειολογίας Αγγειοχειρουργικής) Αθήνα, 25-27 Ιανουαρίου 2002.
    Σιγάλα Φ., Βουρλιωτάκης Γ., Αγαπητός Μ., Καβαντζάς Ν., Παπασπύρου Σ., Κουρκούνη Α., Παπαλάμπρος Ε., Μπαστούνης Η. Συσχέτιση μεταξύ της συμπτωματολογίας των υπερηχογραφικών ευρημάτων και της ιστοπαθολογικής έκφρασης των μορίων VEGF και VE-Cadherin σε ασθενείς με καρωτιδική νόσο (8ο Πανελλήνιο συνέδριο Αγγειολογίας Αγγειοχειρουργικής) Αθήνα, 25-27 Ιανουαρίου 2002.
    Διαμαντής Θ., Χατζούλης Γ., Φελέκουρας Ε., Βουρλιωτάκης Γ., Αρβελάκης Α., Μενενάκος Χ., Χατζηκωνσταντίνου Κ., Κορωνάρχης Δ. Ευμεγέθης όγκος κοιλίας-Ενδιαφέρουσα περίπτωση-Ανασκόπηση (7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής ογκολογίας) Αθήνα, 25-27 Μαϊου 2001.
    Νάνος Ε., Ταμπακόπουλος Δ., Βλάχος Α., Κούκης Ι., Βουρλιωτάκης Γ., Χαλκιάς Α. Συνύπαρξη αδενοκαρκινώματος παχέος εντέρου με άλλες νεοπλασίες παχέος εντέρου ή άλλων οργάνων (22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής) Αθήνα, 18-22 Νοεμβρίου 2000.
    Νάνος Ε., Βλάχος Α., Καραλής Γ., Βότσης Σ., Κεραστάρης Δ., Βουρλιωτάκης Γ., Τσιφτσής Δ. Κλινική μελέτη του καρκίνου του παχέος εντέρου επί 157 περιστατικών (18ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων) Θεσ/νίκη , 8-11 Νοεμβρίου 2000.
    Πέππας ΧΑΔ., Αγγελάκας Ι., Χαλκιάς Α., Βουρλιωτάκης Γ., Σταματελόπουλος Α., Τσιλιγγίρης Β. Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και αρτηριοφλεβικές επικοινωνίες στον πήχυ (18ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων) Θεσ/νίκη , 8-11 Νοεμβρίου 2000.
    Πέππας ΧΑΔ., Αγγελάκας Ι., Χαλκιάς Α., Βουρλιωτάκης Γ., Τσιλιγγίρης Β. Χειρουργική αντιμετώπιση της καρωτιδικής νόσου (18ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων) Θεσ/νίκη 8-11 Νοεμβρίου 2000.
    Αγγελάκας Ι., Πέππας ΧΑΔ., Βουρλιωτάκης Γ., Χαλκιάς Α., Τσιλιγγίρης Β., Σταματελόπουλος Α. Σύνδρομο Θωρακικής Εξόδου: η εμπειρία μας επί 29 περιπτώσεων (18ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων) Θεσ/νίκη , 8-11 Νοεμβρίου 2000.
    Βουρλιωτάκης Γ., Πέππας ΧΑΔ., , Αγγελάκας Ι., Χαλκιάς Α., Τσιλιγγίρης Β. Σύνδρομο Klippel-Trenaunay: η εμπειρία μας (18ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων) Θεσ/νίκη, 8-11 Νοεμβρίου 2000.
    Νάνος Ε., Βλάχος Α., Καραλής Γ., Κούκης Ι., Βουρλιωτάκης Γ., Δρακόπουλος Ι., Παπαδοπούλου Σ. Άμεσες και απώτερες επιπλοκές της κάθετης γαστροπλαστικής με τεχνητό ψευδοπυλωρό ( 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας ) Αθήνα,19-20 Μα’ί’ου 2000.
    Νάνος Ε., Αλεπάς Π., Βουρλιωτάκης Γ., Χαλκιάς Α., Πέππας Χ., Καραλής Γ. Η επίπτωση της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας επί των Υπερτασικών (2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας) Αθήνα,19-20 Μα’ί’ου 2000.
    Πέππας ΧΑΔ., Αγγελάκας Ι., Τσιλιγγίρης Β., Βουρλιωτάκης Γ., Χαλκιάς Α. Διαβητικό πόδι (7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας Αγγειοχειρουργικής) Θεσσαλονίκη, 20-23 Ιανουαρίου 2000.
    Ερευνητική εμπειρία
    Υπεύθυνος οργάνωσης και εκπαιδευτής κλινικού φροντιστηρίου – workshop με θέμα: Ενδαγγειακές τεχνικές θυριδωτών μοσχευμάτων, 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας-Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 14-16 Μαρτίου 2019, Αθήνα.
    Workshop: Μετρήσεις για ενδοαυλική αποκατάσταση αορτής, 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειολογίας-Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 3-5 Μαρτίου 2017, Αθήνα.
    Workshop: Οι προ-εγχειρητικές μετρήσεις στην ενδαυλική αποκατάσταση αορτικών ανευρυσμάτων, 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, 6-8 Μαρτίου 2015, Αθήνα.
    Workshop-Hands on: Μετρήσεις στα ανευρύσματα με προγράμματα ελεύθερης πρόσβασης, 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, 13-16 Μαρτίου 2014, Αθήνα.
    Workshop: Sizing and Planning for Endovascular Repair of Descending Thoracic Aortic Pathologies-Theoretical teaching and Hands-on Practice on Osirix and 3Mensio software on imaging, sizing and planning endovascular repair for thoracic aortic pathologies. In collaboration with the University of Utrecht/Netherlands. LIVE 2013 symposium (Leading Innovative Vascular Education), 23-25 May 2013, Thessaloniki, Greece.
    Workshop: Measuring and sizing in planning EVAR for AAA, January 12, 2013, Athens, Greece.
    LIVE 2012 symposium (Leading Innovative Vascular Education), 24-27 May 2012, Alexandroupolis, Greece.
    Εκπαιδευτής στη μέτρηση ανευρυσμάτων κοιλιακής και θωρακικής αορτής για ενδαγγειακή αποκατάσταση.
    Συμμετοχή ως ερευνητής στην πολυκεντρική, διεθνή, τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη φάσης ΙΙΙ του φαρμάκου SanOrg34006 (Idraparinux sodium).
  • Μετεκπαιδευτικά μαθήματα – Σεμινάρια
    Πιστοποιητικό επάρκειας γνώσεων και κατάρτισης σε θέματα ακτινοπροστασίας (ΚΥΑ 1014(ΦΟΡ)94/6.3.2001 (Β΄216) “Έγκριση Κανονισμών Ακτινοπροστασίας”, Παρ.1.1.7 ε) Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, 16/10/2017.
    Clarivein workshop on venous disease, Prague, Czech 16 December 2016.
    HANDS-ON WORKSHOP on VENOUS DISEASE, Limassol, Cyprus 30 October – 1 November 2014.
    Ovation Prime Abdominal Stent Graft Live-Case Workshop, Bad Bevensen, Germany, 27th August 2013.
    Anaconda Workshop. The Education Centre, Royal Derby Hospital, 8-9 September 2010.
    Ινστιτούτο επιμόρφωσης του Τομέα Δημοσίου Μάνατζμεντ. Πρόγραμμα επιμόρφωσης διάρκειας 70 ωρών με θέμα Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας για στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, 12-23 Μαρτίου 2007, Αθήνα.
    Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Eλληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.). Πρόγραμμα επιμόρφωσης διάρκειας 30 ωρών για θέματα επαγγελματικής υγείας,13-17 Νοεμβρίου 2006, Αθήνα.
    Β΄ Χειρουργική Κλινική, Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, Αρεταίειο Νοσοκομείο. Σεμινάριο Ακτινοπροστασίας στην Αγγειακή και Ενδαγγειακή Χειρουργική στα πλαίσια των Επιστημονικών Εκδηλώσεων με θέμα: «Σύγχρονη Τεχνογνωσία», 10 Δεκεμβρίου 2005, Αθήνα.
    Β΄ Χειρουργική Κλινική, Αρεταίειο Νοσοκομείο. Σεμινάρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης στην αγγειολογία – αγγειακή χειρουργική περιόδου 2003-2004 και 2004-2005.
    Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 20ο Σεμινάριο μικροχειρουργικής, 24-26 Ιουνίου 2004, Ιωάννινα.
    Ελληνική Αγγειολογική και Αγγειοχειρουργική Εταιρεία. Ετήσια μετεκπαιδευτικά μαθήματα περιόδου 2002-2003.
    Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών (ΟΑΕΔ).: «Αυτοματισμός και Οργάνωση Ιατρικού γραφείου με την χρήση Η/Υ», εκμάθηση Windows 98, Microsoft-Word-Excel-PowerPoint 2000, καθώς και προγράμματος «Τηλεματική και Internet» με αντικείμενο την εφαρμογή αυτών στην Τηλεϊατρική, Μάϊος-Ιούνιος 2001, Αθήνα.
    Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία. Ετήσια μετεκπαιδευτικά μαθήματα της 14ης σειράς Γενικής Χειρουργικής, 1999, Αθήνα.
    American College of Surgeons – Ελληνικό τμήμα. Course: Advanced Trauma Life Support (ATLS), 5-7 Μαρτίου 1999, Αθήνα.
    Υπερβαρική – Καταδυτική Ιατρική.
    Προληπτική Ιατρική στον Πυρηνικό και Βιολογικό Πόλεμο.
  • Ημερίδες – Συμπόσια
    Α΄Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Ημερίδα Αγγειακής Χειρουργικής, 25 Ιανουαρίου 2014, Αθήνα.
    Ελληνική Φλεβολογική Εταιρεία, Ημερίδα με θέμα: “Η πρόληψη και θεραπεία της φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου σε ειδικές ομάδες ασθενών”, 14 Ιουνίου 2013, Γλυφάδα.
    Ελληνικό Κολλέγιο Χειρουργών, 12η Πανελλήνια επιστημονική συνάντηση, 28-30 Ιανουαρίου 2011, Καλαμπάκα.
    Γ.Ν.Λευκάδας, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα : “Μεταφορά Πολυτραυματία”, 1η Σεπτεμβρίου 2010, Λευκάδα.Ελληνική Αγγειοχειρουργική Εταιρία, Λαϊκό Νοσοκομείο, Ημερίδα με θέμα: Σύγχρονη αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων της κοιλιακής αορτής – θεωρία και πράξη, 16 Οκτωβρίου 2010, Αθήνα.
    University Medical Center Groningen, 3rd Symposium Endovasculaire Samenwerking Noord-Nederland, 13 November 2008, Groningen, Netherlands.
    Ελληνική Νεφρολογική εταιρεία, σεμινάριο συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης στη Νεφρολογία με θέμα: Φάρμακα στις νεφρικές παθήσεις – Αντι-υπερτασικά, 28-29 Μαρτίου 2008, Ιωάννινα.
    Eλληνική Αγγειολογική εταιρία, ημερίδα με θέμα: Νεώτερα δεδομένα στην Αγγειολογία και Αγγειοχειρουργική, 1η Δεκεμβρίου 2007, Αθήνα.
    Eλληνική Αγγειοχειρουργική εταιρία, Αγγειοχειρουργικό τμήμα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κλινικό φροντιστήριο για την Περιφερική Αρτηριακή Νόσο, 13η Ιουνίου 2007, Ιωάννινα.
    Β΄ Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Ημερίδα συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης στην αγγειακή και γενική χειρουργική με θέμα: Τεχνογνωσία στη Χειρουργική – Ρομποτική χειρουργική, Laser, Τηλε-Ιατρική και ακτινοπροστασία, 10η Δεκεμβρίου 2005, Αθήνα.
    Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», Ημερίδα Ακτινοπροστασίας με θέμα: Ακτινοπροστασία στην Επεμβατική Ακτινολογία, 23η Φεβρουαρίου 2005, Αθήνα.
    Α΄ Χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, 3η Ιατρική ημερίδα Λακωνίας με θέμα: Επίκαιρα Ιατρικά Θέματα – Νεώτερες Απόψεις, 23η Οκτωβρίου 2004, Λακωνία.
    Αγγειοχειρουργική Κλινική Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Επιστημονική συνάντηση με θέμα: Αποφρακτική αρτηριοπάθεια κάτω άκρων, 15η Μαΐου 2004, Αλεξανδρούπολη.
    Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία και Β΄ Χειρουργική κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Ημερίδα Αγγειοχειρουργικής με θέμα: Επείγουσα Αγγειοχειρουργική, 13η Μαρτίου 2004, Αθήνα.
    Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά, Εκπαιδευτικές Ημερίδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Γ.Παπαδάκης», 10-14 Φεβρουαρίου 2004, Αθήνα.
    Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ημερίδα με τίτλο: «Ενδαγγειακές επεμβάσεις: η ανάγκη εκσυγχρονισμού των Αγγειοχειρουργικών τμημάτων», 7η Νοεμβρίου 2003, Αθήνα.
    Ιατρική Σχολή και Β΄ Χειρουργική κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Ημερίδα Αγγειοχειρουργικής με θέμα: Αντιπαραθέσεις στην ενδαγγειακή χειρουργική-επανεπεμβάσεις, 10η Μαΐου 2003, Αθήνα.
    Eλληνική Χειρουργική εταιρία και Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Συμπόσιο με θέμα : Πολυαγγειακός ασθενής, 30η Νοεμβρίου 2002, Αθήνα.
    Eλληνική Αγγειοχειρουργική εταιρία, Αγγειοχειρουργική συνάντηση με θέμα: Οι μολύνσεις των συνθετικών υποκατάστατων των αγγείων και η τακτική αντιμετώπισης τους, 12η Δεκεμβρίου 2002, Αθήνα.
    Α΄ Χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, 2η Ιατρική ημερίδα Λακωνίας με θέμα: Επίκαιρα Ιατρικά Θέματα – Σύγχρονες Απόψεις, 2α Νοεμβρίου 2002, Λακωνία.
    Εταιρία Ιατρικών Σπουδών, Επιστημονική ημερίδα με θέμα: Τι νεώτερο στην Ιατρική, 6η Οκτωβρίου 2001, Αθήνα.
    Περιφέρεια Αττικής, 2η ημερίδα του Χάρτη Υγείας – Πρόνοιας με θέμα: Διασύνδεση Περιφερειακής Ομάδας – Τοπικών Φορέων, 6η Ιουνίου 2001, Αθήνα.
    Διημερίδα με διεθνή συμμετοχή υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής & Ακτινολογικής Εταιρείας, Σύγχρονες Απεικονιστικές & Επεμβατικές Τεχνικές στη Γαστρεντερολογία, 29-30 Σεπτεμβρίου 2000, Αθήνα.
    1η Επιστημονική ημερίδα συνεργασίας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Υπουργείου Υγεί?
 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.