6/12/2012 Νέα τεχνική διόρθωσης της πρεσβυωπίας με laser διαβάστε περισσότερα »

Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Γιατρός

Ο Δρ. Μιχαήλ Μητσώνης είναι ιδιώτης ιατρός που εξειδικεύεται στη μικροχειρουργική του καταρράκτη, γλαυκώματος, διαθλαστι

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

 • 1998: Πτυχίο της ιατρικής με βαθμό 100/110 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης (La Sapienza)και τίτλο διπλωματικής διατριβής η οποία ήταν από τις πρώτες στον κόσμο ερευνητικές-πειραματικές διατριβές με IHRMN
 • 2007: Διδακτορικής διατριβής στην Οφθαλμολογική κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρουπόλεως υπό την επίβλεψη του καθηγητή-διευθυντή κ. Κοζομπόλη Βασιλείου με θέμα «Εκτίμηση δεικτών φλεγμονής στην επιφάνεια του οφθαλμικού βολβού σε χρήστες τοπικών αντιγλαυκωματικών σκευασμάτων».

Ώρες λειτουργίας

 • Δέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού πατώντας το κουμπί "Προβολή Τηλεφώνου" ή κάνοντας χρήση του αυτοματοποιημένου συστήματος με βάση τις διαθέσιμες ώρες που αναγράφονται δεξιά.
 • Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ.
 • Τετάρτη και Παρασκευή από 9.30 π.μ. έως 11.45 π.μ.

Μέλος Συλλόγων

 • Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία
  Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία
 • European Society of Cataract and Refractive Surgeons
  European Society of Cataract and Refractive Surgeons
Ελευθερίου Βενιζέλου & Αθανασίου Διάκου 26, Νέα Ερυθραία, Αθήνα TK 14671

Νέα τεχνική διόρθωσης της πρεσβυωπίας με laser

6/12/2012

Το άρθρο του γιατρού στο nowdoctor.gr

Το άρθρο του γιατρού στο real.gr

Το άρθρο του γιατρού στο enikos.gr

Το άρθρο του γιατρού στο markos.tv

Ο Γιατρός

Ο Δρ. Μιχαήλ Μητσώνης είναι ιδιώτης ιατρός που εξειδικεύεται στη μικροχειρουργική του καταρράκτη, γλαυκώματος, διαθλαστικής χειρουργικής με laser και παθήσεων βυθού.

Ασχολείται σήμερα σημαντικά με τη μικροχειρουργική μέθοδο(intacor) για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας με το επαναστατικό femtosecond laser.

Ο Μιχάλης Μητσώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι υιός του οφθαλμίατρου Ιωάννη Μητσώνη (τ.Διευθυντής Γ.Ν. Τζάνειου) και της Βαρβάρας Ευθυμιάδου (εκπαιδευτικός). Αποφοίτησε από το 1ο λύκειο Αμαρουσίου το 1990 με απολυτήριο 18,2(Άριστα).

Οι πανεπιστημιακές του σπουδές ξεκίνησαν το 1991 μετά από εισαγωγικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης (La Sapienta). Αποκτά το πτυχίο της ιατρικής το Μάρτιο του 1998 με βαθμό 100/110 και τίτλο διπλωματικής διατριβής η οποία ήταν από τις πρώτες στον κόσμο ερευνητικές-πειραματικές διατριβές με IHRMN.

Από τον Ιούνιο του 1998, αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου, ξεκινάει παρακολούθηση έξι βασικών κλινικών σε ένα εξάμηνο. Rotation έως το Δεκέμβριο του 1998 όπου διαγωνίζεται με επιτυχία στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Ιατρού Χειρούργου στο διακεκριμένο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, Ιταλία.

Τον Ιούνιο του 2001 διορίζεται στην οφθαλμολογική κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιώς προκειμένου να ασκηθεί για τη λήψη ειδικότητας Χειρούργου οφθαλμίατρου υπό τη Διεύθυνση του Δρ. Ιωάννη Μητσώνη, πατέρα και μέντορά του τόσο στο κλινικό όσο και στο χειρουργικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας ήταν υπεύθυνος του τμήματος Γλαυκώματος και Καταρράκτη του Νοσοκομείου. Πραγματοποίησε δε άνω των χιλίων επεμβάσεων στις δύο αυτές κατηγορίες παθήσεων.

Παράλληλα με το χρόνο της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε για έξι μήνες στο τμήμα υαλοειδούς αμφιβληστροειδούς στη Β Οφθαλμολογική Κλινική του ΛΕΕΣ (Ερυθρός Σταυρός) υπό τη διεύθυνση του Δρ. Ηλία Φερέτη.

Το Φεβρουάριο του 2007 γίνεται η έναρξη της διδακτορικής διατριβής στην Οφθαλμολογική κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρουπόλεως υπό την επίβλεψη του καθηγητή-διευθυντή κ. Κοζομπόλη Βασιλείου με θέμα «Εκτίμηση δεικτών φλεγμονής στην επιφάνεια του οφθαλμικού βολβού σε χρήστες τοπικών αντιγλαυκωματικών σκευασμάτων».

Η συγγραφική δραστηριότητα – Επιστημονικές εργασίες -Προσφορά στην κοινωνία-

Από τον Απρίλιο του 2006 είναι ιδρυτής και υπεύθυνος του οφθαλμολογικού τμήματος του Κέντρου προαγωγής Υγείας (Δρομπέτιο) στη Νέα Ερυθραία όπου εξοπλισμός και ιατρικές υπηρεσίες παρέχονται δωρεών έως σήμερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες και βασική οφθαλμολογική εξέταση των δημοτών Κηφισιάς.

Επίσης το κοινωνικό του έργο βρίσκει την ολοκλήρωσή του με την ένταξή του στα πολυδύναμα και οργανωμένα Δημοτικά Ιατρεία των Δήμων Αμαρουσίου και Μεταμορφώσεως όπου προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του από το 2007.

Ο Δρ.Μητσώνης βραβεύτηκε από το νυν δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη σε τιμητική εκδήλωση για την κοινωνική προσφορά του στο Δήμο Αμαρουσίου.

Συμμετέχει στο περιοδικό Ιατρικός έλεγχος με το Χαμόγελο του Παιδιού στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Τον Ιανουάριο του 2006 ξεκινάει να ιδιωτεύει στο Κολωνάκι(Σκούρα 66), συνεχίζοντας την ιατρική οικογενειακή παράδοση, εξετάζοντας άτομα με παθοανατομικές παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, γλαυκωματικά τα οποία παρουσιάζουν δυσανεξία(δυσφορία) στα αντιγλαυκωματικά φάρμακα.

Τον Ιανουάριο του 2012 δημιουργεί το Ιατρείο Κλινικής και Χειρουργικής Οφθαλμολογίας «Άνθρωπος και Όρασις» (Humanand Vision)όπου εξετάζει και προσφέρει υπηρεσίες έως σήμερα.

Συνεργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης με το Athens Eye Hospitalτην Νο 1 Οφθαλμολογική Κλινική στη Χώρα.

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.