Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Διαιτολόγος

Η Μαργαρίτα Οκτωράτου είναι Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Δημόσιας Υγείας. Τα τελευταία 13 χρόνια έχει βοηθήσει εκ

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

 • ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής.
  Βαθμός πτυχίου 8.3.
 • ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, ΠΜΣ Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου
  MSc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές.
  Βαθμός πτυχίου Άριστα.
 • ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών - Τμήμα Νοσηλευτικής. Βαθμός πτυχίου 8.66

Ώρες λειτουργίας

 • Κατόπιν ραντεβού:
 • Τρίτη: 11.00 - 18.00
 • Πέμπτη: 11.00 - 19.00
 • Παρασκευή: 12.00-20.00

Υπηρεσίες/Θεραπείες

 • Έλεγχος Σωματικού Βάρους (μείωση, σταθεροποίηση ή αύξηση βάρους)
 • Medical Nutrition Therapy (Διαιτητική Αντιμετώπιση Νοσημάτων) για υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, υπερουριχαιμία, γαστρεντερικες διαταραχές (συμπεριλαμβάνονται ΙΦΕΝ, κολίτιδα/ευερέθιστο έντερο)
 • Διατροφική Υποστήριξη στην Εγκυμοσύνη και το Θηλασμό
 • Διατροφική Υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους
 • Έμφαση στην Τροποποίηση Διατροφικής Συμπεριφοράς με στόχο τη μακροπρόθεσμη διατήρηση φυσιολογικού βάρους και υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
διαβάστε περισσότερα

Έξτρα Παροχές

 • ΔΩΡΕΑΝ 1 επισκεψη ανα 3 εβδομαδιαιες επισκεψεις
 • ΕΚΠΤΩΣΗ 50% σε συγγενεις Α και Β βαθμου και συζυγους
 • Εξατομικευμενη παρεμβαση και σεβασμος στις προτιμησεις και τον τροπο ζωης
 • Έμφαση στην Τροποποίηση Διατροφικής Συμπεριφοράς με στόχο τη μακροπρόθεσμη διατήρηση φυσιολογικού βάρους και υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
 • Λιπομέτρηση (εκτίμηση % λίπους και άλιπης μάζας σώματος)

Μέλος Συλλόγων

 • Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων
  Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων
 • Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
  Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Αγία Παρασκευή, Αθήνα TK 15342

Ο Διαιτολόγος

Η Μαργαρίτα Οκτωράτου είναι Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Δημόσιας Υγείας. Τα τελευταία 13 χρόνια έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να ελέγξουν το βάρος τους και να διαχειριστούν διατροφικά προβλήματα υγείας (διαβήτη, καρδιαγγειακά, γαστρεντερολογικά, αλλεργίες, δυσανεξίες κ.λπ.) και υποστηρίζει ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (έγγυες, θηλάζουσες, παιδιά, εφήβους) και αθλητές. Καθώς στόχος της είναι να βοηθά ουσιαστικά τους ανθρώπους να αλλάζουν θετικά τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους, εστιάζει στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς (CBT) και την κινητοποίηση/ενδυνάμωση των ασθενών της με στόχο τη ΜΟΝΙΜΗ διατήρηση του επιθυμητού βάρους και των υγιεινών συμπεριφορών.
Η Μαργαρίτα εργάζεται συστηματικά και ποικιλοτρόπως προκειμένου να βοηθά όλο και περισσότερους τους ανθρώπους να βελτιώνουν τη διατροφή και την υγεία τους. Ενδεικτικά, συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και τα δημοτικά ιατρεία της Αγίας Παρασκευής. Επιπλέον, συμβουλεύει εταιρείες τροφίμων και ποτών και τον Σύνδεσμό τους (ΣΕΒΤ και ΣΕΒΑ) σχετικά με δράσεις βελτίωσης της σύνθεσης των τροφίμων (ανασύνθεση) και περιορισμού του μάρκετινγκ στα παιδιά προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο υγιεινό περιβάλλον τροφίμων, με τελικό στόχο η εύκολη επιλογή να γίνει η υγιεινή επιλογή - για όλους.

Αρθογραφεί συστηματικά προκειμένου να μεταφέρει με απλό και κατανοητό τρόπο τις νέες γνώσεις για τη διατροφή και την υγεία στο κοινό και συχνά δίνει διαλέξεις σε κοινό και επαγγελματίες υγείας.

Το Ιατρείο

Δημιουργήσαμε έναν όμορφο και ζεστό χώρο στον οποίο ο επισκέπτης θα νιώθει άνετα και θα εμπνέεται για τις αλλαγές στον τρόπο ζωής του που θα ακολουθησουν.

Το Προσωπικό

Η Κωωνσταντίνα Λέτσου είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύεται σε τεχνικές διαχείρησης του στρες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι πάντα δίπλα σας πρόθυμη να λύνει κάθε απορία, να σας δίνει ιδέες για υγιεινά σνακ και γεύματα και να σας κινητοποιεί και να σας ενθαρρύνει να συνεχίζετε την προσπάθεια να αλλάξετε τη διατροφή και τη ζωή σας. Καθώς έχει και η ίδια διώξει βάρος και τα έχει κρατήσει μακρυά είναι μία πολύτιμη σύμμαχος γεμάτη κατανόηση και μυστικά όπλα!

Υπηρεσίες θεραπείες

 • Έλεγχος Σωματικού Βάρους (μείωση, σταθεροποίηση ή αύξηση βάρους)
 • Medical Nutrition Therapy (Διαιτητική Αντιμετώπιση Νοσημάτων) για υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, υπερουριχαιμία, γαστρεντερικες διαταραχές (συμπεριλαμβάνονται ΙΦΕΝ, κολίτιδα/ευερέθιστο έντερο)
 • Διατροφική Υποστήριξη στην Εγκυμοσύνη και το Θηλασμό
 • Διατροφική Υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους
 • Έμφαση στην Τροποποίηση Διατροφικής Συμπεριφοράς με στόχο τη μακροπρόθεσμη διατήρηση φυσιολογικού βάρους και υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
 • Nutrition Coaching / Συμβουλευτική / Προπονητική Ζωής

Τρόποι πληρωμής

Visa,MasterCard,AmericanExpress,Μετρητά,Πιστωτική

Δραστηριότητες

 • Συνεργασία επί σειρά ετών με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και τα δημοτικά ιατρεία της Αγίας Παρασκευής. Συνεργασία ως επιστημονικός σύμβουλος σε γνωστές εταιρείες τροφίμων και ποτών και τον Σύνδεσμό τους σχετικά με δράσεις βελτίωσης της σύνθεσης των τροφίμων και περιορισμού του μάρκετινγκ στα παιδιά προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο υγιεινό περιβάλλον τροφίμων, με στόχο η εύκολη επιλογή να γίνει η υγιεινή επιλογή - για όλους. Αρθογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 • Ελληνικά και Ευρωπαικα Συνεδρια Παχυσαρκιας
  Ετησια Συνεδρια Πανελληνιου Συλλογου Διαιτολογων Διατροφολογων
  Ετησια Συνεδρια Ελληνικης Διαβητολογικης Εταιρειας
  Ετησια Συνεδρια Ελληνικης Εταιρειας Λιπιδολογιας Αθηροσκληρωσης
  Ευρωπαϊκά Συνέδρια Δημόσιας Υγείας
  Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συνέδρια και σεμινάρια για τροποποίηση συμπεριφοράς μέσω γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας (CBT) και συνέντευξης κινητοποίησης.
 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.