18/12/2012 Τα ιατρικά λάθη σε νέα πορεία διαβάστε περισσότερα »

Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

  • Btn-facebook
  • Tweet
  • Btn-email

Ο Γιατρός

Ο Δρ. Λέων ειδικεύτηκε στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Μετά τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση, και τις σχετικές εξετάσεις, του απ

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

  • Είναι πτυχιούχος (MD) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza” και είναι κάτοχος δύο Μάστερ (MSc) του ιδίου Πανεπιστημίου. Το 2009 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Broward County στην Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ (δίπλα σε διάσημους ιατροδικαστές όπως οι Dr. Joshua Perper και Dr. Stephen Cina ).

Ώρες λειτουργίας

  • Ο Iατροδικαστής δέχεται στο ιατρείο του κατόπιν ραντεβού
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 120, Αμπελόκηποι, Αθήνα TK 11471

Τα ιατρικά λάθη σε νέα πορεία

18/12/2012

Το άρθρο του γιατρού στο nowdoctor.gr

Το άρθρο του γιατρού στο enikos.gr

Το άρθρο του γιατρού στο real.gr

Το άρθρο του γιατρού στο markos.tv

Ο Γιατρός

Ο Δρ. Λέων ειδικεύτηκε στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Μετά τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση, και τις σχετικές εξετάσεις, του απονεμήθηκε , σύμφωνα με το νόμο, ο τίτλος της ιατρικής ειδικότητας του Ιατροδικαστή.
Ως ειδικός ιατροδικαστής και ελεύθερος επαγγελματίας διατηρεί ένα από τα ελάχιστα νόμιμα ιατροδικαστικά ιατρεία στη χώρα μας (Απόφαση Περιφέρειας Αττικής, Αρ.Πρ:7852/24-05-2011).

  • Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές του μελέτες σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει δώσει διαλέξεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση επιστημονικών συγγραμμάτων. Τα ερευνητικά του πεδία είναι αυτά της Ιατροδικαστικής, της Ιατρικής Ευθύνης, της Δεοντολογίας και της Βιοηθικής. Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με υποτροφίες, μεταξύ των άλλων, από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.