Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

  • Btn-facebook
  • Tweet
  • Btn-email

Ο Γιατρός

Ο Ιατρός Κυριάκος Τίγκας γεννήθηκε στην Πάτρα. Μεγάλωσε στο Αίγιο και την Πάτρα όπου πήρε και τις πρώτες του γνώσεις. Α

διαβάστε περισσότερα

Ώρες λειτουργίας

  • Καθημερινά 10:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού
Σώρου 3-5, Μαρούσι, Αθήνα TK 15125

Ο Γιατρός

Ο Ιατρός Κυριάκος Τίγκας γεννήθηκε στην Πάτρα. Μεγάλωσε στο Αίγιο και την Πάτρα όπου πήρε και τις πρώτες του γνώσεις. Από τα πρώτα του αυτά βήματα, ήταν άριστος, με πολλές διακρίσεις στα μαθηματικά, την φυσική, τη βιολογία, την ελληνική λογοτεχνία, τη συγγραφή, την μουσική, το θέατρο και τελικό αποτέλεσμα την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, πρώτη και μοναδική του επιλογή, πρώτος βαθμολογικά σε όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδος.

Συνέχισε όντας φοιτητής τη συγγραφή, τις μουσικές του σπουδές στο ακκορντεόν που είχε ξεκινήσει σε ηλικία 10 ετών, στα δίσκαλα αρμόνια σύστημα electone, την φωτογραφία, την ιατρική τεχνολογία και τις εφαρμοσμένες τεχνικές μαθηματικών και φυσικής στην ιατρική.

Από το 1988 ήδη ξεκίνησε εθελοντικά και συμμετείχε σε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία της περιοχής του, στο «409» πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο στην Ω.Ρ.Λ. Κλινική, την Γυναικολογική και Οφθαλμολογική, στο Π.Π.Γ.Ν.Π. Ρίου, στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αιγίου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε ασθενείς και δασκάλους του.

Στη συνέχεια, μετά το πέρας της φοίτησής του στην Ιατρική Σχολή, και την υπηρεσία υπαίθρου, ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική που είναι και η μεγάλη του αγάπη, για 3 χρόνια και κατόπιν στην ειδικότητα της Γυναικολογίας και της Χειρουργικής Γυναικολογικής Ογκολογίας για 3 ½ έτη στο Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγ.Σάββας», όπου στη συνέχεια εξειδικεύτηκε για 1½ έτος στο ίδιο νοσοκομείο στην χειρουργική μαστού.

Συνέχεια είχε η ειδικότητα της Μαιευτικής στο μάχιμο νοσοκομείο «Αγ.Παντελεήμων» στη Νίκαια για 2 χρόνια, με ενδιάμεσο σταθμό για ένα εξάμηνο τη συγκομιδή εμπειρίας από νοσοκομείο της Μεγ. Βρετανίας.

Το τέλος της εξειδίκευσης στο αντικείμενο που ήθελε διακαώς να ακολουθήσει από 4 ετών, τον βρήκε προβληματισμένο και γι’ αυτό ακολούθησαν πρόσθετες εξειδικεύσεις στην κολποσκόπηση και στην πρόληψη από τον ιό HPV, και πλήθος σεμιναρίων στην αντι-γήρανση (προληπτική ιατρική ) και συγκεκριμένα στην ορμονική εξισορρόπηση γυναικών με βιοπανομοιότυπες ορμόνες, όπως και στην αντιμετώπιση κλασσικών γυναικολογικών προβλημάτων με τρόπο πρωτοποριακό και φυσικό και σύμφωνα πάντα με τα τελευταία ιατρικά δεδομένα, λόγω της αδιάκοπης και συνεχούς ενημέρωσης του γύρω από τις πιο καινούργιες ιατρικές και δη, γυναικολογικές εξελίξεις.

Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Α4Μ), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (ESSAM), και της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης (Hellenic Academy of Anti- aging Medicine).

Ο ιατρός πάντα μάχιμος, με ιδιαίτερη αγάπη στην γυναίκα-κορίτσι-μητέρα-αδελφή και φίλη, έδωσε πρώτα τη μάχη από το ιδιωτικό του ιατρείο στην ελληνική επαρχία και ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών της συζύγου του και συναδέλφου του Ιατρού κας Κοΐνη, στην Ηλεία.

Ακολουθώντας όμως τις εξελίξεις, και επιζητώντας πάντα , μαζί με τη σύζυγό του, την ύψιστη παροχή υπηρεσιών για τους ασθενείς τους, συνεργάστηκε με εξαίρετους συναδέλφους στην Αθήνα , όπου και μετέβη, και δημιούργησαν το πρώτο Πρότυπο Κέντρο Αντι-γήρανσης και Προληπτικής Ιατρικής στην Ελλάδα και το ένα από τα τρία σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη νέα “ORTHOBIOTIKI: Prevention and Anti-aging” όπου και διατηρεί τώρα το ιδιωτικό του ιατρείο.

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.