Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Γιατρός

«Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Κάποια στιγμή αποφασίζουμε να το φροντίσουμε! Και εκεί ξεκινά το όμορφο ταξίδι…» Β.

διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες/Θεραπείες

 • Μακρά ψυχοθεραπεία & συμβουλευτική (ανοιχτού τέλους).
 • Βραχεία θεραπεία & συμβουλευτική (12 έως 24 συνεδρίες).
 • Online συνεδρίες (μέσω skype) με τον ψυχολόγο.
 • Ψυχοθεραπεία φοιτητών ψυχολογίας & ψυχολόγων/συμβούλων/θεραπευτών.
 • Δυνατότητα επισκέψεων σε νοσοκομεία, ψυχιατρικές κλινικές ή μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (ψυχολογική υποστήριξη σε περιπτώσεις νοσηλείας, ψύχωσης, άνοιας, γεροντικής κατάθλιψης κ.α.).
διαβάστε περισσότερα
Μάρκου Μπότσαρη 37, Κουκάκι, Αθήνα TK 11742

Ο Γιατρός

«Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Κάποια στιγμή αποφασίζουμε να το φροντίσουμε! Και εκεί ξεκινά το όμορφο ταξίδι…» Β.

Η ψυχοθεραπεία είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία που συνήθως έπεται ενός απρόσμενου γεγονότος (π.χ. απώλεια ή χωρισμός) ή της εμφάνισης κάποιων ψυχολογικών ή ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Παρ’ όλα αυτά, η ψυχοθεραπευτική διαδικασία μπορεί για κάποιον να αποτελέσει ένα ασφαλές μέσο βαθύτερης αυτογνωσίας, χωρίς απαραιτήτως το άτομο αυτό να παρουσιάζει έντονη συμπτωματολογία στην καθημερινότητά του.

Στις συνεδρίες μας θα εργαστώ κυρίως μέσα από την θεραπευτική σχέση που θα χτίσουμε μαζί σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Θα αξιοποιήσω ιδιαίτερα το εργαλείο της ερμηνείας του αυθόρμητου λόγου σου, ενώ η «ζωντανή» αλληλεπίδρασή μας θα αναλαμβάνει διαρκώς ένα βασικό θεραπευτικό ρόλο. Η διαδικασία στηρίζεται ιδιαίτερα σε μια διάθεση ενσυναίσθησης, με στόχο να συν-αισθανθώ όσο πιο πιστά μπορώ τις δυσκολίες ή τα ερωτηματικά σου για να μπορέσω να σε βοηθήσω!

Καθώς η ευρύτερη θεραπευτική μου προσέγγιση είναι ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης, εστιάζω και διερευνώ τόσο το παρόν όσο και το παρελθόν του ανθρώπου που με εμπιστεύεται, δημιουργώντας έτσι για αυτόν ένα ασφαλές πλαίσιο επανασύνδεσης με την προσωπική του ιστορία, την μοναδική του ταυτότητα και τον αυθεντικό Εαυτό… Η διαδικασία βοηθά ιδιαίτερα το άτομο να προσεγγίσει – με αποδοχή και αυτοφροντίδα – τις πραγματικές του επιθυμίες και να αξιοποιήσει την ευκαιρία της ελεύθερης επιλογής για την ζωή του!

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του σκέψεις, τα δικά του προβλήματα, τις ιδιαίτερες συμπεριφορές του, και κάποιες φορές μπερδεμένα ή ακαθόριστα συναισθήματα. Ως θεραπευτής – και με τη βοήθεια της προσωπικής μου ανάλυσης – έχω τα εφόδια να παραμένω ουδέτερος και να διασφαλίζω ένα πλαίσιο αποδοχής, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τον άνθρωπο που έχω κάθε φορά απέναντί μου…ή πιο σωστά δίπλα μου!

Βαλάντης Χουτοχρήστος – Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής

houtohristos@gmail.com / 2121015339 / 6970040938 / www.valantisch.wordpress.com

Βιογραφικό:

Ο Βαλάντης Χουτοχρήστος είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου).

Ο ψυχολόγος έχει εκπαιδευτεί στη γνωσιακή αναλυτική ψυχοθεραπεία (Ι.Γ.Α.Ψ.) και στην ψυχοδυναμική / ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία («ΕΠΕΚΕΙΝΑ»: Ψυχαναλυτική Πράξη). Παράλληλα, αξιοποιεί στοιχεία και από τις ακόλουθες προσεγγίσεις: βραχεία (ψυχο)δυναμική θεραπεία, δυναμική διαπροσωπική θεραπεία (D.I.T.), ψυχοδυναμική συμβουλευτική. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι η ευρύτερη θεραπευτική του προσέγγιση είναι ψυχοδυναμικού τύπου.

Η προσωπική ψυχοθεραπεία του Βαλάντη έλαβε έναρξη το 2005 με κάποιες διακοπές ανά διαστήματα. Στη παρούσα φάση, η προσωπική του ανάλυση συνεχίζεται σε πλαίσιο ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας. Ο ίδιος σταθερά υποστηρίζει ότι η προσωπική θεραπεία ενός ψυχοθεραπευτή αποτελεί το απαραίτητο και βασικό του εφόδιο. Επίσης, εκπαιδεύεται και επιμορφώνεται διαρκώς συμμετέχοντας σε εξειδικευμένα σεμινάρια – εργαστήρια, καθώς και μέσα από επιλεγμένες αναγνώσεις αγαπημένων συγγραφέων/αναλυτών.

Από το 2006 έως το 2013, ο Βαλάντης Χουτοχρήστος συνεργάζεται με διάφορους φορείς ψυχικής υγείας όπως: κλινικές και νοσοκομεία, οικοτροφεία και δομές, γραφεία ψυχιάτρων, ψυχοθεραπευτικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης. Στα πλαίσια αυτών των συνεργασιών, έχει την ευκαιρία να προσφέρει τις θεραπευτικές του υπηρεσίες σε παιδιά, ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και ηλικιωμένους. Έτσι, θα λέγαμε ότι , κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, συναντά ένα πολύ σημαντικό εύρος κλινικών περιπτώσεων: νεύρωση, διαταραχές προσωπικότητας, συναισθηματικές και αγχώδεις διαταραχές, ψύχωση, ψυχοσωματικές ασθένειες, άνοια, αυτισμός, ουσιοεξάρτηση, προβλήματα σχέσεων ή γάμου κ.α.

Τον Δεκέμβρη του 2011 δημιουργεί – με ακόρεστο ζήλο και μεράκι – τον προσωπικό του χώρο, το ψυχοθεραπευτικό εργαστήριο ενηλίκων PsychOtherapy Lab στην κεντρική γειτονιά του Κουκακίου (μετρό Συγγρού Φιξ). Το καλοκαίρι του 2013 αποφασίζει να αφοσιωθεί πλέον αποκλειστικά σε αυτό τον χώρο, προσφέροντας εξατομικευμένες ψυχολογικές υπηρεσίες για ενήλικες σε ένα πλαίσιο έντονου ενδιαφέροντος και αγάπης τόσο για την επιστήμη της Ψυχολογίας, όσο και για τον Άνθρωπο!

Επιπροσθέτως, ο ψυχολόγος έχει γράψει αρκετά δημοσιευμένα άρθρα ψυχολογίας, ενώ έχει παρουσιάσει (μέσω συνεντεύξεων) και κάποια θέματα ψυχολογικού περιεχομένου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ανά περιόδους, συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια με προσωπικές ή συλλογικές παρουσιάσεις και έρευνες.

Το 2014 ο Βαλάντης ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχικά με το χοροθέατρο στο studio Κινητήρας συμμετέχοντας σε παραστάσεις. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευχάριστη δραστηριότητα που τον βοηθά τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στο θεραπευτικό του έργο.

Από το 2015, άρχισε να συμμετέχει στην Ομάδα Συγγραφής «ΕΠΕΚΕΙΝΑ», της οποίας το έργο αφορά στην συγγραφή και έκδοση ψυχαναλυτικών δοκιμίων και συλλογικών έργων.

Ο ψυχολόγος αναλαμβάνει:

Διαπροσωπικές σχέσεις, αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, φοβίες κ.α.), διατροφικές διαταραχές, ψυχοσωματικές εκδηλώσεις, ερωτικές σχέσεις, σεξουαλικά θέματα (sex addiction, ταυτότητα κ.α.), διαταραχές προσωπικότητας, χαμηλή αυτοεκτίμηση, υπαρξιακά θέματα, διαχείριση αλλαγών, εργασιακό stress, επίτευξη στόχων, συναισθηματικές διαταραχές (κατάθλιψη κ.α.), διαχείριση θυμού, εθισμοί (π.χ. διαδίκτυο), προβλήματα γάμου, διαχείριση απώλειας (πένθος) κ.α.

Το Ιατρείο

Η ευρύτερη θεραπευτική προσέγγιση που εφαρμόζεται στο εργαστήριο είναι ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης. Θα λέγαμε ότι ένας γενικός και βασικός στόχος της ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας & συμβουλευτικής (psychodynamic psychotherapy & counseling) είναι η «συνειδητοποίηση». Η διαδικασία βοηθά, δηλαδή, το άτομο να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τις «αθέατες» (ασυνείδητες) πλευρές του εαυτού του και της ψυχικής του ζωής. Συχνά, η βαθύτερη κατανόηση κάποιων βασικών ψυχολογικών μηχανισμών οδηγεί σε ουσιαστικές αλλαγές του τρόπου με τον οποίο το άτομο σχετίζεται με τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και με τον Άλλο.

Θεραπευτής και θεραπευόμενος κάθονται face to face σε αντικριστές πολυθρόνες και συνομιλούν. Ο αναλυόμενος καλείται – σε κάθε συνεδρία – να εκφράζει μέσα από αυθόρμητο προφορικό λόγο ό,τι έρχεται κάθε στιγμή στο νου του χωρίς αναστολές ή δισταγμούς (τεχνική ελεύθερου συνειρμού). Ο θεραπευτής είναι πάντα εκεί για να υποδέχεται ό,τι νέο και απρόβλεπτο αναδύεται στη σφαίρα του συνειδητού, αλλά και για να βοηθά τον αναλυόμενό του να ξεπερνά τις ενδεχόμενες αντιστάσεις (άμυνες) που μπορεί να προκύπτουν εντός της διαδικασίας. Κάποιες φορές (ο θεραπευτής) παραμένει σχετικά ουδέτερος, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να γίνεται πιο ενεργητικός με παρεμβάσεις, διευκρινίσεις, απορίες ή ερμηνείες.

Ενίοτε, η διαδικασία και οι ενδεχόμενες συνειδητοποιήσεις μπορεί να απελευθερώσουν απωθημένες συγκρούσεις ή «δύσκολα» συναισθήματα όπως άγχος, θυμό, θλίψη ή ενοχή. Ο ψυχοθεραπευτής θα βοηθήσει ιδιαίτερα το άτομο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, να επεξεργαστεί τις συγκρούσεις του, να επανασυνδεθεί σταδιακά με την προσωπική του ιστορία, και να αποδεχτεί εν τέλει με αγάπη τον πραγματικό του Εαυτό! Έτσι, ο άνθρωπος θα μπορέσει να προχωρήσει σε βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές που θα φέρουν την υπαρξιακή του ελευθερία…

Η διάρκεια μιας θεραπείας ενδέχεται να είναι βραχείας μορφής (12-24 συνεδρίες) και τότε η διαδικασία είναι αρκετά «εστιασμένη» (focused) σε κάποιο σημαντικό ζήτημα (π.χ. διαχείριση απώλειας ή χωρισμού), ή μπορεί να έχει μεγαλύτερη και απρόβλεπτη χρονική διάρκεια (ανοιχτού τέλους θεραπεία) στοχεύοντας έτσι σε βαθύτερα επίπεδα αυτογνωσίας και προσωπικών αλλαγών. Κάθε συνεδρία έχει διάρκεια 50΄, ενώ η προτεινόμενη συχνότητα των συνεδριών είναι 1 ή 2 εβδομαδιαίως.

Υπηρεσίες θεραπείες

 • Μακρά ψυχοθεραπεία & συμβουλευτική (ανοιχτού τέλους).
 • Βραχεία θεραπεία & συμβουλευτική (12 έως 24 συνεδρίες).
 • Online συνεδρίες (μέσω skype) με τον ψυχολόγο.
 • Ψυχοθεραπεία φοιτητών ψυχολογίας & ψυχολόγων/συμβούλων/θεραπευτών.
 • Δυνατότητα επισκέψεων σε νοσοκομεία, ψυχιατρικές κλινικές ή μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (ψυχολογική υποστήριξη σε περιπτώσεις νοσηλείας, ψύχωσης, άνοιας, γεροντικής κατάθλιψης κ.α.).
 • Συνεργασία με ψυχίατρο, όταν κρίνεται βοηθητικό ή απαραίτητο.
 • Βιωματικά σεμινάρια, workshops και ομιλίες διοργανώνονται ανά περιόδους.

Τρόποι πληρωμής

Μετρητά

 • Συνέδρια Ψυχολογίας & Ψυχοθεραπείας
 • Συνέδρια Νευροψυχολογίας & Γεροντολογίας
 • Σεμινάρια & Διαλέξεις Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης
 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.