Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

  • Btn-facebook
  • Tweet
  • Btn-email

Ο Διαιτολόγος

Η Γρηγορίου Βασιλική (Βάλια) είναι Kλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Kλινικής Διαιτολογίας-Διατ

διαβάστε περισσότερα

Ώρες λειτουργίας

  • Δευτέρα 09.00πμ-14.00μμ
  • Τρίτη 14.30μμ-21.30μμ
  • Πέμπτη 14.30-21.30
  • Σάββατο 09.00πμ-15.00μμ
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 8, Κολωνάκι, Αθήνα TK 10674

Ο Διαιτολόγος

Η Γρηγορίου Βασιλική (Βάλια) είναι Kλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Kλινικής Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κατέχει (MSc) μεταπτυχιακό δίπλωμα από το τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφής του Πανεπιστημίου Γλασκόβης με ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή.

Από το 2006 έως το 2008 εργάστηκε στο Ινστιτούτο Διατροφής «Ισορροπία» στη Χαλκίδα και το 2008 ήταν παράλληλα υπεύθυνη Διαιτολόγος στο γυμναστήριο «Fitness Health and Spa» στον Πειραιά. Το 2009, μετά την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στην Σκωτία, ξεκίνησε η συνεργασία της με ομάδα εξειδικευμένων ιατρών στην Βαριατρική Χειρουργική, όπως τον Λέκτορα Χειρουργό Βαριατρικής Αλμπανόπουλο Κωνσταντίνο και τον Επιδιορθωτικό - Πλαστικό Χειρουργό Ντουντουλάκη Νεκτάριο. Το 2010 εργάστηκε ως υπεύθυνη διαιτολόγος διαφόρων υποκαταστημάτων της αλυσίδας Κέντρων Αισθητικής Medi-Prinou, ενώ παράλληλα ξεκίνησε τη συνεργασία της με δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ ως καθηγήτρια και υπεύθυνη του τομέα Διαιτολογίας. Η κλινική της εμπειρία είναι πολύπλευρη και ουσιαστική καθώς έχει παράσχει διατροφική υποστήριξη σε πληθώρα περιστατικών που αναγράφονται παρακάτω. Σήμερα είναι Διευθύντρια του Πρότυπου Διαιτολογικού Κέντρου Nutricenter . Αρθογραφεί συχνά σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και δραστηριοποιείται στα Media με βασικό σκοπό την καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη ανάδειξη της επιστήμης της Διατροφολογίας. Συνεργάζεται επίσης με εξειδικευμένη ομάδα ιατρών - παθολόγων, ενδοκρινολόγων, καρδιολόγων- καθώς και ψυχολόγων με σκοπό την σφαιρική και επιστημονική διασφάλιση κάθε διαιτολογικής υποστήριξης.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

-Πίνακες καμπύλης ανάπτυξης των παιδιών. Ποιά η απήχηση των καινούριων πινάκων της Αγγλίας (UK chart) σε σχέση με τους παλιούς πίνακες καμπύλης ανάπτυξης (WHO)

-Διατροφικές Διαταραχές ανάμεσα σε δείγμα παχύσαρκων παιδιών και εφήβων

-Βιταμίνη D & Υγεία των οστών

-Μηχανισμούς από τους οποίους το λιπιδαιμικό προφίλ μεταβάλλεται από τη σύνθεση των μακροθρεπτικών συστατικών και την ποιότητα του διαιτητικού λίπους και των υδατανθράκων

-Ανασκόπηση των δεδομένων για το κατά πόσο οι διαιτητικές ισοφλαβόνες παίζουνε ρόλο στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων (συμπλήρωμα έναντι δίαιτας)

-Πρόληψη αύξησης σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της κύησης και ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων διατήρησης του υπερβολικού βάρους

-Προώθηση του θηλασμού στις νέες μητέρες

-Σχεδιασμός και ανάπτυξη προγράμματος για εφήβους που πάσχουν από νευρική ανορεξία

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Γενικό Παιδιατρικό νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού - Παιδιατρικά περιστατικά

Γενικό νοσοκομείο Σισμανόγλειο - Κλινική Διατροφή

Γενικό νοσοκομείο Αττικής (ΚΑΤ) - Καρδιολογικά περιστατικά

Γενικό νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο - Περιστατικά σακχαρώδους διαβήτη

Γενικό νοσοκομείο Αθηνών Γεννηματάς - Νεφρολογικά, γαστρεντερολογικά και παχυσαρκία

Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Σωτηρία - Πνευμονολογικά περιστατικά

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.