6/12/2011 Συγγραφικό έργο και εκδόσεις του Ε.Ζουμπανέα διαβάστε περισσότερα »

Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Διαιτολόγος

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος και εργάζεται επαγγελματικά από το 1991 στον τομέα της διατρο

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

 • Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας – NCFED με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την ψυχολογία της παχυσαρκίας
 • Καθηγητής στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών www.keadd.gr

Ώρες λειτουργίας

 • Δευτέρα και Τετάρτη από 3:00 μμ το μεσημέρι έως 9:00 μμ το βράδυ.
 • Τρίτη και Πέμπτη από 11:00 πμ το πρωί έως 5:00 μμ το μεσημέρι

Μέλος Συλλόγων

 • Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών
  Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών
 • Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
  Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
Μεσολογγίου 51, Νέα Ιωνία, Αθήνα TK 14231
Photo Gallery

Συγγραφικό έργο και εκδόσεις του Ε.Ζουμπανέα

6/12/2011

Συγγραφικό έργο και εκδόσεις
Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Σεφ στο παρά πέντε – ιδέες και λύσεις για διατροφή με εύκολες συνταγές από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα… μαμά – ένας οδηγός διατροφής για όλη την οικογένεια από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σε συνεργασία με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη

Συγγραφέας με τη συνάδελφο Ιωάννα Κοντελέ και την επιστημονική ομάδα Διατροφή του οδηγού παιδικής διατροφής Η σωστή διατροφή με τον Junior γίνεται παιχνίδι

Εκδότης και συνιδιοκτήτης του περιοδικού Διατροφή Health & Wellness (δείτε και εδώ)

Εκδότης και συνιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού περιοδικού e-food for thought

Συνιδιοκτήτης και υπεύθυνος ύλης του ηλεκτρονικού site http://www.diatrofi.gr

Ο Διαιτολόγος

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος και εργάζεται επαγγελματικά από το 1991 στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας.
Το 2004 απέκτησε την επαγγελματική εξειδίκευση Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας – NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED www.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις Master Practitioner στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Είναι ιδρυτής της επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με συνεργαζόμενους επιστήμονες διατροφολόγους - διαιτολόγους σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το πρώτο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» και τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ… στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Είναι τακτικός συνεργάτης πολλών ενημερωτικών εκπομπών της κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό μου γραφείο στην Νέα Ιωνία
Στο προσωπικό του email [email protected] απαντάει πάντα σε κάθε απορία αναγνωστών των βιβλίων του.

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.