4/5/2014 Ιστορίες Επιτυχίας Διαιτολογικής Μονάδας Dietnet διαβάστε περισσότερα »

Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Διαιτολόγος

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ
ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ Δ. ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, MSc

Το 1998 εισήχθηκα στο Τμήμ

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

 • 1998: Eισήχθηκα στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιούλιο του 2002 απέκτησα τον Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών της Επιστήμης της Διαιτολογίας και Διατροφής με άριστα
 • 2002: Eκπόνησα πειραματική μελέτη με αντικείμενο τη βιοδιαθεσιμότητα αντιοξειδωτικών ουσιών στο αίμα
 • Τον Ιούλιο του 2004 απέκτησα τον Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εφηρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή με κατεύθυνση Κλινική Διατροφή και έτυχα του βαθμού 9,1 (άριστα) που με κατέταξε πρώτη στο έτος μου. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών υπήρξα υπότροφος του Χαροκοπείου Ιδρύματος καθώς και υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης

Ώρες λειτουργίας

 • Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Υπηρεσίες/Θεραπείες

 • Πρόληψη Παχυσαρκίας
 • Aντιμετώπιση Παχυσαρκίας
 • Αύξηση - Βελτίωση Βάρους
 • Κλινική Υποστήριξη
 • Παιδική Παχυσαρκία
διαβάστε περισσότερα

Μέλος Συλλόγων

 • Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
  Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
Λεωφόρος Αθηνών 336, Eμπορικό Κέντρο Ελλήσποντος, 3ος Όροφος, Χαϊδάρι, Αθήνα TK 12462

Ιστορίες Επιτυχίας Διαιτολογικής Μονάδας Dietnet

4/5/2014

http://istories-epityxias-dietnet.blogspot.gr/

Δείτε τις ιστορίες στο YouTube

http://www.youtube.com/playlist?list=PLdMV7HYChU9OxJx_5TrM7xKNnGI4VV-b8

Η διατροφολόγος που με βοήθησε να αλλάξω τη ζωή μου!

4/5/2014

Δείτε το βίντεο στο YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=CHzM_qADLx8&list=PLdMV7HYChU9OxJx_5TrM7xKNnGI4VV-b8

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Μπαλαμώτη Χριστίνα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

28/10/2013

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μπαλαμώτη Δ. Χριστίνα εκκλήθει από τη δημοσιογραφική ομάδα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ως η πλέον καταξιωμένη Διαιτολόγος στο χώρο, να μιλήσει για το επάγγελμα του Διαιτολόγου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=hXLgBtyF84g

STAR Channel - Παχυσαρκία: Δίαιτα ή χειρουργείο;

4/6/2013

Στο STAR Channel και στην εκπομπή Μίλα που παρουσιάζει η Τατιάνα Στεφανίδου, παρουσιάστηκε ένα περιστατικό μας που ακολούθησε τη διαιτητική μέθοδο, με την εφαρμογή εξατομικευμένου διαιτολογίου και σωστού τρόπου διατροφής και έτσι κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά που τον βασάνιζαν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=J2XrPL7FvIw

Δίαιτα μέσω διαδικτύου

14/3/2013

Φανταστείτε να μπορούσατε να έχετε τον προσωπικό σας διαιτολόγο οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα! Τώρα με την υπηρεσία Δίαιτα από Απόσταση αυτό είναι εφικτό!

Μέσα από τη Dietnet με απλά βήματα μπορείτε από οποιαδήποτε μεριά του πλανήτη να έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες διατροφής που παρέχει το γραφείο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.dietnet.gr

Δίαιτα για να χάσετε μέχρι 5 κιλά σε χρόνο Dt!

25/2/2013

Το άρθρο του γιατρού στο nowdoctor.gr

Το άρθρο του γιατρού στο enikos.gr

Το άρθρο του γιατρού στο real.gr

Το άρθρο του γιατρού στο markos.tv

Ο Διαιτολόγος

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ
ΜΠΑΛΑΜΩΤΗ Δ. ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, MSc

Το 1998 εισήχθηκα στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Ιούλιο του 2002 απέκτησα τον Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών της Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής με Άριστα. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2002 εκπόνησα πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο Αγία Σοφία Παίδων, στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Παράλληλα συμμετείχα στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που πραγματοποιήθηκε σε δημόσια σχολεία. Το ίδιο έτος εκπόνησα πειραματική μελέτη με αντικείμενο τη βιοδιαθεσιμότητα αντιοξειδωτικών ουσιών στο αίμα. Τα συμπεράσματα από την ανωτέρω μελέτη συνέδραμαν στην ανάπτυξη μεθόδου για τη μελέτη της βιοδιαθεσιμότητας στο αίμα των πολυφαινολών φυτικών προϊόντων και παρουσιάστηκαν στο 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Ελευθέρων Ριζών και Οξειδωτικού στρες που έλαβε χώρα 3-5 Οκτωβρίου 2002 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχω παρακολουθήσει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Ιούλιο του 2004 απέκτησα τον Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εφηρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή με κατεύθυνση Κλινική Διατροφή και έτυχα του βαθμού 9,1 (Άριστα) που με κατέταξε πρώτη στο έτος μου. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών υπήρξα υπότροφος του Χαροκοπείου Ιδρύματος καθώς και υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Έχω συνεργαστεί με το Γ.ΠΕ.Σ.Υ.Π. Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, 10ο Περίπτερο Αλκοολικών όπου εκπόνησα έρευνα για την αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης αλκοολικών ατόμων. Επίσης, έχω εκπονήσει διατριβή με αντικείμενο τα μικροσυστατικά (πολυφαινολικές αντιοξειδωτικές ουσίες) σε αφεψήματα βοτάνων της ελληνικής υπαίθρου.

Το έτος 2006 ιδρύθηκε η 1η Διαιτολογική Μονάδα Dietnet με έδρα Λεωφόρο Αθηνών 336 στο Χαϊδάρι.

Τον Ιούλιο του 2007 διορίστηκα στο δημόσιο Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» ως υπεύθυνη διαιτολόγος του Τμήματος Διατροφής του Νοσοκομείου.

Το ακαδημαϊκό έτος 2008 – 2009 υπήρξα επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (διδάσκουσα ΠΔ/ 407) με αντικείμενο την εκπαίδευση φοιτητών Διαιτολογίας στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στις Κλινικές του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».
Το ακαδημαϊκό έτος 2009 – 2010 συνεχίστηκε η συνεργασία μου ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (διδάσκουσα ΠΔ/ 407) με αντικείμενο την εκπαίδευση φοιτητών Διαιτολογίας στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στις Κλινικές του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Τον Απρίλιο του 2010 με πρωτοβουλιά του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟΔ. ξεκίνησε η «Ομάδα Εργασίας για την Παχυσαρκία» με στόχο την δημιουργία ενημερωτικού υλικού για τα τμήματα Διατροφής των Ελληνικών Νοσοκομείων στην οποία και συμμετείχα.

Το έτος 2011 ανέλαβα καθήκοντα προισταμένου στο Τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Στις αρχές του έτους έλαβε χώρα και η ίδρυση της 2ης Διαιτολογικής Μονάδας Dietnet με έδρα Λουκιανού 18, Κολωνάκι.

Το 2012 - 2013 υπήρξα reviewer του βιβλίου «Περιμένοντας τον πελαργό: Διατροφή στην εγκυμοσύνη» όπου η ομάδα του Mednutrition με εμπιστεύτηκε για να διεξάγω έναν από τους τελικούς ελέγχους πριν την έκδοση του βιβλίου.

Έχω πραγματοποιήσει πλήθος αρθρογραφικών δημοσιεύσεων σε εφημερίδες και περιοδικά και έχω παραχωρήσει πληθώρα συνεντεύξεων σε τηλεοπτικές ιατρικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων καθώς και σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ), μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Νοσοκομειακών Διαιτολόγων (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.Δ.) και μέλος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Είμαι Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφικής Εταιρείας.

Έχω συμμετάσχει ενεργά στην Εβδομάδα Διατροφής που οργανώνει κάθε 2 χρόνια ο Π.Σ.Δ. με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία. Στα πλαίσια αυτής της Δράσης πραγματοποιούνται ομιλίες σε δήμους και σχολεία.

Ομιλώ απταίστως την Αγγλική γλώσσα και είμαι κάτοχος Proficiency με επάρκεια από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό μου εδώ: http://www.dietnet.gr/kliniki-diaitologos-diatrofologos-balamoti-d-christina-msc/

Το Ιατρείο

Η φιλοσοφία

Οι υπηρεσίες της Διαιτολογικής Μονάδας Dietnet βασίζονται σε πέντε βασικούς άξονες:

1ος άξονας: ΔΕΝ υπάρχει φαγητό που απαγορεύεται στη δίαιτα εκτός κι αν υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Τέρμα λοιπόν η ενοχική συμπεριφορά και οι στερήσεις! Δε υπάρχει τρόφιμο που δεν μπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή σας. Απλά ζητήστε το!

2ος άξονας: Δεν υπάρχουν τροφές που παχαίνουν ή αδυνατίζουν. Οι ποσότητες κάνουν τη διαφορά!

3ος άξονας: Η δίαιτα πρέπει να προσαρμόζεται στις συνήθειες του διαιτώμενου και όχι ο διαιτώμενος στη δίαιτα. Μόνο έτσι μπορεί να τηρηθεί ένα διαιτολόγιο ή ένα πρόγραμμα διατροφής μακροπρόθεσμα. Στην Διαιτολογική Μονάδα Dietnet κατανοούμε απόλυτα ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και γι’ αυτό γίνεται κατάρτιση εξατομικευμένου διαιτολογίου για κάθε περίπτωση κατόπιν συνεκτίμησης και άλλων τυχών συνυπαρχουσών παθήσεων.

4ος άξονας: Η επικοινωνία της Κλινικής Διαιτολόγου με τον διαιτώμενο είναι συνεχής και δεν περιορίζεται μόνο στο χρόνο της συνεδρίας. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διαιτολόγο μέσω e mail οποτεδήποτε θέλετε ή τηλεφωνικώς.

5ος άξονας: Επενδύουμε στην εκπαίδευση σας! Για να επιτευχθεί η τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς του ατόμου είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει συνειδητά στη διαδικασία μεταβολής του βάρους ή/και των διαφόρων βιοχημικών παραμέτρων που σχετίζονται με την υγεία. Για το λόγο αυτό δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση του ατόμου – μέσω συμβουλευτικής διατροφικής παρέμβασης – ώστε να αποκτά συνείδηση του σωστού τρόπου διατροφής και της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς. Έτσι, καθίσταται εφικτή η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος καθώς και η διατήρηση αυτού, αφού το άτομο ξέρει πώς να τρέφεται ακόμα και μετά το τέλος της δίαιτας!

H εκπαίδευση και η εξατομίκευση συμβάλλουν στη δια βίου διατήρηση του βάρους.

Υπηρεσίες θεραπείες

 • Πρόληψη Παχυσαρκίας
 • Aντιμετώπιση Παχυσαρκίας
 • Αύξηση - Βελτίωση Βάρους
 • Κλινική Υποστήριξη
 • Παιδική Παχυσαρκία
 • Ψυχογενής Ανορεξία / Βουλιμία
 • Διατροφή για ειδικές καταστάσεις
 • Διατροφή Αθλητών
 • Δίαιτα Μέσω Διαδικτύου (Δίαιτα Online)
 • Κατ'οίκον Διαιτολογική Παρακολούθηση
 • Δίατροφική Εκπαίδευση
 • Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού
 • Συμβουλευτική εταιριών

Τρόποι πληρωμής

Μετρητά

 • Ενδεικτικά*
 • Στις 5 - 12 -09 συμμετείχα ως εισηγήτρια στην ημερίδα για την παχύσαρκη έγκυο που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»
 • Στις 20-12-09 πραγματοποίησα ομιλία με αντικείμενο την υγιεινή διατροφή στην Αθήνα στα πλαίσια εκδήλωσης της AMC στο Ξενοδοχείο HOLIDAY INN
 • Στις 25-12-09 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ άρθρο μου σχετικά με την αποφυγή αύξησης βάρους κατά τη διάρκεια των εορτών
 • Στις 13 και 14-11-10 υπήρξα εισηγήτρια σε δύο παρουσιάσεις στο Athens Trainers Fitness Forum 2010 που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Lydra Marriot στην Αθήνα με θέμα «Εγκυμοσύνη και Διατροφή» καθώς και «Συμπληρώματα Διατροφής: Πόσο ασφαλής είναι τελικά η χρήση τους»
 • Στις 9-12-10 υπήρξα εισηγήτρια στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανοσολογίας με θέμα «Διατροφή και Ανοσιακό Σύστημα» που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα
 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.