1/1/1970 Έναρξη λειτουργίας δεύτερου ιατρείου διαβάστε περισσότερα »

Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Γιατρός

Εξειδίκευση σε:
Διαθλαστική χειρουργική (διόρθωση μυωπίας-υπερμετρωπίας-αστιγματισμού)
Χειρουργική καταρράκτη με υπερή

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

 • Απόφοιτος Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ.

Ώρες λειτουργίας

 • Δευτέρα και παρασκευή 17:00-21:00, Τρίτη και Τετάρτη 9:00-13:00 και Πέμπτη μεσημέρι 13:30-17:00

Συνεργασία με νοσοκομεία

 • logo
  EUROMEDICA

Μέλος Συλλόγων

 • Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία
  Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία
 • European Society of Cataract and Refractive Surgeons
  European Society of Cataract and Refractive Surgeons
Κωνσταντίνου Καραμανλή 137, Χαριλάου, Θεσσαλονίκη TK 54249

Έναρξη λειτουργίας δεύτερου ιατρείου

1/1/1970

Β.Ηρακλείου 26 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τηλ.επικοινωνίας 2310277877

ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ

1/1/1970

ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ

Oρισμός: Λέγοντας αλλεργική επιπεφυκίτιδα αναφερόμαστε στη φλεγμονή του επιπεφυκότα, με οίδημα, ερυθρότητα αυτού και άφθονες βλεννώδεις διάφανες εκκρίσεις, η οποία προκαλείται από αλλεργιογόνους παράγοντες.
Είδη: Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα διακρίνεται σε:
 Εποχιακή, γνωστή και σαν επιπεφυκίτιδα εκ χόρτου, αποτελεί το 50% των αλλεργικών επιπεφυκίτιδων. Ερυθρότητα επιπεφυκότα που συνδυάζεται με οίδημα, κνησμό, καύσο και βλεννώδεις εκκρίσεις είναι τα συνήθη συμπτώματα. Συνδυάζεται και με αλλεργική ρινίτιδα. Κοινό αλλεργιογόνο αποτελεί η γύρη.
 Ατοπική, σπάνια αλλά με σοβαρές επιπλοκές. Αφορά κυρίως άνδρες 4ης με 6ης δεκαετίας της ζωής, που έχουν οικογενειακό ιστορικό ατοπικής δερματίτιδος ή άσθματος. Επιπλοκές αποτελούν η δημιουργία πρόσθιου-συνήθως- ή οπίσθιου υποκαψικού καταρράκτη, η κερατίτιδα από ιό του απλού έρπητα και ο κερατόκωνος.
 Χρόνια , αναφέρεται σε χρονιότητα της εποχιακής αλλεργικής επιπεφυκίτιδας. Υπεύθυνα αλλεργιογόνα είναι συνήθως τα αερομεταφερόμενα (σκόνη, ακάρεα, τρίχες, πούπουλα). Τα συμπτώματα αν και ηπιότερα υπάρχουν σχεδόν όλο το χρόνο, με εξάρσεις και υφέσεις.
 Εαρινή, συχνή σε ξηρά και ζεστά κλίματα. Μπορεί να είναι ενεργή όλο το έτος, αλλά έχει εξάρσεις τους μήνες από Απρίλιο μέχρι και Αύγουστο. Αφορά κυρίως άρρενες μέχρι 25 ετών με θετικό ατομικό και οικογενειακό ιστορικό αλλεργίας. Τα συμπτώματα είναι τα γνωστά της εποχιακής. Η πάθηση παρουσιάζει ύφεση συνήθως μετά την ηλικία των 8-10 ετών.
 Γιγαντιαίων θηλών, συνήθως σε άτομα που χρησιμοποιούν φακούς επαφής αλλά και σε προεξέχων ράμμα μετά από εγχείρηση καταρράκτη και μεταμόσχευση κερατοειδούς. Σε χρήστες φακών επαφής έχουμε χαρακτηριστικά αυξημένες εκκρίσεις στον έσω κανθό, το επόμενο πρωί από την αφαίρεση των φακών, μείωση οπτικής οξύτητας και αίσθημα κινούμενου φακού.
Θεραπεία: Πρωταρχικό μέλημα είναι η αποφυγή των αλλεργιογόνων, όπου αυτό είναι εφικτό. Οι γυναίκες θα πρέπει να προσέχουν τα καλλυντικά τους να είναι ελεγμένα και υποαλλεργικά, γιατί έχει αναφερθεί και ανάπτυξη αλλεργίας σε άτομα που δεν είχαν οικογενειακό ιστορικό, λόγω μακροχρόνιας έκθεσης σε αλλεργιογόνα (καλλυντικά αμφιβόλου ποιότητος, καθαριστικά σπιτιού, σκόνες πλυντηρίων ρούχων, διάφορα αποσμητικά). Επίσης οι ασθενείς με φακούς επαφής να προμηθεύονται ποιοτικούς φακούς και να επισκέπτονται οφθαλμίατρο 2 φορές το χρόνο. Να μην ξεχνούν επίσης την εναλλαγή με τη χρήση γυαλιών. Σαν φαρμακευτική θεραπεία συνήθως προτείνουμε τα εξής: αντισταμινικά από το στόμα, τοπικά σε μορφή σταγονών από μόνα τους ή σε συνδυασμό με από του στόματος. Σε βαρύτερες καταστάσεις δοκιμάζονται και σταγόνες στεροειδών και στεροειδή από το στόμα.

Ο Γιατρός

Εξειδίκευση σε:
Διαθλαστική χειρουργική (διόρθωση μυωπίας-υπερμετρωπίας-αστιγματισμού)
Χειρουργική καταρράκτη με υπερήχους (φακοθρυψία)
Εφαρμογές BOTOX

Τρόποι πληρωμής

Μετρητά

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.