Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

  • Btn-facebook
  • Tweet
  • Btn-email

Ο Γιατρός

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ανδρέας Δανίκας φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πήρε το πτυχίο με «

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

  • Οφθαλμιατρείο Αθηνών
  • State University of New York Hospital, Brooklyn, New York
  • King George County hospital, Brooklyn, New York

Ώρες λειτουργίας

  • Καθημερινά από τις 6:00 μμ το απόγευμα μέχρι τις 9:00 μμ το βράδυ
Κολοκοτρώνη 5-9, Βύρωνας, Αθήνα TK 16232

Ο Γιατρός

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Ανδρέας Δανίκας φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πήρε το πτυχίο με «λίαν καλώς» το 1996. Εργάστηκε για ένα έτος σε ερευνητικό πρόγραμμα στο τμήμα Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων. Παρουσιάζει συγγραφικό έργο σε δημοσιευμένα άρθρα και εργασίες.
Συνεργάζεται με διάφορα οφθαλμολογικά κέντρα και κλινικές και είναι διευθυντής της Οφθαλμολογικής κλινικής στο Παλαιό Φάληρο του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Ασχολείται διαγνωστικά με όλη την παθολογία του οφθαλμού και διενεργεί χειρουργεία καταρράκτη, γλαυκώματος, βλεφάρων, καθώς και διαθλαστικά και θεραπευτικά Laser.

  • Συμμετοχή, παρουσιάσεις και ομιλίες σε πλήθος συνεδρίων σε Ελλάαδα και εξωτερικό
 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.