18/9/2013 Νέα μέθοδος ολικής ριζικής Θυρεοειδεκτομής διαβάστε περισσότερα »

Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Γιατρός

Ο γιατρός, χειρουργός, Γιώργος Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές και κατόπιν εισαγωγικών εξετ

διαβάστε περισσότερα

Ώρες λειτουργίας

 • Καθημερινά 9:00 πμ το πρωί έως 2:00 μμ το μεσημέρι.
 • Τηλεφωνήστε στον γιατρό για ραντεβού πατώντας το κουμπί "Προβολή τηλεφώνου" ή με e-mail [email protected]

Συνεργασία με νοσοκομεία

 • logo
  Αθηναϊκή Mediclinic

Μέλος Συλλόγων

 • Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
  Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
 • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
 • Ελληνική Εταιρία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών
  Ελληνική Εταιρία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών
 • Michael De Bakey International Surgical Society
  Michael De Bakey International Surgical Society
 • International Hepato Pancreto Biliary Associaton
  International Hepato Pancreto Biliary Associaton
Τιμολέοντος Βάσσου 10, Αθήνα TK 11521

Νέα μέθοδος ολικής ριζικής Θυρεοειδεκτομής

18/9/2013

Το άρθρο του γιατρού στο nowdoctor.gr

Το άρθρο του γιατρού στο enikos.gr

Όζοι του θυρεοειδούς: εγχείρηση ή φαρμακευτική αγωγή;

13/9/2013

Το άρθρο του γιατρού στο nowdoctor.gr

Το άρθρο του γιατρού στο enikos.gr

Ο Γιατρός

Ο γιατρός, χειρουργός, Γιώργος Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές και κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία απεφοίτησε το 1980 με βαθμό “Λίαν Καλώς”.
Ακολούθησαν, η στρατιωτική θητεία και η υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικός γιατρός), η οποία έλαβε χώρα για ένδεκα μήνες στον Υγειονομικό σταθμό Λαμπείας του νομού Ηλείας και για ένδεκα μήνες στο αγροτικό ιατρείο Οξυλίθου, στην περιοχή Κύμης, του νομού Ευβοίας.

Εκπαίδευση
Ο πρώτος χρόνος εκπαίδευσης στην ειδικότητα πραγματοποιήθηκε στο Κουτλιμπάνειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, υπό την επίβλεψη του αειμνήστου Διευθυντή Αθανασίου Αγορογιάννη και του, επίσης, αειμνήστου Επιμελητή Ευάγγελου Ναούμ.
Η συνέχεια της ειδικότητος έλαβε χώρα στην Α' Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική, στο Ιπποκράτειο Γεν. Νοσ. Αθηνών με Διευθυντή τον Καθηγητή Βασίλη Γολεμάτη και διήρκεσε μέχρι τον Δεκέμβριο του 1989.
Παράλληλα, από τα τέλη Αυγούστου και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου του 1989, ο Γιώργος Σακελλαρίου, βρέθηκε στο Houston των ΗΠΑ (Baylor College of Medicine), συμμετέχοντας, σε πρόγραμμα ανταλλαγών μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του αναφερθέντος κολλεγίου, το οποίο ίδρυσε ο Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Παναγιώτης Ασημακόπουλος, τότε Clinical Professor του Baylor College of Medicine. Στο διάστημα αυτό ασχολήθηκε με την χειρουργική του παγκρέατος, του ήπατος, των χοληφόρων και του στομάχου υπό τον καθηγητή Χειρουργικής Paul H. Jordan Jr. και συμμετείχε σε ολόκληρη την κλινική εργασία της ομάδος του Καθηγητή. Επιπλέον, ασχολήθηκε και με την τραυματιολογία υπό τον Καθηγητή Kenneth Mattox στο τραυματιολογικό κέντρο Ben Taub.

Μετεκπαίδευση
Από τον Ιανουάριο του 1992, ο Γιώργος Σακελλαρίου διετέλεσε Fellow of Surgery στο Baylor College of Medicine (Houston, ΗΠΑ) για ένα έτος, με κύριο θέμα την χειρουργική του παγκρέατος και σπανίων ενδοκρινικών όγκων του γαστρεντερολογικού συστήματος, καθώς και βαρέων ογκολογικών περιστατικών.
Μέχρι και τον Απρίλιο του 1994 υπήρξε έμμισθος Visiting Assistant Professor of Surgery, ασχολούμενος με τη χειρουργική ενδοκρινών αδένων και βαρέων και ενδιαφερόντων ογκολογικών περιστατικών.
Επιστημονική Έρευνα
Από τον Ιανουάριο του 1993 μέχρι και τον Ιανουάριο του 1994, ασχολήθηκε με την έρευνα –σχέση της χρόνιας παγκρεατίτιδας και του καρκίνου του παγκρέατος, με επιβλέποντα και υπό τις οδηγίες του καθηγητού Παθολογικής ανατομίας του κολλεγίου Huan Le Chago.

Τίτλοι σπουδών
Μετά το πτυχίο της Ιατρικής το 1980 και τον τίτλο της ειδικότητος το 1990, έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» τον Ιούνιο του 1989. Τίτλος της διδακτορικής διατριβής: «Η διατήρηση του σπληνός στην εχινοκοκκίαση του οργάνου».
Fellow of Surgery στο Baylor College of Medicine στο Houston των ΗΠΑ.

Επιστημονικοί - Επαγγελματικοί τίτλοι
• Πανεπιστημιακός επιμελητής, στην Δ' Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά, από τον Μάρτιο 1990 και μέχρι τον Ιανουάριο του 1991.
• Visiting Assistant Professor of Surgery στο Baylor College of Medicine (έμμισθη θέση) και μέλος της επιστημονικής κοινότητος του Πανεπιστημίου - Faculty κατά το χρονικό διάστημα 1993-94.
• Έκτακτος Καθηγητής Χειρουργικής Α' βαθμίδος, στην Νοσηλευτική σχολή του ΤΕΙ Αθηνών, κατά το Β' εξάμηνο του1994 και το Α' του 1995.
• Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής, στην ιδιωτική κλινική Ευρωκλινική Αθηνών, κατά τo διάστημα 2002-03.

Επαγγελματική εμπειρία
Σε όλες τις προαναφερθείσες, ανωτέρω, θέσεις, πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων, ως κύριος χειρουργός. Επίσης, επέβλεψε ειδικευόμενους χειρουργούς να πραγματοποιήσουν - εκπαιδευτούν στην γενική χειρουργική.
Από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι σήμερα, ασχολείται συστηματικά με επεμβάσεις ενδοκρινών αδένων και ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών (άνω του 95%) αφορά θυρεοειδεκτομές, παραθυρεοειδεκτομές, εκτομές επινεφριδίων και άλλες σχετικές επεμβάσεις.
Την ίδια εποχή, ανέπτυξε μία, εντελώς, δική του πρωτοποριακή μέθοδο, για την πραγματοποίηση των θυρεοειδεκτομών. Η μέθοδος βασίζεται στη χρησιμοποίηση μιας διπολικής νευροχειρουργικής λαβίδας, κατά τη θυρεοειδεκτομή και διαθέτει, εξόχως σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως την μείωση του χρόνου της χειρουργικής επέμβασης, την εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου, το χαμηλό κόστος και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα (2013) έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2000 επεμβάσεις με άριστα αποτελέσματα.

Διδακτική εμπειρία
Η διδακτική εμπειρία του χειρουργού Γιώργου Σακελλαρίου, αρχίζει από την εποχή της ειδικότητος του, όπου ήταν υπεύθυνος διδασκαλίας χειρουργικής παθολογίας σε ομάδα τεταρτοετών και εκτοετών φοιτητών Ιατρικής, στην Α' Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Εν συνεχεία, στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας Πειραιά, η διδασκαλία περιελάμβανε εκτός, από τη χειρουργική παθολογία στους επί πτυχίω φοιτητές, και την εκτέλεση των διαφόρων χειρουργικών επεμβάσεων στους ειδικευόμενους χειρουργούς, που ήταν απαραίτητες, για την εκπαίδευση τους στην Γενική Χειρουργική και τη λήψη της σχετικής ειδικότητας.
Στις ΗΠΑ δίδαξε χειρουργική παθολογία στους ειδικευόμενους στην Γενική Χειρουργική.
Τέλος, στο ΤΕΙ Αθηνών δίδαξε το μάθημα της Γενικής Χειρουργικής για δύο εξάμηνα.

Μέλος επιστημονικών συλλόγων & εταιρειών
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
Michael De Bakey International Surgical Society
International Hepato Pancreto Biliary Associaton
Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και άλλων Επεμβατικών τεχνικών

Συμμετοχή σε συνέδρια και στρογγυλές τράπεζες
Ο χειρουργός Γιώργος Σακελλαρίου έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων Ελληνικών και Διεθνών, τόσο σαν ομιλητής, όσο και σαν ακροατής.
Επίσης, έχει λάβει μέρος σε αρκετές στρογγυλές τράπεζες, ως πρόεδρος και ως ομιλητής.

Ανακοινώσεις - Δημοσιεύσεις
Το επιστημονικό έργο του Γιώργου Σακελλαρίου, περιλαμβάνει πλήθος ανακοινώσεων, σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ικανό αριθμό ερευνητικών εργασιών σε έγκυρα διεθνή περιοδικά, αναφερομένων σε ποικιλία θεμάτων εξειδικευμένων κυρίως, στο πεδίο της χειρουργικής.

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.