Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

  • Btn-facebook
  • Tweet
  • Btn-email

Ο Γιατρός

Η Αλεξάνδρα Πενταράκη PhD, CPsychol, AFBPsS είναι κλινική ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λον

διαβάστε περισσότερα

Ώρες λειτουργίας

  • Δέχεται, κατόπιν ραντεβού κάθε Τετάρτη 18:00-21:00 και Πέμπτη 18:00-21:00
Τσιμισκή 10, Κέντρο, Θεσσαλονίκη TK 54627

Ο Γιατρός

Η Αλεξάνδρα Πενταράκη PhD, CPsychol, AFBPsS είναι κλινική ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λονδίνου, King's College London & Διευθύντρια της Brain Matters (Ινστιτούτο Νευροψυχολογικής Εκτίμησης, Γνωστικής Αποκατάστασης & Θεραπείας) με εξειδίκευση στην ψυχοθεραπεία και τη νευροψυχολογία σε ενήλικες και παιδιά. Η 10ετής εμπειρία της ως κλινική και ερευνητική ψυχολόγος, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ελλάδα, την οδήγησε σε βράβευση της επιστημονικής της έρευνας και σε δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το 2011 εκλέχθηκε Associate Fellow της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων, ένας τιμητικός τίτλος που δίνεται για τη συνεισφορά ενός επιστήμονα στην ψυχολογία. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της Σπάζοντας τα Δεσμά της Γυναικείας Κατάθλιψης από τις εκδόσεις Brain Matters Institute.

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.