8/1/2018 Στην Πάρκινσον η Ομάδα κάνει την διαφορά διαβάστε περισσότερα »

Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

  • Btn-facebook
  • Tweet
  • Btn-email

Ο Γιατρός

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΜΝΗΜΗΣ.

Είναι επιμελητής Νευρολογικής κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

  • Από το 2001 ως ειδικευόμενος στο ΠΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα όπως αυτά της άνοιας και της νόσου του Πάρκινσον μέχρι την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας της Νευρολογίας το 2005.

    Από το 2005 και για δύο χρόνια διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του ΠΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» στο ειδικό εξωτερικό ιατρείο των Εξωπυραμιδικών νοσημάτων και σε αυτό των Ανοϊκών διαταραχών.
  • Το 2008 και για ένα έτος έκανε Post-Doctoral Fellowship στις κινητικές διαταραχές (Movement Disorders) με εξειδίκευση στις εφαρμογές της εν τω βάθει εγκεφαλικής διέγερσης (Deep Brain Stimulation) στο Clinical Investigation Center (CIC) του Department of Neurology of the University Medical Center Pitié-Salpétrière in Paris (INSERM CIC - 9503) Το πεδίο εκπαίδευσης περιελάμβανε παθήσεις όπως η ν. Πάρκινσον, η Δυστονία, ο Ιδιοπαθής τρόμος, η Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) και το Gilles de la Tourette.

    Το 2010 οργάνωσε την διεπιστημονική ομάδα για την Νόσο Πάρκινσον στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και το 2011 το αντίστοιχο ειδικό Ιατρείο ν. Πάρκινσον. Απο τότε έγιναν και οι πρώτες επεμβάσεις για Πάρκινσον στο 251 ΓΝΑ.
  • Από το 2012 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Β΄Νευροχειρουργικής κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου συμμετέχει στην ομάδα επεμβάσεων εμφύτευσης νευροδιεγέρτη -DBS.

Ώρες λειτουργίας

  • Δέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού πατώντας το κουμπί "Προβολή Τηλεφώνου" ή κάνοντας χρήση του αυτοματοποιημένου συστήματος με βάση τις διαθέσιμες ώρες που αναγράφονται δεξιά. 9:00πμ-9:00μμ

Υπηρεσίες/Θεραπείες

  • Διερεύνηση – παρακολούθηση ασθενών με ν. Πάρκινσον, διαταραχή μνήμης ή άλλων συναφών διαταραχών.
    Επεμβατικές θεραπείες
    Ομάδα Deep Brain Stimulation- Προεγχειρητικός έλεγχος καταλληλότητας και Χειρουργική αντιμετώπιση ν. Πάρκινσον και άλλων κινητικών διαταραχών.
    Εφαρμογή και ρύθμιση αντλίας Duodopa και Apo-Go
    Αλαντική τοξίνη – BOTOX
  • Έλεγχος ανώτερων νοητικών λειτουργιών (έλεγχος ανοϊκών συνδρόμων)
    Νοητική ενδυνάμωση με ειδικό λογισμικό BRAIN CARE

Συνεργασία με νοσοκομεία

  • logo
    Metropolitan

Μέλος Συλλόγων

  • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
    Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Λεωφόρος Γαλατσίου 127, Γαλάτσι, Αθήνα TK 11143

Στην Πάρκινσον η Ομάδα κάνει την διαφορά

8/1/2018

Η νόσος του Πάρκινσον είναι η πάθηση που αγγίζει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, την κίνηση, την σκέψη και το συναίσθημα. Λόγω της πολυπλοκότητας των συμπτωμάτων της, η σύγχρονη πρακτική για την αντιμετώπιση της νόσου γίνεται εξατομικευμένα από Ομάδα Επιστημόνων Υγείας. Ο σκοπός της ομάδας είναι η καθυστέρηση της εξέλιξης της ασθένειας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς αλλά και των φροντιστών και της οικογένειας. Είναι αποδεδειγμένο πως οι ασθενείς που έχουν πρόσβαση σε μια διεπιστημονική ομάδα, έχουν καλύτερη εξέλιξη, καθώς λαμβάνουν εξατομικευμένη αγωγή, τόσο φαρμακευτική όσο και συμπληρωματική. Καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους σε θεραπεία, φροντίδα και υποστήριξη. Έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως η ατομική φυσικοθεραπεία για κάθε στάδιο της ασθένειας, η λογοθεραπεία με την μέθοδο LSVT, η ψυχολογική υποστήριξη ασθενούς και οικογένειας και η νοσηλευτική φροντίδα.
Μια τέτοια διεπιστημονική ομάδα, εκτός από τον ειδικό νευρολόγο αποτελείται από ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και νοσηλευτές.

Επεμβασεις στην Πάρκινσον - (βιντεο)

1/12/2017

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής Check Up 20/04/2013, προσκεκλημένος γιατρός είναι ο κ. Παναγιώτης Ζήκος, Νευρολόγος -- Υπεύθυνος ιατρείου Πάρκινσον στο 251 Γ.Ν.Α. -- Πρόεδρος ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΙΝΗΣΗ.

Το θέμα για το οποίο μας ενημερώνει σήμερα ο κ. Ζήκος, είναι η νόσος Πάρκινσον η οποία αφορά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, καθώς επίσης, για τις επεμβατικές θεραπείες της.

Δες το βιντεο στο
https://youtu.be/dfjzS7oae_w

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.parkinson-anoia.blogspot.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 -- 21.35.817

Έχω πάρκινσον τι πρέπει να κάνω;

1/11/2017

Η νόσος Πάρκινσον είναι μια πολύ σύνθετη νόσος του εγκεφάλου. Πολλοί μου ζητούν μια δεύτερη γνώμη έχοντας μπερδευτεί από τις διαφορετικές προσεγγίσεις που προτείνουν συνάδελφοι ή έχουν διαβάσει στα ΜΜΕ. Οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ τόσο εύκολες όσο φαίνονται.

Η προσέγγιση που εφαρμόζουμε στο κέντρο Πάρκινσον είναι αυτή που προτείνεται τελευταία από την επιστημονική κοινότητα, δηλαδή αυτή της ομάδας. Η ομάδα έρχεται και εξετάζει τον ασθενή και ο ασθενής δεν περιφέρεται από ιατρείο σε ιατρείο για να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Έτσι στην πρώτη επίσκεψη, είναι αναγκαίο να χαρτογραφήσουμε το προφίλ των συμπτωμάτων της νόσου. Γίνεται έλεγχος των κινητικών συμπτωμάτων με κατάλληλες κλίμακες από νευρολόγο αλλά και αυτών που δεν αφορούν την κίνηση (κατάθλιψη, άγχος, μνήμη, ύπνος, ΑΝΣ, κλπ) των μη κινητικών δηλαδή , από νευροψυχολόγο. Η διάρκεια της εξέτασης είναι περίπου 2 ώρες και στο τέλος θα μπορούμε να κατανοήσουμε:

Το στάδιο της νόσου
την βαρύτητα των συμπτωμάτων και
την επίπτωση τους στην καθημερινή του ζωή
Αυτά θα μας βοηθήσουν να καταστρώσουμε μια θεραπευτική στρατηγική για τα επόμενα έτη ώστε:

Να τροποποιήσουμε την πορεία της νόσου και
Να διατηρήσουμε τις δραστηριότητες του ασθενή μας στον βαθμό που αυτός επιθυμεί
Ας μην ξεχνάμε ότι οι επιλογές του παρόντος επηρεάζουν την πορεία της ασθένειας στο μέλλον. Έτσι οι θεραπευτικές μας επιλογές θα πρέπει να στηρίζονται σε τεκμηριωμένες μετρήσεις και να έχουν έναν μακρινό ορίζοντα.

Τι είναι ο νευροδιεγέρτης DBS και ποια τα αποτελέσματά του

3/10/2017

Στην Πάρκινσον γνωρίζουμε ότι, δυσλειτουργεί το κύκλωμα των βασικών γαγγλίων που είναι υπεύθυνο για την κίνηση. Με τον νευροδιεγέρτη, επαναφέρουμε το κύκλωμα των βασικών γαγγλίων σε μια πιο φυσιολογική κατάσταση χρησιμοποιώντας ηλεκτρική διέγερση.

Η συσκευή που χρησιμοποιείται για το DBS μοιάζει με βηματοδότη και αποτελείται από τον νευροδιεγέρτη, που εμφυτεύεται στο θωρακικό τοίχωμα, και το ηλεκτρόδιο διέγερσης, που καταλήγει στον εγκέφαλο, στον πυρήνα που έχουμε επιλέξει να διεγείρουμε. Η εμφύτευση του λεπτότατου ηλεκτροδίου διέγερσης γίνεται με μεγάλη ακρίβεια στο χειρουργείο με στερεοτακτική μέθοδο. Ο ασθενής είναι ξύπνιος και συνεργάζεται κατά την διάρκεια της εμφύτευσης με τον νευρολόγο, που επιλέγει την καλύτερη θέση του ηλεκτροδίου με νευροφυσιολογική χαρτογράφηση. Μετά την επέμβαση και για χρονικό διάστημα έως έξι μηνών ακολουθούν εβδομαδιαίες ρυθμίσεις των παραμέτρων του νευροδιεγέρτη από νευρολόγο σε εξωτερική βάση.

Η επιτυχία του DBS εξαρτάται απόλυτα και από την σωστή η όχι ρύθμιση αυτών των παραμέτρων που εξατομικεύονται για κάθε ασθενή. Προσφέρει βελτίωση κατά μέσον όρο 73% των κινητικών συμπτωμάτων και 58% μείωση της φαρμακευτικής αγωγής. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων αυτών είναι τουλάχιστον τα δέκα έτη.

Βασικά κριτήρια επιλογής

Οι επεμβάσεις για την Πάρκινσον δεν γίνονται σε τελικού σταδίου ασθενείς. Πρέπει να γίνονται την κατάλληλη στιγμή, ώστε να αποφεύγονται οι πτώσεις, τα κατάγματα, ο κλινοστατισμός, η αναπηρία και να επιτυγχάνεται η ανεξαρτητοποίηση του ασθενή και της οικογένειάς του. Η κατάλληλη στιγμή είναι όταν ο ασθενής έχει:

1. Σοβαρή δυσκολία στις καθημερινές δραστηριότητες εξαιτίας της νόσου
2. Καλή δράση της ντοπαμίνης στα κινητικά συμπτώματα
3. Συχνή χρήση ντοπαμίνης (τέσσερις ή περισσότερες φορές ημερησίως)
4. Απουσία ψυχικών νοσημάτων ή σοβαρής άνοιας
5. Υποστηρικτικό περιβάλλον
6. Βιολογική ηλικία για το DBS μέχρι 70 ετών

Η εμφύτευση νευροδιεγέρτη (Deep Brain Stimulation,DBS) είναι αξιόπιστη μέθοδος αντιμετώπισης της Πάρκινσον και πρέπει να εφαρμόζετε την κατάλληλη χρονική στιγμή, από εκπαιδευμένη διεπιστημονική ομάδα και σε επιλεγμένους ασθενείς, ώστε να αποφεύγονται επιπλοκές και να επιτυγχάνεται η ανεξαρτητοποίηση του ασθενή και της οικογένειάς του.

Τι είναι η αντλία συνεχούς έγχυσης DUODOPA

28/9/2017

Η αντλία DUODOPA είναι μια φορητή εξωτερική αντλία συνεχούς έγχυσης που παρέχει υγρή ντοπαμίνη στον ασθενή, μέσω ενός λεπτού καθετήρα που καταλήγει στην κοιλιά του.
Το άκρο του καθετήρα φτάνει στον δωδεκαδάκτυλο, όπου γίνεται και η απορρόφηση της LDOPA. Αυτό εξασφαλίζει σταθερότερη απορρόφηση και ομαλότερα επίπεδα ντοπαμίνης στο πλάσμα. Για να βεβαιωθούμε ότι ένας ασθενής είναι κατάλληλος για την αντλία, του προτείνουμε μια δοκιμαστική τριήμερη νοσηλεία στην οποία χορηγούμε την υγρή ντοπαμίνη με Levin.Στο τέλος του τριημέρου μας αναφέρει αν παρουσίασε σημαντική βελτίωση στην κινητικότητά του και τότε μόνο προχωρούμε στην επέμβαση. Με αυτό τον τρόπο έχουμε 100% επιτυχία. Η επέμβαση για την τοποθέτηση του καθετήρα διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς επέμβαση σε περίπτωση που αργότερα θελήσει ο ασθενής. Τα αποτελέσματα είναι ανάλογα με αυτά του DBS.

Πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος - Βασικά κριτήρια επιλογής

Οι επεμβάσεις για την Πάρκινσον δεν γίνονται σε τελικού σταδίου ασθενείς. Πρέπει να γίνονται την κατάλληλη στιγμή, ώστε να αποφεύγονται οι πτώσεις, τα κατάγματα, ο κλινοστατισμός, η αναπηρία και να επιτυγχάνεται η ανεξαρτητοποίηση του ασθενή και της οικογένειάς του. Η κατάλληλη στιγμή είναι όταν ο ασθενής έχει:

1. Σοβαρή δυσκολία στις καθημερινές δραστηριότητες εξαιτίας της νόσου
2. Καλή δράση της ντοπαμίνης στα κινητικά συμπτώματα
3. Συχνή χρήση ντοπαμίνης (τέσσερις ή περισσότερες φορές ημερησίως)
4. Απουσία ψυχικών νοσημάτων ή σοβαρής άνοιας
5. Υποστηρικτικό περιβάλλον
6. Βιολογική ηλικία για το DBS μέχρι 70 ετών, ενώ δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το DUODOPA.

Η αντλία DUODOPA όπως και η εμφύτευση νευροδιεγέρτη (Deep Brain Stimulation,DBS) είναι αξιόπιστες μέθοδοι αντιμετώπισης της Πάρκινσον και πρέπει να εφαρμόζονται την κατάλληλη χρονική στιγμή, από εκπαιδευμένη διεπιστημονική ομάδα και σε επιλεγμένους ασθενείς, ώστε να αποφεύγονται επιπλοκές και να επιτυγχάνεται η ανεξαρτητοποίηση του ασθενή και της οικογένειάς του.

Τα σταδια της Πάρκινσον

27/9/2017

Η νόσος Πάρκινσον είναι μια σύνθετη νόσος και οι επιπτώσεις της είναι τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές. Τα συμπτώματα είναι διαφορετικά στον καθένα και μπορεί να ποικίλουν από ημέρα σε ημέρα και από ώρα σε ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε πότε ένας ασθενής έχει φτάσει στο προχωρημένο στάδιο γιατί τότε χρησιμοποιούμε επεμβατικές μεθόδους όπως η αντλία DUODOPA, και η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση με εμφύτευση νευροδιεγέρτη (Deep Brain Stimulation,DBS) με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Τα στάδια της νόσου

Η νόσος παρουσιάζει πέντε στάδια. Στο πρώτο τα συμπτώματα εντοπίζονται στην μία πλευρά του σώματος ενώ στο δεύτερο στάδιο και στις δύο πλευρές. Στο τρίτο στάδιο παρουσιάζεται σταδιακά και διαταραχή στην ισορροπία και κύφωση, ενώ στο τέταρτο απαιτείται βοήθεια στην βάδιση με βακτηρία ή περιπατητήρα. Το τελικό είναι το πέμπτο στάδιο όπου ο ασθενής είναι κατακεκλιμένος ή σε αναπηρική καρέκλα.

Ωστόσο θεραπευτικά διακρίνουμε μια περίοδο που την ονομάζουμε μήνα του μέλιτος (στάδιο 1-2) που διαρκεί κατά μέσο όρο τα 5-7 έτη στην οποία η φαρμακευτική αγωγή έχει άριστα αποτελέσματα και η ζωή του ασθενούς δεν επηρεάζεται από την νόσο.

Στην συνέχεια και καθώς η νόσος εξελίσσεται (στάδιο 3-4) παρουσιάζεται σταδιακά μεγάλη δυσκολία σε απλές δραστηριότητες όπως τα ψώνια από το κοντινό σούπερ μάρκετ, μια επίσκεψη σε έναν φίλο ή ακόμα και η χρήση μαχαιροπήρουνων στο φαγητό. Αυτό το στάδιο θεωρείται προχωρημένο. Ο ασθενής αναγκάζεται να μένει σπίτι του, γιατί η χρονική περίοδος που βρίσκεται σε καλή κινητική κατάσταση είναι πολύ σύντομη και δεν του επιτρέπει την έξοδο. Άλλες φορές η καλή κίνηση διακόπτεται από απρόβλεπτες περιόδους ακινησίας προκαλώντας του άγχος και αβεβαιότητα. Οι ασθενείς προχωρημένου σταδίου παρουσιάζουν όλο και περισσότερο χρόνο κακής κινητικότητας «OFF» και λιγότερο χρόνο καλής κινητικότητας «ON». Εδώ εμφανίζονται και οι λεγόμενες δυσκινησίες.

Σκοπός του νευρολόγου είναι ο ασθενής να μην φτάσει στο προχωρημένο στάδιο (στάδια 3-4) Ωστόσο ένας τέτοιος ασθενής προχωρημένου σταδίου με τουλάχιστον πέντε έτη νόσο Πάρκινσον και σημαντικές διακυμάνσεις στην κινητικότητα, μπορεί να ωφεληθεί από δύο επεμβατικές μεθόδους που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του, ανακουφίζοντας παράλληλα και την επιβάρυνση των φροντιστών του. Αυτές είναι η αντλία DUODOPA, και η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση με εμφύτευση νευροδιεγέρτη (Deep Brain Stimulation,DBS)

ΠΑΡΚΙΣΟΝ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΡΕΜΟΥΛΟ!!!! (βιντεο)

8/12/2015

Σήμερα άργησα… άρχισε πάλι να με πιάνει.…. και είμαι μόνος. Θα δυσκολευτώ να γυρίσω σπίτι. Δεν ορίζω καλά το πόδι μου, το νιώθω να με τραβάει… το ίδιο και ο λαιμός και το στόμα μου… Δυστονία!!!! Γίνομαι αργός, δυσκίνητος αν και βιάζομαι… .διστάζω να περάσω την πόρτα. Παγώνω… Βραδυκινησία!!!!
Η νόσος πάρκινσον, δεν είναι μόνο τρέμουλο. Στους νέους ανθρώπους, εκδηλώνεται διαφορετικά. Ενημερώσου!!! Ώρα για δράση. Η νόσος πάρκινσον σήμερα αντιμετωπίζεται!!!
Για όλα τα παραπάνω, μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη,ο ειδικός Νευρολόγος και μέλος της American Academy of Neurology κ. Παναγιώτης Ζήκος και ο ασθενής κ. Κωνσταντίνος Ματσουκάς με την σύζυγό του.

Δες το βιντεο στο
http://www.youtube.com/watch?v=2tGt2svpuHM

Ο Γιατρός

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΜΝΗΜΗΣ.

Είναι επιμελητής Νευρολογικής κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.
Επιστημονικός συνεργάτης Β΄Νευροχειρουργικής κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και του νοσοκομείου METROPOLITAN.
Στο νοσοκομείο METROPOLITAN είναι υπεύθυνος του ιατρείου επεμβατικής αντιμετώπισης νόσου πάρκινσον.

Έχει ειδικό ενδιαφέρον στις κινητικές διαταραχές και εξειδίκευση στις εφαρμογές της εν τω βάθει εγκεφαλικής διέγερσης (νευροδιεγέρτες-Deep Brain Stimulation) στην Ν. Πάρκινσον και σε άλλες κινητικές και μη διαταραχές.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τις επεμβατικές θεραπείες στην Πάρκινσον (αντλία DUODOPA και Apo-go και νευροδιεγέρτες).

Το Ιατρείο

Έχω πάρκινσον τι πρέπει να κάνω;

Η νόσος Πάρκινσον είναι μια πολύ σύνθετη νόσος του εγκεφάλου. Πολλοί μου ζητούν μια δεύτερη γνώμη έχοντας μπερδευτεί από τις διαφορετικές προσεγγίσεις που προτείνουν συνάδελφοι ή έχουν διαβάσει στα ΜΜΕ. Οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ τόσο εύκολες όσο φαίνονται.

Η προσέγγιση που εφαρμόζουμε στο κέντρο Πάρκινσον είναι αυτή που προτείνεται τελευταία από την επιστημονική κοινότητα, δηλαδή αυτή της ομάδας. Η ομάδα έρχεται και εξετάζει τον ασθενή και ο ασθενής δεν περιφέρεται από ιατρείο σε ιατρείο για να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Στην πρώτη επίσκεψη, είναι αναγκαίο να χαρτογραφήσουμε το προφίλ των συμπτωμάτων της νόσου. Γίνεται έλεγχος των κινητικών συμπτωμάτων με κατάλληλες κλίμακες από νευρολόγο αλλά και αυτών που δεν αφορούν την κίνηση (κατάθλιψη, άγχος, μνήμη, ύπνος, ΑΝΣ, κλπ) των μη κινητικών δηλαδή , από νευροψυχολόγο. Η διάρκεια της εξέτασης είναι περίπου 2 ώρες και στο τέλος θα μπορούμε να κατανοήσουμε:

1. Το στάδιο της νόσου
2. Την βαρύτητα των συμπτωμάτων και
3. Την επίπτωση τους στην καθημερινή του ζωή
Αυτά θα μας βοηθήσουν να καταστρώσουμε μια θεραπευτική στρατηγική για τα επόμενα έτη ώστε:

Να τροποποιήσουμε την πορεία της νόσου και
Να διατηρήσουμε τις δραστηριότητες του ασθενή μας στον βαθμό που αυτός επιθυμεί
Ας μην ξεχνάμε ότι οι επιλογές του παρόντος επηρεάζουν την πορεία της ασθένειας στο μέλλον. Έτσι οι θεραπευτικές μας επιλογές θα πρέπει να στηρίζονται σε τεκμηριωμένες μετρήσεις και να έχουν έναν μακρινό ορίζοντα.

Το Προσωπικό

Νευροψυχολόγος Λογοθεραπεύτρια Φυσικοθεραπευτής Νευρολόγος

Υπηρεσίες θεραπείες

  • Διερεύνηση – παρακολούθηση ασθενών με ν. Πάρκινσον, διαταραχή μνήμης ή άλλων συναφών διαταραχών.
    Επεμβατικές θεραπείες
    Ομάδα Deep Brain Stimulation- Προεγχειρητικός έλεγχος καταλληλότητας και Χειρουργική αντιμετώπιση ν. Πάρκινσον και άλλων κινητικών διαταραχών.
    Εφαρμογή και ρύθμιση αντλίας Duodopa και Apo-Go
    Αλαντική τοξίνη – BOTOX
  • Έλεγχος ανώτερων νοητικών λειτουργιών (έλεγχος ανοϊκών συνδρόμων)
    Νοητική ενδυνάμωση με ειδικό λογισμικό BRAIN CARE

Τρόποι πληρωμής

Μετρητά

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.