4/10/2015 Βιοσυντονισμός (Διάγνωση και Θεραπεία) διαβάστε περισσότερα »

Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

 • Btn-facebook
 • Tweet
 • Btn-email

Ο Γιατρός

κινητό επικοινωνιας: 6932203453
2014-: Φυσίατρος - Διευθυντής του τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο ΕΡΡΙΚ

διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση/Μεταπτυχιακά

 • -Ιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πaνεπιστημίου Αθηνών
  -Ειδικός Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης
  -European Board οf Physical Medicine and Rehabilitation Specialist
  -Μετεκπαιδευθείς στο Baylor College οf Mεdicine, Pηysical Medicine and Rehab Dept, Houston TX, USA

Ώρες λειτουργίας

 • Καθημερινά εργάσιμες ημέρες κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

Συνεργασία με νοσοκομεία

 • logo
  ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Μέλος Συλλόγων

 • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
 • Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης
  Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης
Αλωπεκής 46, Κολωνάκι, Αθήνα TK 10676
Photo Gallery

Βιοσυντονισμός (Διάγνωση και Θεραπεία)

4/10/2015

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ και θεραπεία με DETA-ELIS

Οι φορητές ιατρικές συσκευές Βιοσυντονισμού της DETA-ELIS συνιστούν μία καινοτόμο σύγχρονη μέθοδο ίασης των μακροχρόνιων ασθενειών, της οποία ανάλογη δεν υπήρχε ως σήμερα!!
https://www.youtube.com/watch?v=4hZYkBFj7zM
Ο Βιοσυντονισμός είναι μία νέα εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής, που καλύπτει την ανάγκη της πρώιμης ανίχνευσης διαταραχών και επιβαρύνσεων του οργανισμού, που δυνητικά μπορούν να εξελιχθούν σε παθήσεις.
Είναι μια από τις νέες θεραπευτικές μεθόδους οι οποίες στηρίζονται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της κβαντικής φυσικής (Max Planck και Albert Einstein πριν από 90 χρόνια).
Η βασική ιδέα του Βιοσυντονισμού είναι σχετικά απλή, αλλά οι εφαρμογές που προκύπτουν από αυτήν είναι πραγματικά εντυπωσιακές.
Ο ασθενής κρατάει μια μπρούντζινη ράβδο στο χέρι του, από το οποίο περνά διαδοχικά πληροφορίες στην διαγνωστική συσκευή.
Έτσι εύκολα και γρήγορα οικονομικά μα προπάντων ανώδυνα, γίνεται μία γρήγορη και αξιόπιστη επισκόπηση ολόκληρου του οργανισμού που μας δείχνει ποια όργανα και ποια οργανικά συστήματα του οργανισμού είναι επιβαρυμένα.
Τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν γίνει τεράστια βήματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της κλασικής ιατρικής, η ανάγκη για αντιμετώπιση των σημαντικότερων και συχνότερων ασθενειών παραμένει ανικανοποίητη.
Ακόμα και στον τομέα της διάγνωσης, που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, η ανίχνευση των πρώιμων σημείων της νόσου δεν είναι ικανοποιητική για τις περισσότερες και τις συχνότερες παθήσεις.
Το αποτέλεσμα είναι, η διάγνωση να καθυστερεί σημαντικά και με μεγάλο κόστος σε νοσηρότητα για τον ασθενή.
Αυτή η έλλειψη ώθησε στην Ρωσία μια ομάδα ιατρών ερευνητών, να κάνουν την επανάσταση στην ιατρική!!!
Μετά από 25ετη μελέτη και πειράματα, κατασκεύασαν διαγνωστικές συσκευές που χρησιμοποιούν εξειδικευμένοι και καλά καταρτισμένοι γιατροί με υψηλά ποσοστά διάγνωσης της αιτίας της ασθένειας!!!!!
Δεν σταμάτησαν εκεί όμως, αλλά πρωτοτυπούν και κατασκευάζουν τις ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ!!!
Τώρα όλοι έχουμε την δυνατότητα της θεραπείας χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με χημικά φάρμακα και χρονοβόρες θεραπείες.
https://www.youtube.com/watch?v=ADlrbJfxBjk
Η θεραπεία βασίζεται στην εφαρμογή μεσομέρειας στα όργανα και συστήματα του ανθρώπου με θεραπευτικό σκοπό, ο οποίος είναι αποτελεσματικός, ακίνδυνος και μη φαρμακευτικός.
Η δράση των συσκευών DeVita-Ritm συνίσταται στη διόρθωση και επαναφορά των βασικών λειτουργιών του σώματος, όταν αυτό εκτίθεται σε χαμηλής ενέργειας ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις με αυστηρά καθορισμένες παραμέτρους στο φυσιολογικό εύρος συχνοτήτων 0,1Hz έως 100 Hz.
Οι συσκευές εργάζονται αθόρυβα και ανώδυνα με 1650 ξεχωριστά προγράμματα, τροφοδοτώντας κάθε κύτταρο του σώματος με υγιείς δονήσεις, οι οποίες αποκαθιστούν τη φυσιολογική λειτουργία των οργάνων και συστημάτων και παράλληλα δρουν αποτοξινωτικά.
Αυτές οι τεχνητά προκαλούμενες δονήσεις είναι ταυτόσημες και δεν έρχονται σε αντίθεση με τις δονήσεις που έχουν τα όργανα αυτά καθεαυτά εκ φύσεως, όταν είναι απολύτως υγιή.
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έφεραν οι συσκευές DeVita-Rιtm κατά την εκτέλεση μελετών σε ασθενείς σε περισσότερες από εκατό κλινικές της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχαν ως άμεση συνέπεια οι συσκευές να λάβουν τα εύσημα από το Υπουργείο Υγείας της χώρας, εφόσον η αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση, τόσο των οξέων, όσο και των χρόνιων νοσημάτων ανήλθε σε ποσοστό άνω του 85%.
Οι θεραπευτικές φορητές συσκευές DeVita-Ritm δεν αποτελούν μόνο μία αποτελεσματική εναλλακτική πρόταση στη θεραπεία της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρόνιων ασθενειών αλλά είναι ταυτόχρονα και ένας πολύτιμος αρωγός στην βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής εν γένει.
Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι οι συσκευές DeVita-Ritm αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις κάτωθι ασθένειες:
νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος (υπέρταση, στηθάγχη, ταχυκαρδία, οίδημα, φλεβίτιδα, κλπ.)
ενδοκρινικές διαταραχές,
παθήσεις των νεφρών: (πυελονεφρίτιδα, κωλικό νεφρού, κλπ.)
ουρολογικές παθήσεις: (αδένωμα του προστάτη, προστατίτιδα, κλπ.)-
γαστροεντερικές ασθένειες,
ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος: (βρογχίτιδα, άσθμα, πνευμονικό οίδημα, πνευμονία, κλπ.)
πονοκεφάλους διαφόρων προελεύσεων,
παθήσεις του κεντρικού και περιφερειακού νευρικού συστήματος,
γυναικολογικές παθήσεις,
αμυγδαλίτιδα, λαρυγγίτιδα, μέση ωτίτιδα και πολλές άλλες ασθένειες.
https://www.youtube.com/watch?v=SUbL6KMNxN8
Η κληρονομικότητα, οι περιβαλλοντολογικοί παράγοντες, τα μικρόβια, το συνεχές άγχος και το κάπνισμα είναι οι βασικές αιτίες πρόκλησης μιας νόσου.
Οι συσκευές της εταιρίας Deta Elis είναι ιδανικές τόσο για την εκκαθάριση του οργανισμού από παράσιτα και μικρόβια, διαθέτουν επίσης αγχολυτικά προγράμματα καθώς επίσης μπορούν να καταπολεμήσουν και τον εθισμό στο τσιγάρο, κάτι βέβαια το οποίο χρειάζεται διάγνωση καθώς οι λόγοι και οι ανάγκες που μας κάνουν να καπνίζουμε είναι διαφορετικές σε κάθε άνθρωπο, ο Βιοσυντονισμός μέσα από την Deta Elis λύνει το πρόβλημα από την ρίζα του.
https://www.youtube.com/watch?v=zU7kelzqwUs
Η Deta Elis αντιμετωπίζει τις ασθένειες του στο σύνολό τους.
Η διαφορά με άλλες μεθόδους είναι ότι βρίσκει την αιτία του προβλήματος και θέτει ως στόχο, την καταπολέμηση της αιτίας αυτής και όχι μόνο των συμπτωμάτων. Αποτελεί μία ολοκληρωμένη επιστημονική πρόταση βασισμένη σε δουλειά ετών.
Η υγεία είναι ότι σημαντικότερο και σε καμία περίπτωση κανείς δεν θα έπαιζε με κάτι τέτοιο.
Πάνω από 100 κλινικές μελέτες οι οποίες έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 20 χρόνια, σε 48 κλινικές στη Ρωσία, αποδεικνύουν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των συσκευών στην διάγνωση και στην αντιμετώπιση διαφόρων ειδών χρόνιων και οξέων νοσημάτων.

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ!
Η διαφορά με άλλες μεθόδους είναι ότι βρίσκει την αιτία του προβλήματος και θέτει ως στόχο, την καταπολέμηση της αιτίας αυτής και όχι μόνο των συμπτωμάτων.
Αποτελεί μία ολοκληρωμένη επιστημονική πρόταση βασισμένη σε δουλειά ετών.

Τηλ. 6932203453 Εργελετζής Δημήτρης – Φυσίατρος - Βιοσυντονιστής

Ιατρική αποκατάσταση με Laser

27/1/2014

Οι παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερο κόσμο και μάλιστα νεαρής ηλικίας, εξαιτίας του καθιστικού τρόπου ζωής και της κακής στάσης του σώματος. Γι’ αυτό και από την ανατολή μέχρι τη δύση συναντάμε θεραπείες που στοχεύουν στην ανακούφισή τους. Ωστόσο, ένα νέο «όπλο» έρχεται να βοηθήσει το έργο των φυσιάτρων - ιατρών αποκατάστασης, το λέιζερ.
Το λέιζερ λοιπόν είναι η τελευταία εξέλιξη στον τομέα της θεραπείας των μυοσκελετικών παθήσεων, γι’ αυτό μιλήσαμε με τον φυσίατρο Δημήτριο Εργελετζή, για να λύσουμε κάθε μας απορία.

Τι είδους laser χρησιμοποιείται στις μυοσκελετικές παθήσεις;

Στην περίπτωση των μυοσκελετικών πόνων η θεραπεία περιλαμβάνει υπερπαλμικά laser χαμηλής ισχύος ή αλλιώς θεραπευτικά laser διόδων ( GaAs, GaAlAs, GaAlInP). Oι ιστοί που ακτινοβολούνται δεν καταστρέφονται. Επιπλέον, η δράση τους συντελείται σε κυτταρικό ή ενδοκυτταρικό επίπεδο και γι’ αυτό τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται στη φυσική ιατρική και αποκατάσταση;

• Σε τοπικές φλεγμονές και οιδήματα, όπως σε παθήσεις των αρθρώσεων (οστεοαρθρίτιδα σπονδύλων και γονάτων, παραμορφωτικές αρθρίτιδες, βελτίωση της οστεοπόρωσης σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή και άσκηση).
• Σε κακώσεις συνδέσμων (διαστρέμματα), τενόντων (τενοντίτιδες), μυών (θλάσεις).
• Στους χρόνιους πόνους (κεφαλαλγίες, αυχεναλγίες, οσφυαλγίες, κήλες μεσοσπονδυλίου δίσκου, άκανθα πέλματος, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, επικονδυλίτιδες όπως tennis elbow και golfer’s elbow).
• Σε μετεγχειρητικούς πόνους.
• Στην επιτάχυνση της πώρωσης καταγμάτων και
• Στην επούλωση ελκών από κατακλίσεις (πχ σε ασθενείς σε οίκους ευγηρίας)

Πώς γίνεται η θεραπεία;
Η κεφαλή από την οποία εκπέμπεται η ακτίνα laser, τοποθετείται στην προβληματική περιοχή και πιέζεται ελαφρά στο δέρμα, ώστε η ακτίνα αν εισχωρήσει στους ιστούς. Σε περίπτωση βέβαια που υπάρχουν ανοιχτές πληγές, η θεραπεία γίνεται από απόσταση περίπου ενός εκατοστού. Στην ουσία, οι ακτίνες laser έρχονται σε επαφή με τα κύτταρα και προκαλούν βιοδιέγερση, δηλαδή επιταχύνουν ή μειώνουν την κυτταρική δραστηριότητα και τελικά ομαλοποιούν την κυτταρική λειτουργία των περιοχών που ακτινοβολούνται.

Ποια είναι τα οφέλη της μεθόδου;
Δραστηριοποιεί και τονώνει τους ανοσολογικούς μηχανισμούς και αυξάνει την παραγωγή αντισωμάτων D.N.A - R.N.A. Επιταχύνει την επουλωτική διαδικασία των ιστών, επομένως συμβάλλει στην ταχύτερη αποκατάσταση του τραυματισμού. Ανακουφίζει από τον πόνο, εξαιτίας της επιρροής στην σύνθεση της ενδορφίνης (φυσικό αναλγητικό). Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην πάσχουσα περιοχή, καθώς διαστέλλει τα μικρά αρτηρίδια και τα τριχοειδή αγγεία και έτσι συμβάλλει στην περαιτέρω οξυγόνωση του οργανισμού. Περιορίζει τις φλεγμονές, αυξάνει την οστεογένεση και βοηθάει στην χαλάρωση των μυϊκών σπασμών. Με λίγα λόγια, έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αναλγητική, αποιδηματική κι αναγεννητική για τα κύτταρα δράση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;
Η όλη διαδικασία της θεραπείας είναι αναίμακτη, τελείως χαλαρωτική, χωρίς το παραμικρό τσίμπημα πόνου. Συνήθως ο πάσχων ανακουφίζεται από τους πόνους μέσα σε λίγες ώρες. Όσο για τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου είναι αρκετά υψηλά.

Πόσο ασφαλής είναι;
Η θεραπεία με laser είναι ανώδυνη μια από τις πιο ασφαλείς μορφές θεραπείας και οι παρενέργειες δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Ωστόσο, ορισμένες φορές οι ασθενείς μπορεί να νιώσουν μια μικρή ενόχληση μετά τη θεραπεία ή να παρουσιάσουν κάποιο πρήξιμο στην περιοχή. Ακόμη μερικοί αναφέρουν μια ατονία, μυική κούραση, υπνηλία μετά την θεραπεία. Είναι επίσης δυνατό να νιώσουν ότι ο πόνος γίνεται πιο έντονος λίγες ώρες μετά τη θεραπεία στην προβληματική περιοχή. Αυτό συμβαίνει επειδή το laser θέτει σε λειτουργία τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης του προβλήματος εσωτερικά και συμβαίνει συνήθως σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα. Τα συμπτώματα αυτά είναι παροδικά και συνήθως υποχωρούν μέσα σε 1-2 μέρες.

Πότε η χρήση του αντενδείκνυται;
Η θεραπεία με laser είναι καλό να αποφεύγεται την περίοδο της εγκυμοσύνης στην περιοχή της μήτρας, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως για παράδειγμα στη μέση για την αντιμετώπιση των πόνων στην περιοχή (οσφυαλγία εγκυμοσύνης). Αν και δεν έχει αποδειχθεί πιθανή επίδραση τους σε ήδη υπάρχοντες ή σε εξέλιξη όγκους, η χρήση laser σε καρκινοπαθείς δεν συνίσταται. Επίσης δεν χρησιμοποιείται σε κρεατοελιές, πάνω ή γύρω από την περιοχή του βηματοδότη (ιδίως σε βηματοδότες παλαιάς τεχνολογίας), στην περιοχή του θυρεοειδή και σε επιληπτικά άτομα.

Πόσες θεραπείες είναι αναγκαίες;
Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος του προβλήματος. Μια συνηθισμένη θεραπεία περιλαμβάνει γύρω στις 8-10 συνεδρίες. Ο αριθμός τους και η συχνότητα καθορίζονται από τον ειδικό ιατρό αποκατάστασης. Συχνές επισκέψεις στην αρχή οι οποίες με τον καιρό γίνονται αραιές. Συνιστώνται 2 – 3 επαναληπτικές θεραπείες συντήρησης κάθε χρόνο, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα απαιτούνται περισσότερες επαναληπτικές επισκέψεις σε χρόνιους πάσχοντες ασθενείς σε αντίθεση με τα οξέα περιστατικά. Ο χρόνος εφαρμογής είναι λίγα λεπτά της ώρας. Ωστόσο, όλοι οι ασθενείς δεν αντιδρούν το ίδιο. Μπορεί κάποιος ασθενής να αντιδράσει από τις πρώτες επισκέψεις θετικά, ενώ ένα μικρό ποσοστό ασθενών δεν αντιδρά καθόλου ή έχει πολύ περιορισμένο αποτέλεσμα , οπότε η θεραπεία αυτή διακόπτεται και αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Σε τι διαφέρει από τον θεραπευτικό υπέρηχο;
Αν και ο θεραπευτικός υπέρηχος είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος, έχει ωστόσο πιο περιορισμένη δράση και πεδίο εφαρμογών. Επιπλέον, η θεραπεία με laser δρα γρήγορα μέσα από το κύτταρο και συχνά βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που η απλή φυσικοθεραπεία ή η χειροπρακτική δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Είναι μονοθεραπεία ή μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους αποκατάστασης;

Μπορεί να αποτελέσει μονοθεραπεία στην απόφαση του ειδικού ιατρού ή να συνδυαστεί με άλλες εξειδικευμένες ιατρικές μεθόδους, όπως η αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης με ειδικό ρομποτικό μηχάνημα, σε περιπτώσεις οσφυαλγίας ή αυχενικής συνδρομής.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ

27/1/2014

Καθημερινά η αυχεναλγία αποτελεί αιτία μείωσης της καθημερινής μας ευεξίας. Παρακάτω σας δίδονται ορισμένες εύκολα εφαρμόσιμες οδηγίες:

– Να κρατάτε τον αυχένα σε ουδέτερη θέση όταν κάθεστε πχ ούτε σε υπερέκταση αλλά ούτε και σε κάμψη γιατί καταπονούνται οι μύες και οι σύνδεσμοι της αυχενικής περιοχής
– Κάθε υλικό για διάβασμα πρέπει να είναι στο επίπεδο των ματιών
– Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να είναι επίσης στο επίπεδο των ματιών
– Τα άτομα που σπαταλούν πολύ χρόνο με το ακουστικό του τηλεφώνου, πχ οι γραμματείς, καλό είναι να φορούν ένα σετ ακουστικών και μοκροφώνου
– Αν η εργασία σας απαιτεί να είστε καθισμένοι πολλές ώρες κάντε συχνά διαλείμματα πχ κάθε μία ώρα για ένα-δύο λεπτά της ώρας ώστε να ξεπιάνεστε και να χαλαρώνουν οι μύες και οι αρθρώσεις σας
– Τα καθίσματα στο αυτοκίνητο να έχουν καλή αυχενική στήριξη (μαξιλάρι)
– Αν ο πόνος σας μετά τον νυχτερινό ύπνο είναι χειρότερος τότε απαιτείται να διορθώσετε την στάση του σώματός σας πάνω στο στρώμα. Αποφύγετε τα πολύ χαμηλά (flat) και τα πολύ χοντρά μαξιλάρια. Το μαξιλάρι πρέπει να είναι μαλακό και τόσο λεπτό που να νιώθετε πολύ βολικά και ότι στηρίζει τον αυχένα σας όταν ξαπλώνετε πάνω του.
– Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για τις αλλαγές- εκφυλίσεις των δίσκων που επέρχονται με την ηλικία. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας με την διατήρηση των αυχενικών μυών σε καλή κατάσταση εφαρμόζοντας καθημερινές ασκήσεις που θα μας υποδειχθούν από τον ειδικό φυσίατρο και θα τις κάνουμε σε χρόνο που μας βολεύει. Πιο συγκεκριμένα, καθείστε σε ένα σκαμνί ή καρέκλα με την πλάτη σας όρθια, προβάλετε μικρή αντίσταση με τα χέρια σας και εκτελέστε διαδοχικά τις παρακάτω κινήσεις του αυχένα ενάντια στην αντίσταση: έκταση προς τα πίσω, κάμψη προς τα εμπρός, και στροφή στο επίπεδο του πηγουνιού δεξιά και μετά αριστερά. Μετά ανασηκώστε τους ώμους σας προς τα αυτιά για να εξασκήσετε τον τραπεζοειδή μυ. Κάντε 10-20 επαναλήψεις για κάθε κίνηση.
– Να γνωρίζετε επίσης ότι το άγχος παίζει σημαντικότατο ρόλο στην πρόκληση σπασμών των αυχενικών μυών και κατ'επέκταση πόνο. Προσπαθείστε να βρείτε τρόπους να μειώσετε το καθημερινό σας στρες (πχ σεμινάρια yoga, κλπ). Τα φάρμακα ας αποτελέσουν την τελευταία σας επιλογή.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Όταν επιλέγουμε την καριέρα που θέλουμε να ακολουθήσουμε σπανίως σκεπτόμαστε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της στην υγεία μας
- Για παράδειγμα η γραμματέας ή ο εργαζόμενος που περνά πάνω από το 60% του χρόνου
εργασίας του δακτυλογραφώντας στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Πρέπει τα έπιπλα
και ο υπολογιστής να είναι εργονομικά τοποθετημένα, στο σωστό ύψος και η καρέκλα με
σωστή στήριξη της πλάτης. Η οθόνη να είναι ρυθμισμένη στην καλύτερη δυνατή γωνία
και ύψος ώστε ο εργαζόμενος να μην κάνει υπερέκταση του αυχένα και των ώμων του
για να πληκτρολογήσει.
– Για τα επαγγέλματα που απαιτούν πολύωρη ορθοστασία σε ένα μέρος πχ πωλητές ή συσκευαστές πρέπει να λαμβάνονται μέτρα όπως ειδικά σκαμνάκια για να πιάνουν αντικείμενα που είναι σε ψηλά ράφια ώστε να μην προκαλείται υπερέκταση του αυχένα τους.
– Οι οδηγοί λεωφορείων και φορτηγών πρέπει να κάνουν στάσεις όχι μόνο για ανεφοδιασμό για καύσιμα αλλά και για να κάνουν μερικές διατάσεις των μυών για να επανευθυγραμμίσουν την σπονδυλική τους στήλη που καταπονείται από την πολύωρη οδήγηση.
– Οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι νοσοκόμες, οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες πολλές φορές κινδυνεύουν να τραυματίσουν τον αυχένα τους στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν έναν εγκληματία, ή να μεταφέρουν έναν τραυματισμένο ή έναν ασθενή που έχει περισσότερα κιλά σωματικό βάρος από τους ίδιους.

Για όλους τους επαγγελματίες η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για πιθανούς επαγγελματικούς κινδύνους και η προσπάθεια πρόληψής τους ας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Και να θυμόμαστε ότι κανείς δεν μπορεί να καθυστερήσει τις αλλαγές και τις φθορές στο σώμα μας που φέρνει ο χρόνος, αλλά μπορούμε με την τακτική άσκηση να διατηρήσουμε μία καλή στάση του σώματος κι ένα καλό επίπεδο ζωής μειώνοντας τους πόνους. Και μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ

27/1/2014

Ο πόνος στην μέση ή οσφυαλγία όπως ονομάζεται, μπορεί να εκδηλωθεί με δύο τρόπους: α) ως χρόνια οσφυαλγία (και να διαρκεί μήνες ή χρόνια) και β) ως οξεία οσφυαλγία ή Λουμπάγκο. Οι περισσότερες οσφυαλγίες-ισχιαλγίες οφείλονται σε μικρούς ή μεγάλους τραυματισμούς των συνδεσμικών στοιχείων της οσφυικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Ένα μικρό μέρος οφείλονται σε φλεγμονές, σε εκφυλιστικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (τα λεγόμενα “άλατα”), στην αρθρίτιδα των Facet αρθρώσεων, σε νεοπλασίες, κλπ Μεγάλο ποσοστό οσφυαλγιών -ισχιαλγιών οφείλεται ειδικότερα σε βλάβη του μεσοσπονδύλιου δίσκου, τη γνωστή δισκοκήλη.
Διάφορες απότομες ή αδέξιες κινήσεις του κορμού, το σήκωμα ή τράβηγμα υπερβολικού βάρους με τη σπονδυλική στήλη σε κάμψη και τεντωμένα τα γόνατα, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν κραδασμούς (επαγγελματικός κίνδυνος), η επίπονη σωματική εργασία όπως το σκάψιμο, κλπ προκαλούν κακώσεις των συνδεσμικών στοιχείων της σπονδυλικής στήλης.
Το σύνηθες ερώτημα στο ιατρείο μας είναι: Πώς μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να προλάβει τα προβλήματα της μέσης;
Σας παραθέτουμε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές, που αν τις ακολουθήσετε αυξάνετε τις πιθανότητες να μην χρειαστείτε τον ειδικό ιατρό:
α) Μειώστε το σωματικό σας βάρος αν είστε υπέρβαροι και διατηρείστε το όσο το δυνατό χαμηλότερα ( η συμβουλή ειδικού διαιτολόγου μπορεί να είναι αναγκαία)
β) Διατηρείστε καλή φυσική κατάσταση με πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης κοιλιακών-ραχιαίων μυών, που θα σας υποδείξει ο φυσίατρος-ιατρός αποκατάστασης
γ) Να σηκώνετε τα αντικείμενα με σωστό τρόπο, με τα γόνατα λυγισμένα και ίσιο τον κορμό
δ) Τοποθετείστε ειδικό μαξιλάρι στη μέση στην καρέκλα σας ή στο κάθισμα του αυτοκινήτου σας, ιδιαίτερα αν πρόκειται να κάνετε ένα πολύωρο ταξίδι και ήδη έχετε μικρές ενοχλήσεις από την μέση σας
ε) Κάντε σωστή επιλογή ορθοπεδικού στρώματος με σκληρή τη βάση (σομιέ) και χαμηλό μαξιλάρι. Αν πονάτε βρείτε τη σωστή θέση ανακούφισης στο κρεββάτι. Ξαπλώστε ύπτια με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα
στ) Η σωστή θέση καθίσματος είναι με τα γόνατα να βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο από τα ισχία, να στηρίζετε την μέση σας στη πλάτη της καρέκλας και τα πόδια σας να ακουμπούν ίσια στο πάτωμα.
ζ) Αντί να σηκώσετε ένα βαρύ αντικείμενο είναι προτιμότερο να το σπρώξετε ή να το τραβήξετε
η) Καθήστε στις φτέρνες ή γονατίστε όταν εργάζεστε σε χαμηλό επίπεδο, πχ δραστηριότητες κηπουρικής, καθαριότητας και τακτοποίησης του σπιτιού.
θ) Μη στέκεστε πολύ ώρα όρθιοι/-ες ή αν εργάζεστε πολύ ώρα να διακόπτετε την εργασία σας κάνοντας μικρά διαλείμματα, ώστε να κάνετε κάποιες ασκήσεις διάτασης των μυών του κορμού που θα σας ανακουφίζουν
ι) Να φοράτε όσο το δυνατό πιο ίσια υποδήματα, αποφεύγοντας τα ψηλά τακούνια, πάνω από δύο με τρεις πόντους ύψος
κ) Να αποφεύγετε να κάθεστε σε ρεύματα αέρα, κάτω από κλιματιστικό ή μπροστά από ανεμιστήρα, ιδιαίτερα αν είστε ιδρωμένοι
λ) Ιδιαίτερα, αν ανήκετε στα άτομα της τρίτης ηλικίας, προτιμήστε την κολύμβηση, την ποδηλασία, το περπάτημα, το ελαφρό τρέξιμο,, την σουηδική γυμναστική, πάντα υπό τις οδηγίες ενός ειδικού.

Ιατρική του Βιοσυντονισμού

1/1/1970

ΘΕΡΑΠΕΙΑ Βιοσυντονισμός – Η κβαντική επιστήμη της υγείας

Ο βιοσυντονισμός είναι μια από της σχετικά νέες θεραπευτικές μεθόδους, οι οποίες στηρίζονται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της κβαντικής φυσικής (Max Planck και Albert Einstein πριν από 90 χρόνια). Η βασική ιδέα του βιοσυντονισμού δεν είναι καινούρια. Οι εφαρμογές που προκύπτουν μέσα από την εξέλιξη του, είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Λειτουργεί μέσω ειδικών, εξειδικευμένων συσκευών που εκπέμπουν πάμπολλες διαφορετικές συχνότητες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για θεραπεία, διάγνωση, ευεξία κ.α.

Bιοσυντονισμός είναι ο συντονισμός που λαμβάνει χώρα στο επίπεδο των ζώντων οργανισμών.

Το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει διάφορες συχνότητες. Τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα έχουν το καθένα τις ειδικές τους δονήσεις. Αυτές οι εξατομικευμένες δονήσεις συνδέονται μεταξύ τους και έχουν μια αμοιβαία επίδραση. Μαζί σχηματίζουν το συνολικό φάσμα συχνοτήτων του ασθενούς – την ατομική του δονητική εικόνα.

Στο σώμα μας υπάρχουν διάφορες μορφές ενέργειας. Μία από αυτές είναι και η ηλεκτρομαγνητική, η οποία εκφράζεται με ταλαντώσεις. Κάθε είδος ενέργειας έχει μήκος κύματος, καθώς και κάποιο είδος ταλάντωσης.

Το μήκος κύματος της ταλάντωσης ενός υγιούς ανθρώπου είναι διαφορετικό από το μήκος κύματος της ταλάντωσης που θα έχει κάποιο άτομο με κάποια παθολογική κατάσταση. Οι παθολογικές ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υπάρχουν μαζί με τις υγιείς ταλαντώσεις στο σώμα κάθε ασθενούς. Το φάσμα εκτείνεται από πολύ μακρέα έως πολύ βραχέα κύματα. Οι παθολογικές καταστάσεις στο σώμα διαταράσσουν την φυσιολογική κατάσταση ισορροπίας της ενέργειας στον οργανισμό. Το σώμα ασθενεί, επειδή αυτή η δυναμική ισορροπία δεν μπορεί να διατηρηθεί.

Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα στρες από το περιβάλλον τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τις ηλεκτρομαγνητικές καταστάσεις ή τα «βιοσήματα» ενός ασθενούς. Επειδή ακριβώς οι ταλαντώσεις αυτές είναι ηλεκτρομαγνητικής φύσης, μπορούν να γίνουν αντιληπτές από κάποιο μηχάνημα, εφ΄ όσον αυτό συνδεθεί με το σώμα του ασθενούς. Τα μηχανήματα βιοενέργειας ή βιοανάδρασης αντιλαμβάνονται μέσω ειδικών ηλεκτροδίων τα ηλεκτρομαγνητικά ερεθίσματα και τα μεταφέρουν μέσα στην θεραπευτική συσκευή.

Θεωρείται η ιατρική του μέλλοντος, όμως είναι ήδη εδώ! Σε λίγα χρόνια το κάθε σπίτι θα πρέπει να διαθέτει από μια συσκευή βιοσυντονισμού, η οποία θα χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, όπως σήμερα όλοι έχουν στο φαρμακείο τους ασπιρίνες, παυσίπονα, αντιβιώσεις κτλ.

Υπάρχουν συσκευές βιοσυντονισμού διαγνωστικές, θεραπευτικές, συσκευές ευεξίας και αισθητικής, επαγγελματικές, αλλά και για ιδιωτική χρήση ή για όλη την οικογένεια. Επίσης συσκευές μόνο για ιατρούς, ή για θεραπευτές.

Η κβαντική επιστήμη της υγείας μέσω του βιοσυντονισμού λειτουγεί ως μέσο διάγνωσης, θεραπείας, αλλά και ευεξίας ή κοσμετολογίας. Είναι πραγματικά πάρα πολλές οι δυνατότητες χρήσης των συσκευών, οι οποίες συχνά μπορούν να βοηθήσουν στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας, χωρίς φαρμακευτική αγωγή και χωρίς χημικά σκευάσματα. Ασφαλώς όποτε κριθεί απαραίτητο θα συνεχίσει κάποιος την φαρμακευτική αγωγή του, αλλά και οτιδήποτε άλλο είναι αναγκαίο. Γι αυτό οι διαγνώσεις βιοσυντονισμού είναι καλό να γίνονται από γιατρούς.

Ας δούμε πώς μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον βιοσυντονισμό.

Ο Βιοσυντονισμός ως μέθοδος Θεραπείας

Εδώ υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
Η πρώτη περίπτωση είναι να πάει κάποιος σε έναν εκπαιδευμένο θεραπευτή βιοσυντονισμού να κάνει τις συνεδρίες που είναι απαραίτητες.

Η δεύτερη περίπτωση είναι να πάρει ο ασθενής τις ειδικές, ατομικές συσκευές βιοσυντονισμού και να κάνει την θεραπεία ο ίδιος στο σπίτι του. Όλο και περισσότεροι προτιμούν πλέον αυτό τον τρόπο, για πολλούς λόγους. Καταρχάς οι συσκευές αυτές παίρνουν πολλά προγράμματα υγείας, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιεί ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και ολόκληρη η οικογένεια του για μια ζωή. Εδώ υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Τις συσκευές αυτές μπορεί να τις χρησιμοποιήσει κάποιος και την ώρα που κοιμάται, κάτω από το μαξιλάρι του, ή ακόμα και όταν εργάζεται ή κάνει οτιδήποτε άλλο, χωρίς καμιά ενόχληση ή παρενέργεια.

Το μέγεθος τους είναι περίπου σαν ένα κινητό τηλέφωνο, οπότε είναι εύχρηστες.

Επίσης υπάρχουν συσκευές οι οποίες κάνουν πολύ δυνατή αποτοξίνωση σε όλα τα όργανα του σώματος. Εκτός από τα όργανα καθαρίζουν βαρέα μέταλλα, αλλά και παθογόνους οργανισμούς, παράσιτα, μικρόβια, μύκητες και άλλα που με τις συνηθισμένες μεθόδους είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν εντελώς. Συχνά μόνο με αυτή την αποτελεσματική αποτοξίνωση έρχεται ίαση σε αμέτρητες ασθένειες.

Προσοχή: Εδώ θα πρέπει κάποιος να προσέξει ώστε η συσκευή που θα προμηθευτεί να είναι πιστοποιημένη τύπου Deta Elis και να έχει εξειδικευμένες συχνότητες, ικανές να εξολοθρεύουν στοχευόμενα μόνο τα κακά βακτήρια, και όχι και τα καλά βακτήρια που υπάρχουν στον οργανισμό.

Ο βιοσυντονισμός είναι μια ολόκληρη επιστήμη και θα πρέπει να απευθυνθούμε σε επιστήμονεςκαι όχι σε προχειρολόγους ή κομπογιαννίτες.

Το ιδανικό είναι να κάνει πρώτα κάποιος μια σωστή διάγνωση βιοσυντονισμού, ώστε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και για να προγραμματιστούν οι συσκευές που θα πάρει, με βάση τα δικά του θέματα. Τα προγράμματα αυτά είναι χιλιάδες και αλλάζουν όποτε θελήσει.

Ο Βιοσυντονισμός ως μέθοδος Διάγνωσης

Ο Βιοσυντονισμός είναι μία νέα εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής. Με μια μόνο συνεδρία, μπορεί να εντοπίσει προβλήματα υγείας που ήδη υπάρχουν και επίσης καλύπτει την ανάγκη της πρώιμης ανίχνευσης διαταραχών και επιβαρύνσεων του οργανισμού, που δυνητικά μπορούν να εξελιχθούν σε παθήσεις.

Προσοχή: Ο ασθενής για την διάγνωση είναι καλό να απευθυνθεί σε ιατρούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τις διαγνωστικές συσκευές βιοσυντονισμού, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν την εξέλιξη της θεραπείας, αν είναι απαραίτητη η φαρμακευτική αγωγή και πολλά άλλα. Ιατροί κάθε ειδικότητας, αλλά και ομοιοπαθητικοί, βελονιστές κτλ. πλέον κάνουν βιοσυντονιστικές διαγνώσεις.

Το όφελος σε αυτό το είδος διάγνωσης είναι ότι σε μια συνεδρία μπορούν να βρεθούν –σχεδόν- τα πάντα και το κυριότερο είναι ότι βρίσκεται η αιτία, δηλαδή η ρίζα του προβλήματος, που συχνά είναι καλά κρυμμένη από τις συμβατικές μεθόδους διάγνωσης.

Ο ασθενής κρατάει μια μπρούντζινη ράβδο στο χέρι του, από το οποίο περνά διαδοχικά πληροφορίες στην διαγνωστική συσκευή. Έτσι εύκολα και γρήγορα οικονομικά μα προπάντων ανώδυνα, γίνεται μία γρήγορη και αξιόπιστη επισκόπηση ολόκληρου του οργανισμού που μας δείχνει ποια όργανα και ποια οργανικά συστήματα του οργανισμού είναι επιβαρυμένα. Με μια απλή διάγνωση με την διαγνωστική συσκευή, σκανάρεται όλο το σώμα και βρίσκει κατευθείαν τι δεν λειτουργεί σωστά, ή τι είναι βεβαρημένο με ιούς και παράσιτα, κάτι που στην κλασική ιατρική δεν υπάρχει διάγνωση που να βρίσκει με ακρίβεια τα μικρόβια, παράσιτα κ.λ.π.

Έπειτα, αφού ρυθμιστεί η συσκευή, καταπολεμάει ακριβώς την αιτία, γι’ αυτό γίνετε κι εύκολα η θεραπεία!

Πέρα από τις καθαρά θεραπευτικές συσκευές υπάρχουν συσκευές για τόνωση ενέργειας, για ενεργειακή προστασία, για καλή διάθεση και άλλα.

Τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν γίνει τεράστια βήματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της κλασικής ιατρικής, η ανάγκη για αντιμετώπιση των σημαντικότερων και συχνότερων ασθενειών παραμένει ανικανοποίητη. Ακόμα και στον τομέα της διάγνωσης, που έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, η ανίχνευση των πρώιμων σημείων της νόσου δεν είναι ικανοποιητική για τις περισσότερες και τις συχνότερες παθήσεις. Το αποτέλεσμα είναι, η διάγνωση να καθυστερεί σημαντικά και με μεγάλο κόστος σε νοσηρότητα για τον ασθενή.

Αυτή η έλλειψη ώθησε στην Ρωσία μια ομάδα ιατρών ερευνητών, να κάνουν την επανάσταση στην ιατρική!!! Μετά από 20ετη μελέτη και πειράματα, κατασκεύασαν διαγνωστικές συσκευές που χρησιμοποιούν εξειδικευμένοι και καλά καταρτισμένοι γιατροί με υψηλά διαγνωστικά ποσοστά της αιτίας της ασθένειας!!!!!

Δεν σταμάτησαν εκεί, πρωτοτυπούν και κατασκευάζουν τις Ατομικές Θεραπευτικές Συσκευές και έτσι τώρα όλοι έχουμε την δυνατότητα της θεραπείας χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με χημικά φάρμακα και χρονοβόρες θεραπείες!

Είναι καιρός να πάρουμε την υγεία στα χέρια μας και να φύγουμε από την καταστρεπτική συνήθεια των φαρμακευτικών αγωγών – εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Οι περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται πλέον με βιοσυντονισμό είναι αμέτρητες. Είναι περιοριστικό το να αναφέρουμε κάποιες περιπτώσεις, όμως ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές:

Βαθιά αποτοξίνωση σε κυτταρικό επίπεδο
Αποτοξίνωση από Βαρέα Μέταλλα και χημικές ουσίες
Ο μοναδικός τρόπος πλήρους εξουδετέρωσης ιών. ( HPV, έρπης, ηπατίτιδα κα )
Αντιμικροβιακή θεραπεία για όλα τα βακτήρια, μύκητες, έλνιθες, πρωτόζωα.
Κυτταρική ανανέωση
Αντιμετώπιση νοσημάτων του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος
Αντιμετώπιση πόνου διαφόρων αιτιολογιών
Θεραπεία αλλεργιών, ψωρίασης, αρθριτικών και πολλών άλλων παθήσεων.
Ρύθμιση του βασικού μεταβολισμού.
Αντιμετώπιση χρόνιου άγχους και αυπνίας.
Αντιμετώπιση της κόπωσης και επαναφορά της ενέργειας στον οργανισμό.
Ρύθμιση ενδοκρινικών, γαστρεντερολογικών, ουρολογικών κ.α. διαταραχών.
Ρύθμιση της λειτουργίας όλων των οργάνων.
Αντιμετώπιση οφθαλμολογικών προβλημάτων (καταρράκτη, πρεσβυωπίας, αστιγματισμού, γλαυκώματος)
Εξισορρόπηση λειτουργίας του νευρικού, ενδοκρινικού, ανδρικού και γυναικείου γεννητικού συστήματος
Αντιμετώπιση εθισμών, τσιγάρου κ.α.
Δυσκοιλιότητα
Προστατίτιδα
Τα αποτελέσματα ακούγονται σχεδόν απίστευτα, όμως είναι αληθινά! Ήδη έχουμε και στην Ελλάδα καταγεγραμμένα εκπληκτικά αποτελέσματα στα αρχεία γιατρών και θεραπευτών. Άνθρωποι που έλυσαν το πρόβλημα τους, είναι η ζωντανή απόδειξη της αξιοπιστίας του σύγχρονου βιοσυντονισμού.

Δεν είναι μαγεία, τεχνολογία είναι!!!

Επιτέλους ας χρησιμοποιήσουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας για ωφέλιμους και θεραπευτικούς σκοπούς!

Αξίζει τον κόπο να ερευνήσει ο καθένας μας αυτή την κβαντική επιστήμη και να το ψάξει καλά πριν αποφασίσει πού θα εμπιστευθεί την υγεία του!

ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ -BLOGSPOT

1/1/1970

http://physiomedicusgr.blogspot.gr/

DTS. Μπορεί τα αρχικά αυτά να μη σας λένε τίποτα, αλλά αν υποφέρετε από πόνους στη μέση και τον αυχένα, συνεχίστε το διάβασμα και μπορεί να βρείτε τη λύση στο πρόβλημά σας.

Ο πόνος στη μέση και τον αυχένα αποτελεί τη «μάστιγα» του σύγχρονου τρόπου ζωής, γι’ αυτό και οι σημερινοί εικοσάρηδες αντιμετωπίζουν ήδη ορθοπεδικά προβλήματα που παλαιότερα εκδηλώνονταν σε ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών. Μάλιστα, η οσφυαλγία είναι μία από τις πρώτες αιτίες παραπόνων στις ανεπτυγμένες χώρες, προσβάλλοντας το 80% του πληθυσμού μία φορά ή περισσότερες και προκαλώντας επίσης προβλήματα κινητικότητας. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, μια μέθοδο που, όπως φαίνεται, συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής σας.

Τι είναι η θεραπεία αποσυμπίεσης σπονδυλικής στήλης;
Το DTS ή θεραπεία αποσυμπίεσης σπονδυλικής στήλης είναι ένα προηγμένο σύστημα για τη συντηρητική θεραπεία του εκφυλισμένου δίσκου ή της δισκοκήλης. Το σύστημα αυτό ανακουφίζει αποτελεσματικά από τον πόνο και τον κινητικό περιορισμό, επιδρώντας στον τραυματισμένο και εκφυλισμένο δίσκο και αναστρέφοντας την εκφυλιστική αλλαγή που προκαλεί η πίεση στα νεύρα. Με το σύστημα αυτό, η αποσυμπίεση -που εφαρμόζεται ελεγχόμενα- βοηθά στην ελάττωση της πίεσης στους σπονδυλικούς δίσκους και διευκολύνει την εισροή οξυγόνου και συστατικών του κολλαγόνου, βελτιώνοντας έτσι την καλύτερη θρέψη τους. Με την επανάληψη των συνεδριών, ο πόνος και ο μυϊκός σπασμός ελαττώνονται.

Πώς λειτουργεί;
Η θεραπεία πραγματοποιείται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κρεβάτι, όπου ξαπλώνετε ανάσκελα ή μπρούμυτα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αφού αφαιρέσετε τη ζώνη και αντικείμενα από τις τσέπες σας, τοποθετούνται γύρω σας ιμάντες για την καλύτερη σταθεροποίησή σας. Η θέση σας στο κρεβάτι, οι ιμάντες και η γωνία στην οποία τοποθετείται το κρεβάτι κάθε φορά επιτρέπουν στον ειδικό να ασχοληθεί αποκλειστικά με το σπονδυλικό δίσκο που έχει πρόβλημα. Όταν αισθανθείτε άνετα, ο υπολογιστής που ελέγχει τον προγραμματισμένο μηχανισμό της έλξης ασκεί ήπιες διατατικές δυνάμεις στον προβληματικό σπόνδυλο, μειώνοντας τη δύναμη που εφαρμόζει, περίπου κάθε λεπτό. Οι πρώτες 2 συνεδρίες συνήθως διαρκούν 15΄ και μετά ο χρόνος αυξάνεται μέχρι τα 30΄. Με απλά λόγια, το DTS είναι μια διαδικασία που επιτρέπει την αποφόρτιση των δίσκων της σπονδυλικής στήλης μέσω της έλξης που ασκείται.

Για ποιες παθήσεις ενδείκνυται;
Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται για αρκετές παθήσεις, όπως η αυχεναλγία και η οσφυαλγία (από πρόπτωση, προβολή ή κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και πίεση νευρικής ρίζας), ο δισκογενής πόνος (λόγω αρθρίτιδας και εκφύλισης δίσκου), ο αρθρικός πόνος (λόγω ανωμαλιών αρθρώσεων Facet), η εκφυλιστική σπονδυλοαρθροπάθεια, η μειωμένη κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, ο πόνος λόγω σπονδυλόλυσης/ή και σπονδυλολίσθησης, η οσφυαλγία μη εξακριβωμένης αιτιολογίας, αλλά και μετά από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη χωρίς σπονδυλοδεσία.

Υπάρχουν αντενδείξεις;
Υπάρχουν ορισμένες παθήσεις στις οποίες αντενδείκνυται η θεραπεία αυτή και περιλαμβάνουν την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, προηγούμενες επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη με τοποθέτηση υλικών και το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής.

Πότε να καταφύγετε σε αυτήν;
Η μέθοδος αυτή μπορεί να αποτελέσει την πρώτη επιλογή του ειδικού. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί με συνεδρίες ιατρικού βελονισμού, Laser, θεραπευτικών υπερήχων και biofeedback, για μείωση του μυϊκού σπασμού και νευρομυϊκή επανεκπαίδευση των παρασπονδυλικών μυών.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Αν και ο αριθμός των συνεδριών διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση, συνήθως ένας μέσος όρος περιλαμβάνει 10-20 θεραπείες, που πρέπει όμως να είναι καθημερινές.

Έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα;

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας στην ανακούφιση του σπονδυλικού πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας της πάσχουσας περιοχής ξεπερνά το 70%. Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να χρειαστούν μερικές επαναληπτικές συνεδρίες μέσα στους επόμενους μήνες για τη διατήρηση του θετικού αποτελέσματος.

Μετά τη θεραπεία τι;

Μετά το τέλος των συνεδριών, ο ασθενής χρειάζεται να εκτελεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ασκήσεις σταθεροποίησης και αντίστασης. Επίσης, ο φυσίατρος θα του ζητήσει να επαναλάβει το ίδιο πρόγραμμα και στο σπίτι και να τον ενημερώνει αν σε κάποιες ασκήσεις πονάει, προκειμένου να τροποποιηθούν. Οι ασκήσεις αυτές είναι σημαντικό να γίνονται, αν ο ασθενής θέλει να διατηρήσει μακροχρόνια το καλό αποτέλεσμα.

Ο Γιατρός

κινητό επικοινωνιας: 6932203453
2014-: Φυσίατρος - Διευθυντής του τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER
Ιούνιος 2004-σήμερα: Επιστημονικός υπεύθυνος της Ιατρικής Μονάδας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορθοπεδικών και Νευρολογικών Παθήσεων “PHYSIO-MEDICUS” (Αλωπεκής 46 Κολωνάκι, 2ος όροφος, τηλ. 210-7230240)
02/01/2006 έως Ιαν.2017: Ιατρικός σύμβουλος ομάδας αποκατάστασης μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών, της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών
01/09/2003-31/08/2004 Ελεγκτής Ιατρός Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.)
14/04/03-30/06/04 Ειδικός ιατρικός επιστημονικός συνεργάτης αποκατάστασης στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Βούλας Αττικής (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.)
21/02/2003 Λήψη τίτλου ειδικότητας Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης
30/11/2002 Λήψη τίτλου Fellow European Board Certification in Physical Medicine and Rehabilitation (FEBPRM)
26/09/97-10/12/02 Ειδικευόμενος Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, (μετεκπαίδευση στο Τμήμα Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης του BAYLOR COLLEGE OF MEDICINE, HOUSTON, TEXAS, U.S.A.)
26/03/96-26/09/97 Στρατιωτική θητεία
20/12/94-20/12/95 Αγροτικός ιατρός στη Δροσοπηγή Κόνιτσας, Ν. Ιωαννίνων
1994 Πτυχίο Ιατρικής με άριστα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)
1987 Αριστούχος Απόφοιτος Β’ Λυκείου Θεσσαλονίκης

 • Πολλές συμμετοχές σε συνέδρια πανελλαδικά, πανευρωπαικά και παγκόσμια
 • Συγγραφέας επιστημονικών άρθρων στο
  American Journal of Physical Medicine and Rehabilitation
 • Άρθρα σε περιοδικά ποικίλλης ύλης και στο διαδίκτυο
 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.