Συστήστε αυτόν τον ιατρό στο:

  • Btn-facebook
  • Tweet
  • Btn-email

Ο Γιατρός

H Δέσποινα Μαρίτση είναι παιδίατρος με πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Παιδορευματολογία, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής τ

διαβάστε περισσότερα

Ώρες λειτουργίας

  • Δέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού Δευτερα και Πεμπτη 1600-2200

Συνεργασία με νοσοκομεία

  • logo
    Metropolitan
Βασιλίσσης Σοφίας 63, Αθήνα TK 11521

Ο Γιατρός

H Δέσποινα Μαρίτση είναι παιδίατρος με πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Παιδορευματολογία, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002). Εξελέγη τακτικό μέλος του βασιλικού κολλεγίου των παιδιάτρων του Ηνωμένου Βασιλείου το 2004. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Παιδική Κλινική Διατροφή από το Πανεπιστήμιο του Bath, Ηνωμένο Βασίλειο, το 2005 και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στην Παιδιατρική το 2008.

Εκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Παιδιατρική και τη Νεογνολογία για πέντε έτη και εν συνεχεία εξειδικεύτηκε στην Ρευματολογία Παίδων στο νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital NHS Trust and Institute of Child Health, University College of London, για συνολικά δύο έτη.

Κατέχει άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος της σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο και γνωρίζει άριστα δύο ξένες γλώσσες (αγγλική και γαλλική).

Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Ενδεικτικά αναφέρονται: British Medical Association, British Society of Rheumatology, European Society of Pediatric Rheumatology, British Society of Paediatric and Adolescent Rheumatology, European Society of Pediatric Research, Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.
Έχει σημαντικό κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο με συμμετοχή σε αρκετές ξενόγλωσσες και ελληνικές δημοσιεύσεις και 32 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Τέλος έχει συγγράψει κεφάλαια σε ιατρικά βιβλία.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσης της έχει διδάξει προπτυχιακούς φοιτητές των ιατρικών σχολών University College London (UCL) και Imperial College London καθώς και εκπαιδευόμενες μαίες της σχολής Florence Nightingale School of Midwifery (King’s College, University of London). Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της μετεκπαίδευσης της έως και σήμερα, κατέχει ενεργό ρόλο στην προετοιμασία των ειδικευομένων ιατρών για τις εξετάσεις της κτήσης του τίτλου της Ειδικότητας της Παιδιατρικής.

Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάζεται με την ιδιότητα του επιστημονικού συμβούλου σε θέματα Αυτοάνοσων Νοσημάτων και Κλινικής Ανοσολογίας με σημαντικό αριθμό Ιδιωτικών Παιδιατρικών Κλινικών της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου.

 
*Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 και 3 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) ο ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή ή με μειωμένη αμοιβή σε ειδικές κατηγορίες ασθενών, με βάση κριτήρια, που είναι κοινωνικώς πρόσφορα, παραδεκτά και σύμφωνα με το βαθύτερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα του ιατρικού επαγγέλματος. Επίσης ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή στους συναδέλφους του και στους συγγενείς προς τους οποίους αυτοί έχουν νόμιμη υποχρέωση, καθώς και στους φοιτητές της ιατρικής. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ή ειδικών προσφορών ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια του ιατρού. Αναζήτηστε πληροφορίες στο προφίλ του.

**Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν οι ιδιώτες ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, υποχρεούνται να δέχονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο όλες τις ημέρες της εβδομάδας τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και να τους εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να παραπεμπτικογραφούν εντελώς δωρεάν μέχρι του αριθμού των 200 ασθενών τον μήνα. Ρωτήστε τον ιατρό σας με εμαιλ ή τηλέφωνο εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν). Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα.

*** O ιατρός παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε μέσω του NowDoctor.gr να δέχεται και να εξετάζει αποκλειστικά στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητάς του αποδεδειγμένα ανασφάλιστους συμπολίτες μας με τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 2 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.